Του Οδυσσέα Τηλιγάδα, 

Εξοχότατε,

Υπακούοντας στην επιταγή της ακροτελεύτιας διατάξεως του Συντάγματος [άρθρο 120 παρ. 4] που προσδιορίζει ότι: « Η τήρηση τον Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσον ….» αφ’ ενός, της παραγράφου 2 του άρθρου αυτού η οποία ορίζει ότι: « Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων » αφ’ ετέρου, ως και της Διατάξεως του Άρθρου 1 παράγραφος 3 του Συντάγματος κατά την οποίαν: «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους» και της παραγράφου 2 του άρθρου αυτού κατά την οποίαν:

«Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία», σας αποστέλλω, για άλλη μια φορά, τμήμα της από 27-04-2009 προς Υμάς εξωδίκου μου για να μην ολοφύρεστε ως να μην είσθε Εσείς ο έχων την αποκλειστική ευθύνη των κατά την 28η Οκτωβρίου 2011 τεκταινομένων τα οποία ευλόγως, σύσσωμος ο Λαός ανά την επικράτεια, και όχι μερίδα αυτού, επικρότησε εφαρμόζοντας αυθόρμητα τις διατάξεις του Άρθρου 52 του Συντάγματος κατά το οποίο: «Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση.»

 

Υπάρχουν φορές που ακόμα και ο πιό ήρεμος και νομοταγής πολίτης κυριεύεται από την επιθυμία να μετατραπεί στον πιο βίαιο, επαναστάτη και τούτο διότι εδώ και δεκαετίες υφιστάμεθα, ως Έθνος, μια αργή αλλά σταδιακή εξαφάνιση των πανανθρώπινων αξιών μας και των ιδανικών μας, για την κατάρρευση των οποίων ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ άμοιρος ευθυνών και φέρετε τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση στη χώρα.

Αποδίδοντας, διά της παρούσης, «τα τω Καίσαρα τω Καίσαρι» σας θέτω προ των ευθυνών Σας, αφού έχει χαθεί πλέον η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και δεν κινδυνεύει μόνο η Δημοκρατία αλλά και η Χώρα μας. Τα Κόμματα, η «Κυβέρνηση» και οι παντός είδους «Θεσμοί» και δυστυχώς, όσοι από εσάς παριστάνετε τους επιφανείς πολιτικούς άνδρες, έχετε φτάσει τόσο χαμηλά που δεν πάει άλλο.

Πρωτίστως είμαι πεπεισμένος ότι η ενέργειά μου αυτή απηχεί τις σκέψεις και τα συναισθήματα μεγάλης μερίδας του ελληνικού Λαού η οποία, υπό τον εφιάλτη των καθεστωτικών εις βάρος της πεπραγμένων που την συνθλίβουν και υποβιβάζουν την ζωή της δημιουργώντας αβεβαιότητα για το παρόν και προπαντός γιά το μέλλον του τόπου μας και αποκαμωμένη απ’ τους υποβιβασμούς της ζωής της βλέπει με απελπισία να ναυαγούν τα όνειρα και οι προσδοκίες της για ένα καλλίτερο αύριο. Και η κοινωνία πλέον, υφιστάμενη τις οδυνηρές συνέπειες του κοινωνικοποιημένου λαμογισμού, σαστισμένη, ανήμπορη, πολλαπλώς προδομένη, υπομένει αποσβολωμένη μπροστά σ’ αυτήν την αξιοθρήνητη πραγματικότητα της απαξίωσης των υπαρχόντων θεσμών.

Σήμερα, στην Ελλάδα της «Δημοκρατίας», η γενικευμένη ανομία, η πολιτική ένδεια, η κοινωνική ανεπάρκεια, η κατάπτωση και η παρακμή, η έκπτωση των αξιών, η απαξίωση των θεσμών και η φαυλοκρατία βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους αφού ουδέποτε άλλοτε τόσοι λίγοι και μικροί επέφεραν μεγίστη ζημία. Το 1965 είχαμε ακριβώς ανάλογα φαινόμενα περιρρέουσας ατμόσφαιρας διαφθοράς και ο φαύλος εξουσιαστικός μηχανισμός επέφερε την Συνταγματική εκτροπή με τα τάνκς να κυκλώνουν τον «ναό της Δημοκρατίας». Τώρα το Κοινοβούλιο το έχουν κυκλώσει οι ορδές των ανόμων θεσμικών και εξωθεσμικών κέντρων και το κράτος είναι παραδομένο σε συμμορίες οι οποίες πιέζουν με την δράση των για να υποβάλουν αποφάσεις στην υποτιθέμενη πολιτική ηγεσία και να επιβάλλουν τη θέλησή τους σε μιά «Κυβέρνηση Καραγκιόζηδων», κατά τον πρώην Υπουργό κύριο Εμαν. Κεφαλογιάννη, καταντώντας την Ελλάδα όνειδος της παγκόσμιας κοινωνίας.

Η φοβισμένη κοινωνία υφιστάμενη μιά πνευματική αποπλάνηση αφουγκράζεται τις κραυγές των δολοφόνων της Δημοκρατίας και παρακολουθεί άφωνη τους ένοχους να αλληλοκατηγορούνται και να αλληλοδείχνονται ως εγκληματίες εμπαίζοντας τους πάντες. Αλληλοκαταγγελλόμενοι επαίρονται για τον εξευτελισμό του Κοινοβουλίου και εξαγοράζουν τα πάντα εξασφαλίζοντας την αφωνία. Αλλά «Η πολιτική σιωπή και η ανοχή, αποτελούν συνενοχή και εξυπηρετούν την υπονόμευση της πολιτικής ζωής και των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

Κατά αθρόα παράβαση των άρθρων του Συντάγματος και του Ποινικού Κώδικα, διεπράχθησαν και διαπράττονται εγκλήματα τα οποία ενσπείρουν τον πανικό στην κοινωνία, κλονίζουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς και εμφιλοχωρεί ο φόβος, η ανασφάλεια, η απόγνωση και η αυτοκτονία φαντάζει ως η μόνη λύση. Η διάπραξη των ως άνω εγκλημάτων κλονίζει το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών στην δικαιοσύνη ως θεσμό και ως αξία και η αποσταθεροποίησης που επιχειρείται πλήττει ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία από εγκλήματα τα οποία αποτελούν αντικείμενο ενδελεχούς εισαγγελικής ερεύνης προς εντοπισμό των ενόχων και παντός συμμετόχου τούτων, ούτως ώστε να αρθεί επιτέλους ο πέπλος του σκότους, να τονωθεί το περί δικαίου αίσθημα του Ελληνικού λαού για να μην επικρατεί το φθοροποιό συναίσθημα ότι τα καλύπτει ο νόμος «της σιωπής» και οι δεσμοί της Ομερτά.

Όλοι εσείς οι πολιτικοί, τσαλαβουτώντας στην βρωμιά και την δυσωδία της σήψεως και της φαυλότητας, έχετε πετάξει πλέον κάθε χαλινό σεβασμού της ανθρωπίνης προσωπικότητας και καταστήσατε τον δημόσιο βίο την κόπρο του Αυγεία. Ο βόρβορος έχει πλημμυρίσει την δημόσια ζωή της χώρας ναρκοθετώντας τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και αποτελείτε πλέον το κακοφορμισμένο απόστημα της δημόσιας ζωής της χώρας και η απειλή για το Δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης του κράτους.

Όθεν, γεννάται πλέον το ερώτημα: «Διερρήχθησαν οι θεσμοί; Είναι η Βουλή άντρο κακοδιαχείρισης και διαφθοράς; Έχει η δικαιοσύνη διαφθαρεί; Νόμος είναι πλέον “το δίκαιο των ανόμων;” Οι θεσμοί αποτελούν εστία ανομίας;».

Αυτό που ζούμε στις μέρες μας πιστεύουμε ότι είναι μοναδικό φαινόμενο πολιτικής παρακμής, ως αποτέλεσμα της κοινοβουλευτικής ανυπαρξίας και της κρατικής ασυδοσίας. Είναι ένδειξη πολιτικής σήψης που μας γεμίζει με θλίψη και απογοήτευση για τα μελλούμενα. Οι πολίτες, κάθε ημέρα βιώνουμε αυτόν τον ανελέητο εξευτελισμό και την αδυσώπητη κατακρεούργηση του πολιτικού μας βίου και όλος ο νομικός κόσμος της χώρας σιωπά, απογοητευτικά και ανησυχητικά συμπράττοντας στην επώαση αυτού του καρκινώματος που απλώνεται παντού. Δικηγόροι, δικαστές, εισαγγελείς, παρακολουθούν τον βίαιο εξανδραποδισμό μας, την βίαιη και επώδυνη ακύρωσή μας ως κοινωνία, τον διαρκώς κλιμακούμενο εξευτελισμό μας ως ανθρώπων και σιωπούν παρακολουθώντας ένα θέαμα μακάβριο που παίζεται εις βάρους του Λαού.

Η εσωτερική κατάσταση είναι δραματική. Η σήψη και η παρακμή ΔΕΝ ΓΕΝΟΥΝ πλέον ελπίδα. Ο κοινωνικός ιστός καταρρέει. Η οικονομία κλυδωνίζεται. Οι ηθικές αξίες συνθλίβονται. To πολιτικό σύστημα κολυμπάει στα κόπρανα, καρκινοβατεί τσαλαβουτώντας στην παρανομία, την φαυλότητα και την αναξιοκρατία. «Δεν έχουμε πιό κάτω άλλο σκαλί, κατά τον Παλαμά, για να κατρακυλήσουμε στου κακού την σκάλα».

