Νέα Υόρκη. Του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα  με περισσότερα από 1000 άτομα,  όλοι τους ένας προς έναν που είχαν προσκληθεί επιφανείς προσωπικότητες   της Ελληνόορθόδοξης κοινότητας στις ΗΠΑ  από όλη την Αμερική εκπρόσωποι ελληνικών κοινοτήτων και Ορθοδόξων ενοριών το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Hilton της Νέας Υόρκης στην 6η λεωφόρο ο Ελληνικής καταγωγής ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης καταχειροκροτήθηκε κατά την διάρκεια της βράβευσης του με το Αθηναγόρειο βραβείο. Ο Εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και πολλές φορές διακριθείς για πράξεις ανδραγαθείας κατά την διάρκεια των τελευταίων πολέμων στο Ιράκ και σε άλλες στρατιωτικές επιχειρήσεις μιλώντας  για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ατόμου κλείνοντας την ευχαριστήριο ομιλία του προς το Τάγμα Αρχόντων που τον τίμησε με την ανώτατη αυτή διάκριση  και ενώπιον των προσκεκλημένων επικαλέστηκε στον Νικόλαο Καζαντζάκη «Δεν ελπίζω τίποτα δεν φοβάμαι τίποτα είμαι ελεύθερος».

 

Υπεύθυνος της βραδιάς, Master of Ceremony   ήταν ο επίσης διακεκριμένος δημοσιογράφος και πρώην προσωπάρχης του λευκού Οίκου George Stefanopoulos στο πρώτο διάστημα της θητείας Bill Clinton  ο οποίος επίσης καταχειροκροτήθηκε από τους προσκεκλημένους ειδικά όταν σε μια απόστροφο της ομιλίας της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου χαρακτηρίσθηκε όχι μόνο ως έμπειρος δημοσιογράφος  και καλός πολιτικός αναλυτής αλλά και ικανός πολιτικός.  Την εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε σύσσωμος η επαρχιακή Σύνοδος της Ιεράς Αρχ. Αμερικής με επικεφαλής τον Αρχ. Δημήτριο, εκτός από τους Αμερικανούς και των δυο κομμάτων, οικονομικούς παράγοντες της ΕλληνοΑμερικανικής κοινότητας, το τάγμα Αρχόντων και τους νέους    οφικιάλιους του Πατριαρχείου βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος νωρίτερα  είχε συνάντηση με τον Τζέιμς Σταυρίδη.

Το protothema.gr ήταν εκεί και έχει καταγράψει  κατ αποκλειστικότητα  ολόκληρη την ομιλία του τζέιμις Σταυρίδη την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε.   Τον προσφωνεί  ο πρόεδρος του Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα Δημήτριος Λυμπεράκης μεγάλος  οικονομικός παράγοντας της Ελληνικής κοινότητας και το κλείσιμο της εκδήλωσης κάνει ο Αρχ. Αμερικής Δημήτριος.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα επιλεγμένα στιγμιότυπα, αποκλειστική δήλωση του  Τζέιμς Σταυρίδη

{youtube width="640" height="510"}glicl7n5HVw[/youtube]

{youtube width="640" height="510"}Z-BoJJDAh7Y[/youtube]

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

{vimeo}30737130{/vimeo}