Θέματα

Ο βούρδουλας πού ήταν;

της Τζίνας Δαβιλά

Ίσως θα έπρεπε, αν υπήρχε ψυχραιμία και γνώση, να γυρίσουμε την πλάτη στους πολιτικούς που δεν γουστάρουμε πια, δεν εμπιστευόμαστε, δεν σεβόμαστε.

Αγάπη, οικογένεια, επανάσταση!

του Γιάννη Σωτηράκου

Τον φόβο της επιβίωσης. Εχουμε ξεχάσει ή απεμπολήσει τις πραγματικές μας δυνάμεις και απλά απασχολούμαστε με το να πετάμε πίσω το μπαλάκι που μας πετάνε…

 

Αεί ανήλικοι

του Ανδρέα Πετρουλάκη

Το μεταπολιτευτικό κράτος ήταν μια νεόπλουτη, ανώριμη μαμά που μεγάλωνε κακομαθημένα παιδιά. Είχε και άλλα παιδιά, αλλά οι μαμάδες ξεχωρίζουν αυτό που δεν του&sigma f; δημιουργεί προβλήματα…

Εικονική πραγματικότητα

του Στέφανου Μάνου

Τι μπορούμε να κάνουμε, στοn λίγο χρόνο που διαθέτουμε, για να μη χρεοκοπήσουμε;

Κανένας δικηγόρος;

της Ρέας Βιτάλη

Έφτασε σε μένα μια επιστολή-επιφύλαξη αγνώστου και τη μετέδωσα σε ένα από τα γραπτά μου. Ανώνυμη. Δεν βρέθηκε ένας δικηγόρος επώνυμα να την υπερασπιστεί ή αντίθετα να την ακυρώσει νομικά;

Η γνώση της ημέρας: dear Σλοβάκοι

του Άλκη Γαλδαδά

Είστε με τα 5.5 εκατομμύρια κατοίκους σας η πιο συμπαγής ομάδα από αυτούς που δεν γουστάρουν τους Έλληνες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Κάτι που δεν μοιάζει με τα άλλα, κάτι που μοιάζει με εμάς»

του Σταύρου Θεοδωράκη

«Ιστορίες για να σκεφτόμαστε διαφορετικά», λοιπόν, με διπλή ορμή. Και που ξέρετε, μπορεί να πετύχει και όλοι κάποια στιγμή να σκεφτούμε διαφορετικά.

Πρόσωπα

11 πρόσωπα για μία κρίση

Έντεκα πρόσωπα που ειδικεύονται στην οικονομία και στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, δίνουν απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της οικονομίας…

Ο δικτάτορας(;) πέθανε, ζήτω ο διάδοχός του!

του Niko Ago

Αφού βρισκόταν για περίπου σαράντα χρόνια στην «αυλή» του δικτάτορα και επέζησε εσωκομματικών εκκαθαρίσεων, που εκείνος έκανε με σαδιστική συνέπεια και προσήλωση σε όλη του την παντοδυναμία, θεωρήθηκε από πολλούς η φυσική συνέχεια στην ηγεσία του κόμματος-κράτος, αφότου ο Χότζα εγκατέλειψε τα εγκόσμια τον Απρίλη του 1985…

Η ζωή της Γιούλια Τιμοσένκο

του Αχιλλέα Πατσούκα

Είναι βέβαιο πως πολύ σύντομα ο πολιτικός και προσωπικός βίος της Γιούλια Τιμοσένκο θα μεταφερθεί σε σελίδες βιβλίων και στον κινηματογράφο.

ΜούφαNet

Εντυπωσιάζουν τα φετεινά «Σκουπίδεια 2011»

του Νίκου Ζαχαριάδη

Με κεντρικό σύνθημα «Ας Αγαπήσουμε τα Σκουπίδια μας», «Τα σκουπίδια είναι φίλοι μας» και «Είσαι το σκουπίδι που παράγεις», ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις σκουπιδοφιλίας για το 2011.

Dolce

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Μαζί του για μια μέρα μόνο

της Ιωάννας Μπλάτσου

Κάντε κλικ για να ζήσετε στιγμές και σκέψεις «μιας μέρας μόνο» από τη ζωή του Παπακαλιάτη, ακούγοντας παράλληλα την κατάλληλη μουσική υπόκρουση.

Wild is the Wind: D. Bowie

του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Τετάρτη μεσημέρι καθοδόν προς την πρόβα. Κέντρο. Κολλημένος στην κίνηση. Ψάχνω στο ραδιόφωνο ένα κομμάτι να μου αλλάξει τη διάθεση.

Το protagon κι εσείς: φωτογραφίστε και κερδίστε!

του Βασίλη Μακρή

Το protagon.gr συμπλήρωσε δύο χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει!

Το λίφτινγκ της Σοράγιας

του κοριτσιού του διπλανού portal

Τέλος καλό όλα καλά για την αγία οικογένεια μας λοιπόν. Η μάνα(τζερ) δεν έσυρε στο αστυνομικό τμήμα την Αγαπούλα της (την έστειλε βέβαια στο νοσοκομείο αλλά αυτό ; είναι ένα κοινωνικό μέτρο όπως ξέρουμε).

Αναγνώστες

Σκάστε επιτέλους!

Της Βάσως Στασινοπούλου

Από πότε γίναμε πολιτικά σκεπτόμενα όντα εμείς; Από τότε που καταλάβαμε πως δε μπορούμε να μπούμε στο δημόσιο; Από τότε που μας απείλησαν ότι θα παίρνουμε 500 ευρώ το μήνα;

Μισό ευρώ ευτυχίας!

Της Βασιλικής Νευροκοπλή

Τράκα τρούκα πάνω στο πλακόστωτο της Άνω Πόλης τα καρότσια που σέρνουν γυναίκες νεαρές ολόδροσες, μεσήλικες κατάφορτες έννοιες και καμπουριασμένες γραίε&sigm af; : Η λαϊκή είναι ένας υπαίθριος γυναικωνίτης.

Φωτογραφία

Κουίζ: αναγνωρίστε και κερδίστε!

της Μαρίας Μαράκη

Video

Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “Alma”