Στο απέραντο τηλεκαφενείο «Η Ελλάς», που βρωμάει και ζέχνει, οι έσχατοι προβάλλουν ως τιμητές των πρώτων και των πάντων. Και το πλήθος, εμβρόντητο αποφαίνεται με την ετυμηγορία του: Όλοι ίδιοι είναι. Όλοι τα παίρνουν, όλοι μες στο βούρκο. Και η γενίκευση αυτή γκρεμίζει την εμπιστοσύνη προς τον συντεταγμένο βίο, οδηγεί στην ανομία, την αυτοδικία και τον εκφασισμό, ανοίγοντας τον δρόμο στον δεκανέα που, ως τιμωρός και κυρίαρχος, θα πουλήσει υπερηφάνεια, Αίμα και Γη στους προδομένους. Και ο «ευκολόπιστος και πάντα προδομένος» λαός άφωνος παρακολουθεί τα γεγονότα κι αποτραβιέται όλο και περισσότερο αηδιασμένος από την πολιτική σας.

Η μεταπολιτευτική κομματική μαφία επισώρευσε πολλά και σοβαρά προβλήματα στην πατρίδα μας. Μετά την επταετή απουσία της από την εξουσία, εσείς οι δολοφόνοι της Δημοκρατίας, εκδηλώνοντας τις αδηφάγες συνήθειές σας, εσείς οι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι που παριστάνετε τους ήρωες, εσείς οι πλιατσικολόγοι της πολιτικής, οι αυτουργοί μιας εξωφρενικά αποκρουστικής ανηθικότητας, ως επιβήτορες της εξουσίας, θεοποιήσατε την κλεπτοκρατία και με την άφρονα τακτική σας, αλώσατε τα πάντα, διαφθείρατε τους πάντες, υποβαθμίσατε τους θεσμούς, εδραιώνοντας και υπηρετώντας ένα διεφθαρμένο κατεστημένο το οποίο μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση αλλάζει απλώς κλέφτες και λαμόγια.

Ζώντας στην εποχή της αλογίας, σε τούτες τις γραμμές, μεταφέρω την οργή και την αγανάκτηση του λαού για την Υμετέρα μακαριότητα και την ολιγωρία της πολιτείας που βιάζει ανερυθρίαστα τους νόμους καθ’ έξιν, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση διά της ανοχής Σας. Οι Έλληνες νιώθουμε μια βαθιά απελπισία καθώς βλέπουμε τη χώρα μας να κατρακυλάει σε έναν κατήφορο χωρίς τέλος. Η διάλυσης των πάντων συμβαίνει επειδή καμία αρχή, αστυνομία, κυβέρνησης, Δικαιοσύνη, κανένας θεσμός, καμία δύναμις δεν υπάρχει πια που να μπορεί να αντισταθεί πουθενά και σε τίποτε και περάσαμε σε μία μορφή Οργουελιανής κυριαρχίας. Εσείς οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, οι διεφθαρμένοι δικαστές, οι διεφθαρμένοι αστυνομικοί, οι διεφθαρμένοι δημόσιοι λειτουργοί, τα διεφθαρμένα μέλη ανθρωπιστικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι διεφθαρμένες πλέον εξουσίες, οι διαχειριστές μιας απίστευτης κοινωνικής σήψης και παρακμής χωρίς όρια, αλωνίζετε ασύστολα την ελληνική επικράτεια, οπλισμένοι με το μακρύ χέρι των νόμων που οι ίδιοι επιβάλετε για να σας υπηρετούν μετατρέποντας την κοινωνία σε έρμαιο των σαρκοβόρων επιδιώξεών σας φέρνοντας στη σκέψη μας τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη: «Όσοι έχουν την τύχη μας σήμερον εις τα χέρια τους, όσοι μας κυβερνούν, μεγάλοι και μικροί, και υπουργοί και βουλευταί, το ‘χουν σε τιμή, το ‘χουν σε ικανότη το να τους ειπής ότι έκλεψαν, ότι πρόδωσαν, ότι ήφεραν τόσα κακά εις την πατρίδα. Είναι άξιοι άνθρωποι και τιμώνται και βραβεύονται….Όσοι είναι τίμιοι κατατρέχονται ως ανάξιοι της κοινωνίας και της πολιτείας.»

