Του Εμμανουήλ Ζερβού, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Την πόρτα του γραφείου του Κώστα Καραμανλή πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Πρώτο Θέμα». Ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός Επικρατείας, συναντήθηκε για αρκετή ώρα με τον πρώην πρωθυπουργό, και σύμφωνα με όσα καταγράφει η εφημερίδα, αντάλλαξαν απόψεις για το πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό, καθώς και για το ενδεχόμενο δημόσιας παρέμβασης του Κώστα Καραμανλή.

 

Οι δυο άνδρες διατηρούν το τελευταίο διάστημα συχνή επικοινωνία, παρόλο που ο Θόδωρος Ρουσόπουλος έχει αποσυρθεί από την επικαιρότητα, και μετά την αποχώρησή του από την πολιτική δεν επανενεργοποιήθηκε ούτε στον χώρο της δημοσιογραφίας. Παρά τη σωρεία δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να συμμετέχει σε καινούριες εκδοτικές προσπάθειες στον χώρο του Τύπου.

Το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» έχει τη σημασία του, καθώς πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι πληροφορίες ότι ο Κώστας Καραμανλής εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια δημόσια παρέμβαση, προκειμένου να «απαντήσει» για όσα του καταλόγισαν, αναφορικά με την τελευταία περίοδο της διακυβέρνησής του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός μελετά εισηγήσεις για μια θεσμικού χαρακτήρα ομιλία στη Βουλή, και στη συνέχεια για συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα.