Όχι λόγια πιά, πράξεις…

Σωστό το κάλεσμα! Ας αποφύγουμε όμως τα λάθη του παρελθόντος τούτη την φορά.

Από την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011, ο Γιώργος Κοντογιώργης έκανε έκκληση στην ελληνική κοινωνία, ενόψει της περικύκλωσης της Βουλής στις 15/6/2011, να το πράξει με συγκεκριμένα πολιτικά αιτήματα και όχι σαν μία αποσπασματική διαδήλωση διαμαρτυρίας. Εκείνο γιά το οποίο υπάρχει άμεση Ανάγκη είναι πως ο ελληνικός μας κόσμος, η ελληνική μας κοινωνία πρέπει «να διατυπώσει με ‘νομοθετική’ σαφήνεια τα αιτήματά της και να είναι ρεαλιστικά.

Να αντιληφθεί [δηλαδή] ότι το μείζον πρόβλημα δεν είναι το μνημόνιο [με όλα τα χαράτσια που αυτό συνεπάγεται], αλλά οι λόγοι που οδήγησαν σ’αυτό. Ότι η διάσωση της χώρας δεν είναι εφικτή χωρίς τη μεταβολή του πολιτικού συστήματος».

Π.χ., τα παρακάτω δύο ρεαλιστικά αιτήματα προκύπτουν από την άμεση Ανάγκη ώστε:

1) Ανεξαρτήτως πολιτεύματος, το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος να ανήκει, δηλαδή να είναι κτήμα, της θεσμισμένης νομικά και νόμιμα ελληνικής κοινωνίας σε έναν Δήμο Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών. Μόνον έτσι μπορεί η ελληνική μας κοινωνία να είναι ο ‘εντολέας’ του όλου πολιτικού συστήματος, ενώ η εκάστοτε κυβέρνηση αμέσως ανακλητών αρίστων να πράττει μόνον ως ο ‘εντολοδόχος’ της ελληνικής μας κοινωνίας.

2) Όλη η ελληνική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένης και της άμεσα θεσμισμένης ΑΟΖ/EEZ (διαβάστε ΕΔΩ & ΕΔΩ), να ανήκει, δηλαδή να είναι κτήμα, του ελληνικού μας λαού.

Όσες και όσοι ενοχλούνται από ή προσποιούνται πως δεν κατανοούν τάχα τα παραπάνω δύο αιτήματα, μάλλον είναι ίσως οι άσπονδοι εχθροί του προτάγματος γιά την ελευθερία όλης της ελληνικής μας κοινωνίας και όλου του ελληνικού μας λαού. Ναι λοιπόν, τόσο απλό είναι!

Αν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είμαστε όντως έτοιμοι να ξαναγίνουμε πραγματικοί πολίτες, τότε πρέπει να ανταποκριθούμε στην ωριμότητα που επιβάλλεται με πρόταγμα την ελευθερία μας. Το μόνο που ζητάμε είναι μία ειρηνική λαϊκή συνάθροιση, με σύμπραξη και συνένωση όλων μα όλων των πολιτικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων, όχι πιά κόμματα, σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, με προκήρυξη εκλογών γιά την ανάδειξη προσωρινής λαϊκής κυβέρνησης κατά την διάρκεια της συντακτικής εθνοσυνέλευσης που απαιτεί το ελληνικό μας έθος και έθνος.

Ζητάμε πολλά; Ίσως, αλλά τα έχουμε Ανάγκη!