Δεν κρίνουμε βέβαια δυσμενώς ούτε κατακρίνουμε όλους τους πολιτικούς, διότι υπάρχουν ίσως ανάμεσά τους και κάποιοι που έχουν ευαίσθητη συνείδηση και δεν κατηγορούμε όλους τους δικαστικούς, διότι ευτυχώς ακόμη υπάρχουν δικαστές με ήθος και αξιοπρέπεια, που σταθερά στηρίζουν το δικαστικό σώμα και στους οποίους ελπίζουν ακόμη οι αναξιοπαθούντες. Αλλά το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τη χώρα μας να καταστρέφεται χωρίς να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούμε πλέον να εθελοτυφλούμε. Οφείλουμε ως πολίτες να εμπεδώσουμε μια κρατική λειτουργία λογοδοσίας, αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης και ασφάλειας με αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη λειτουργία των θεσμών. Ο αγώνας για τη θέσπιση κράτους δικαίου είναι υπόθεση όλων μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τον καπηλευτεί και ΟΥΔΕΜΙΑ ανοχή θα δείξουμε στο σύστημα που επιδιώκει την εξαθλίωση, την διαφθορά και την καταπάτηση των ελευθεριών μας.

Έχοντας ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ να ζήσουμε σε έναν κόσμο δίκαιο, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη μιάς ιδεολογικής μάχης εναντίον του ανήθικου και διεφθαρμένου, απολυταρχικού πολιτικού κατεστημένου και των παραφυάδων του που χλευάζει εμάς και τα παιδιά μας και ταυτίζουμε την πορεία του ελληνικού Έθνους με την Επαναστατική προκήρυξη του Μεγάλου μας Ρήγα Φεραίου: «όταν η διοίκησης βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάμει τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζει τα άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο από όλα τα χρέη του.»

Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας επιχειρώντας μια ολομέτωπη Κοινωνική αντεπίθεση ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ να παρακολουθούμε σαν απλοί θεατές τη φθορά των θεσμών, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ να μεταβληθούμε σε παρατηρητές μιάς αξιοθρήνητης θεσμικής παρωδίας, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ να είμαστε συνένοχοι της πνευματικής σήψεως, της διαφθοράς και της ανομίας που κατακλύζουν την ελληνική κοινωνία, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ να διασυρόμεθα ως πολίτες, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ να παρακολουθούμε αηδιασμένοι τα έργα και τις ημέρες ενός αμετροεπούς πολιτικού κατεστημένου που αλληλοϋβρίζεται, αλληλοκατηγορείται βαρύτατα, χωρίς ενδοιασμούς, φραγμούς και ντροπή, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ να δεχθούμε την διαφθορά ως εξουσία, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ να δεχθούμε τα όποια σενάρια συνωμοσιολογίας και ιδεολογικής τρομοκρατίας που παρασύρουν τον δημόσιο βίο σε ατραπούς σκοτεινούς, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ να συμμετέχουμε ως κομπάρσοι στο θέατρο του παραλόγου που στήνεται στην πορεία απαξίωσης της Δημοκρατίας και ανταποκρινόμενοι στα κοινωνικά μηνύματα, που δείχνουν έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς του κράτους και στην γενικευμένη άποψη περί διαρκώς εντεινόμενης διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ με την ιδέα ότι πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα ανεξέλεγκτα, χωρίς αντίσταση στο κακό, χωρίς αντίσταση στην πνευματική και υπαρξιακή μας υποδούλωση, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι, με τους ρυθμούς που γκρεμίζονται τα πάντα, θα’ ρθει πολύ σύντομα η ημέρα που ελάχιστοι άνθρωποι θα έχουν πιά τις ψυχικές αντιστάσεις για να ζήσουν σ’ αυτήν εδώ την χώρα όπου η κατάχρηση εξουσίας γίνεται αντιληπτή από τον κάθε πολίτη ως ηθική παρεκτροπή, ως βάναυση πρόκληση του κοινού αισθήματος από τους μακελάρηδες του μέλλοντος του ελληνισμού που δρούν ως οργανωμένο έγκλημα, αφού ο κοινοβουλευτισμός δοκιμάστηκε από τις σημερινές ανήκεστα αχρηστεμένες πολιτικές δυνάμεις στο καμίνι της εξουσίας, διεφθάρη, διέφθειρε και κατερείπωσε αρχές και αξίες, επί των οποίων θεμελιώθηκε και έφτασε στο έσχατο σημείο πολιτικής και κομματικής κατάπτωσης δημιουργώντας ένα κράτος οπερέτα το οποίο βρίσκεται πλέον υπό την κατοχή των χθεσινών μας εχθρών στους οποίους ο Λαός, την 28η Οκτωβρίου 2011, ύψωσε το ανάστημά του βροντοφωνάζοντας το ΟΧΙ. Σε αυτούς τους εχθρούς που Εσείς προσωπικά μπάσατε στα μουλωχτά από την κερκόπορτα του Έθνους διά μόνης της υπογραφής σας σε κάθε είδους νομοθέτημα μιάς κυβέρνησης δωσιλόγων.

Παρόμοια αίσχη για την συμπεριφορά μελών του «Γένους» διαβάζει κανείς και στα Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη και του Γέρου του Μοριά και θλίβεται για την κατάντια αυτού του δύσμοιρου τόπου που εκτός από μήτρα ηρώων κατέστη και παραγωγός προδοτών τύπου προεστών, κυβερνείων, γραμματέων, οπλαρχηγών, Εφιάλτη, Νενέκου, Πήλιου Γούση και διαχρονικά προσκυνημένων Ταγών. Και συμμεριζόμαστε, για την παρούσα όζουσα πραγματικότητα, κάτι που είχε γράψει ο Αισχύλος: «Δεν υπάρχει αρρώστια που να μου προκαλεί περισσότερη αηδία από την προδοσία». (Προμηθεύς Δεσμώτης)!!

Και Υμείς Εξοχότατε τι πράττετε για να μην είσθε ένας εκ των ανωτέρω, όπως σας αποκαλούσε ο Λαός κατά την 28η Οκτωβρίου 2011; Προς τί ο ολοφυρμός σας;

Υπό το αξίωμα: «Και οι κρίνοντες κρίνονται», αφού ΟΥΔΕΙΣ είναι υπεράνω κριτικής, τα καταγγελλόμενα διά της παρούσης, αφορούν προσωπικώς και Υμάς, τον μη άμοιρο ευθυνών. Και τούτο διότι σήμερα οι πάντες έχουμε εννοήσει ότι βρισκόμαστε σε ημέρες σήψης και διάλυσης, σε ημέρες που αναδεικνύεται η θεσμική σας γύμνια που μας κάνει να ντρεπόμαστε για την κατάντια της χώρας μας, την οποία ξεφτιλίσατε και μας κάνατε να περπατάμε με σκυφτό το κεφάλι. Εσείς, όλοι εσείς οι πολιτικοί δολοφονήσατε την Ελλάδα χτυπώντας την, ο καθ’ ένας σας με το δικό του φαρμακερό εγχειρίδιο, πισώπλατα και τώρα ως όρνεα καιροφυλακτείτε να ξεσκίσετε και να διαμελίσετε τις σάρκες της παραβιάζοντας την ηθική νομιμότητα και καταλύοντας την συνταγματική και ηθική τάξη. Και γι’ αυτό είσαστε υπόλογοι όλοι Εσείς που τώρα καλείται τον Λαό να υποστεί τις συνέπειες.

Ουαί Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί…Είσθε υπόλογοι έναντι του μέλλοντος του Ελληνισμού. Είσθε υπόλογοι κύριοι έναντι του Έθνους! Είσθε υπόλογοι διότι καταντήσατε την Ελλάδα μας την «χλεύη των βαρβάρων» και αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο δραματική, βαμμένη πρόσφατα και με το αίμα των πέντε Ελλήνων, θα μπορούσε να αποτελεί ένα ανατριχιαστικό ανέκδοτο ή και φαρσοκωμωδία.

Σέβομαι το αξίωμά σας Εξοχότατε αλλά επί του παρόντος υποχρεωτικώς το παρακάμπτω διότι ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΩ διότι πέρα και πάνω από όλους Εσάς που έχετε διαδραματίσει ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας, βρίσκεται το Έθνος μας, βρίσκεται η Ελλάδα μας! Η Ελλάδα των ονείρων μας της οποίας Εσείς, όλοι ανεξαιρέτως, σβήσατε την ιερή φλόγα και ανάψατε τις πυρκαγιές του ΤΙΠΟΤΑ!!

Σέβομαι και υπολήπτομαι τον Θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά δεν μπορώ να μη Σας θυμίσω κάποιες συμπεριφορές Σας που αποδεικνύουν ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός» και ως ο «Λάβρος» κατά της διαφθοράς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο διεκδικών το γέρας του αδιάφθορου, είναι δέσμιος του πολιτικού του παρελθόντος. Και Σας ερωτώ Εξοχότατε, γιατί πιθανόν να έχετε ξεχάσει το τσαλαβούτημά σας στην διαφθορά: Ξεχάσατε ότι στο «πόθεν έσχες» του Ανδρέα Παπανδρέου, για την αγορά, του κατά τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο κωλόσπιτου» της Εκάλης, για να δικαιολογηθούν τα αδήλου προελεύσεως τεράστια ποσά για την εποχή εκείνη, για την αγορά της ροζ βίλας, Εσείς ο Κάρολος Παπούλιας, ο Γιάννης Αλεξίου, ο Θέμης Λαμπρινόπουλος, ο Τζορτζ Χάλαγκ, ο Γιώργος Κατσιφάρας και ο Αντώνης Λιβάνης εμφανιστήκατε ανερυθρίαστα ως δανειστές του; Εσείς λοιπόν δεν αποτελείτε την απαρχή της διαφθοράς;

Πέραν αυτού, αναφερόμενος στο βιογραφικό σας Εξοχότατε, από συστάσεως του ΠΑΣΟΚ υπήρξατε υψηλόβαθμο στέλεχός του και ως υπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου: «Απεκατέστησε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Αλβανία αίροντας την εμπόλεμο κατάσταση που μέχρι τότε επικρατούσε στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.» Και με την ενέργειά σας αυτή, αποφασίσατε να μεταβάλετε την Ελλάδα σε μια πολυεθνική ζούγκλα μπάζοντας στη χώρα μας, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, τα κατακάθια των Αλβανικών φυλακών, φορτωμένα με πορνεία και Καλάσνικωφ και με τόνους ναρκωτικών σκοτώνοντας καθημερινά τον ανθό του Έθνους, που με μία σύριγγα στο πέος, στην κλειτορίδα ή στην καρωτίδα προσμένουν τον θάνατο στο πρόσωπο ενός Αλβανού, ενός Ρώσου, ενός Σομαλού, ενός αγαπητού σας μετανάστη. Εσείς ανοίξατε την κερκόπορτα στις ορδές της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, σε όλα τα εγκληματικά στοιχεία που έχουν κατακλύσει τη χώρα από κάθε γωνιά του πλανήτη, μπήγοντας Εσείς ο ίδιος το φαρμακερό μαχαίρι στην καρδιά του Ελληνισμού παριστάνοντας τον φιλεύσπλαχνο και τον ελεήμονα εις βάρος ολοκλήρου του ελληνικού Λαού, εις βάρος της υγείας μας, του πολιτισμού μας, των περιουσιών μας, της ζωής μας και του Έθνους μας! Και το σπουδαιότερο και τραγικότερο όλων ο φόβος άρχισε να φωλιάζει πιά μέσα στις ψυχές και στα σπίτια των πολιτών και ο λαός στενάζει. Τα πλιάτσικα, η ασυδοσία των αλλοδαπών μαφιών, οι ληστείες και οι δολοφονικές επιθέσεις έχουν πάρει επιδημική διάσταση. Στο σπίτι του άοπλου νοικοκύρη κουμάντο κάνει πλέον ο πάνοπλος ληστής. Καταντήσαμε ξένοι στην πατρίδα μας. Καταντήσαμε κατάδικοι κλειδαμπαρωμένοι στα σιδερόφρακτα σπίτια μας με διπλές και τριπλές κλειδαριές. Βιώνουμε την έξαρση της βίας και την επικράτηση της εισαγόμενης εγκληματικότητας που έχετε επιτρέψει και απειλεί την ζωής μας, τις ελευθερίες, την ασφάλειά μας και τον κοινωνικό ιστό. Και αυτό είναι δικό σας έργο Εξοχότατε.

Έχετε νοιώσει Εξοχότατε το μαχαίρι του ληστή να απειλεί τη ζωή σας; Έχετε νοιώσει Εξοχότατε το πιστόλι στον κρόταφό σας; Έχετε ξυπνήσει το πρωί με άδειο το σπίτι σας από τους κόπους μιάς ζωής; Έχετε νοιώσει τον βιασμό της προσωπικότητάς σας και του ψυχισμού σας; Έχουν βιάσει κάποιο μέλος της οικογενείας σας; Έχουν δολοφονήσει κάποιο προσφιλές σας πρόσωπο;

Όταν είχε γίνει η γνωστή ιστορία της 16χρονης Βουλγάρας μαθήτριας που υποτίθεται ότι βίασαν οι Έλληνες συμμαθητές της σε ένα σχολείο στην Αμάρυνθο Ευβοίας δεχθήκατε την Βουλγάρα και την μάνα της στο Προεδρικό Μέγαρο, τους υποσχεθήκατε κάθε βοήθεια και τους ζητήσατε να μην φοβούνται τίποτα. Μετά κάνατε μια δήλωση, ότι ζήσατε σαν μετανάστης στην Γερμανία και δεν θα επιτρέψετε ποτέ στους Έλληνες να συμπεριφέρονται άσκημα στους μετανάστες! Καλώς μέχρι εδώ. ΟΥΔΕΠΟΤΕ όμως δεχθήκατε στο Μέγαρο της Δημοκρατίας την οικογένεια ενός Έλληνα που σκότωσαν οι ξένοι Μετανάστες! ΟΥΔΕΠΟΤΕ δεχθήκατε μια βιασθείσα Ελληνίδα, από τα φίδια που εκτρέφετε στον κόρφο του ελληνισμού! Επισκεφτήκατε ποτέ ή έχετε δεχθεί ποτέ την μάνα ενός Έλληνα πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε στο καθήκον; Δεν θεωρήσατε πρέπον να απονείμετε τα μετάλλια τιμής, την 16 Ιουλίου 2007 στην Σχολή Ευελπίδων, στους στρατιώτες που αντιστάθηκαν το 1974 στον “Αττίλα”. Για να μην σας θυμίσουμε εκείνη την επιλεκτική δήλωσή σας λίγο πριν εκλεγείτε στο Ύπατο Αξίωμα, ότι η μοναδική Εθνική Αντίσταση το 1942 – 1944 ήταν το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και ότι οι αγωνιστές του ΕΔΕΣ, του Ναπολέοντος Ζέρβα, ήταν έμμισθοι υπάλληλοι των Άγγλων!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ; Την εξαφάνιση του ελληνικού Έθνους; Και απαξάπαντες οι εμπλεκόμενοι ΕΡΩΤΑΣΘΕ: «ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΘΕ ΚΥΡΙΟΙ;» Είσθε οι σταυρωτές της Ελλάδος, οι λεηλάτες, οι λαφυραγωγοί, οι κλεπταποδόχοι; Είσθε οι διαμοιράζοντες εν εαυτοίς τα ιμάτιά της, τα εδάφη της, τις θάλασσές της, τον αέρα της, τις σάρκες της; ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ!!!!!! «ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΘΕ ΚΥΡΙΟΙ;»

Αλλά έφτασε ο κόμπος στο κτένι. Όχι άλλο Ελληνικό αίμα στο βωμό των εντολών που έχετε πάρει όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία τριανταεπτά χρόνια. Και ο Λαός είναι οργισμένος για τα τεκταινόμενα. Έχουμε οργή σωρευμένη, δεν μας χωράει ο τόπος και μας τρώει ο φόβος γιατί από κάτω σιγοβράζει ένας διαρκής ακήρυκτος πόλεμος, με πολλούς εχθρούς, διάχυτους μέσα στο σώμα της κοινωνίας μας.

Κατακλύζονται τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας από χιλιάδες ξένους, που με ένσημα ολίγων ημερών και με περισσό θράσος απαιτούν ίδια μεταχείριση με τους Έλληνες που επί δεκαετίες ολόκληρες πληρώνουν το χαράτσι στο κράτος προκειμένου να έχουν στα δύσκολα χρόνια του τέλους της ζωής τους κοινωνική περίθαλψη κι εσείς δεν έχετε μια κουβέντα να πείτε γι’ αυτό το αίσχος; Εκμεταλλεύονται οι χιλιάδες ξένοι την δωρεάν νοσηλεία του «αντιρατσιστικού» κράτους μας κι εσείς δεν έχετε τίποτε να πείτε; Το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα αιμορραγεί και καταρρέει από τα ελλείμματα και θα έρθει σύντομα αντιμέτωπο με τη νέα πραγματικότητα που διαμόρφωσαν το κύμα των μεταναστών που έχουν μηδενική προσφορά στο σύστημα και ουδείς τους γνωρίζει καν αλλά λαμβάνουν κανονική σύνταξη γήρατος, ενώ πολλοί έχουν πάρει επιδόματα παραπληγικών, τυφλότητας κ.λ.π. Γιατί κι εδώ σιωπή; Γιατί ούτε ένας έστω καθ’ υπαινιγμό έλεγχος; Δεν σας βαρύνουν ηθικά αν όχι και πολιτικά τα εγκλήματα αυτά; Εξοχότατε, κύριε Κάρολε Παπούλια, οφείλετε να θυμάστε ότι είσθε Πρόεδρος των Ελλήνων και όχι των ξένων Μεταναστών.

Εξοχότατε, για να υλοποιηθεί στα μουλωχτά, πίσω από την πλάτη του Λαού, η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων διά του αφανισμού του έθνους, της κατάργησης της ταυτότητας και την εφαρμογή της μαζοποίησης με την τακτική της «σαλαμοποίησης» μετατρέψατε την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι, χωματερή των λαθρομεταναστών, απέραντο οίκο ανοχής και υπαίθριο απόπατο….επιφέροντας ανήκεστο βλάβη στην ελληνική κοινωνία αφού, επηρεάζεται ολόκληρος ο εθνικός οργανισμός και η κοινωνική συνοχή με σκοπό την περαιτέρω αποδόμηση της εθνολογικής, κοινωνικής και θρησκευτικής φυσιογνωμίας και συνοχής του Ελληνικού λαού με την φυλετική αλλοίωση ως μία εκ των παραμέτρων του σχεδίου αφανισμού του ελληνικού έθνους. Συντελείται έτσι ύπουλα η μεθοδευμένη εθνοκάθαρση του ελληνισμού εν καιρώ ειρήνης επιτυγχάνοντας, μέσα στα τριανταεπτά χρόνια της «μεταπολίτευσης», κάτι που δεν πέτυχαν οι Τούρκοι σε τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς του Έθνους μας. Είμαστε ίσως ο μοναδικός λαός που άλλαξε ένα όνομα (Εφιάλτης) από ουσιαστικό σε επίθετο, από ντροπή. Αλλά, όπως έλεγε ο μέγιστος Κωστής Παλαμάς: «Δεν ζει χωρίς πατρίδα η ανθρώπινη ψυχή»! Να έχετε υπ’ όψιν σας αυτά τα λόγια Εξοχότατε, την ύστατη ώρα, για το ανοσιούργημα το οποίο διαπράττεται και για το οποίο και Υμείς οπωσδήποτε δεν είσθε άμοιρος ευθυνών.

Με το τόλμημά μου αυτό βέβαια ίσως και κατηγορηθώ ότι είμαι φασίστας, οπισθοδρομικός, ότι είμαι ρατσιστής, ακροδεξιός, χουντικός, κινδυνολόγος, κλπ. Εγώ όμως ΟΥΔΕΜΙΑ φοβία έχω μήπως με πουν ακραίο και καμία συκοφαντία δεν μπορεί πλέον να ανακόψει τον αγώνα μου. Αδιαφορώ για οτιδήποτε εκστομίσουν εις βάρος μου τα εκάστοτε καθεστωτικά υποκείμενα, αυτή η θλιβερή ράτσα των φερέφωνων, οι πεμπτοφαλαγγίτες, αυτός ο εσμός των κρετίνων και ο συρφετός των εθνομηδενιστών που δρά πίσω από την πλάτη της Ιστορίας μεθοδεύοντας τα πράγματα εις βάρος του Έθνους. Σήμερα ο Ελληνικός Λαός έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει ποιοί και γιατί ξεπουλάνε το Έθνος πιέζοντας ύπουλα την κοινωνία να παρεκκλίνει από τις διαθέσεις της και να αποδεχθεί την απομόνωσή της, την επιτήρησή της, την καταστολή των ελευθεριών της και τελικά την υποταγή της.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ; Μα τους γνωρίζετε, είναι οι δικοί σας άνθρωποι μιά και Υμείς αποτελούσατε και αποτελείτε αναπόσπαστο μέρος του ιδίου πολιτικού κατεστημένου της «δημοκρατικής» ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ, η οποία λυμαίνεται πλέον το τόπο, την αξιοπρέπεια και τους οραματισμούς του Ελληνικού Λαού. Είναι αυτοί μετά των οποίων συνεργάσθητε ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και έμπιστος συνεργάτης του ιδρυτή του κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι αυτοί μετά των οποίων συναγελαζόμενος δημιουργήσατε μία Ελλάδα απατεώνων. Κι αν δεν είναι ακριβώς οι ίδιοι ως φυσικά πρόσωπα οι δράστες, είναι πάντως οι ίδιοι μηχανισμοί. Είναι όμως οπωσδήποτε οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιοι πολιτικοί που εδώ και τριανταεπτά χρόνια οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία με ένα χρέος τουλάχιστον 380 δισεκατομμυρίων ευρώ. Είναι οπωσδήποτε οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιοι πολιτικοί που πουλούν τον Ελληνισμό κατά το δοκούν. Είναι αυτοί τα εγκλήματα των οποίων δεν πρέπει να ξεχνάμε:

Ο αρχηγός σας με το «κωλόσπιτο» της Αγράμπελης, η υπερχρέωση της χώρας με την διόγκωση του δημόσιου χρέους (το 1981 το δημόσιο χρέος υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού, το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ), η παράδοση του δημόσιου πλούτου στους βαρόνους των κατεστημένων συμφερόντων των έξ οικογενειών, η καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών, οι εγκληματίες του χρηματιστηρίου που έφαγαν τα λεφτά του κοσμάκη στην μεγαλύτερη κρατική ληστεία όλων των εποχών, με την προτροπή των κ.κ. Σημίτη-Παπαντωνίου. Και οι άλλοι υμέτεροι, από την μήτρα του πολιτικού σας συστήματος εκβράσθηκαν και ακολούθησε στρατιά εχιδνών που με την ιοβόλο πρακτική της μίζας δηλητηρίασαν την ελληνική κοινωνία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων, την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας, τους ολέθριους χειρισμούς της «νύχτας των Ιμίων» και τις δημόσιες ευχαριστίες του Πρωθυπουργού της χώρας προς τους Αμερικανούς, την μεγάλη επιτυχία των Τούρκων με την συμφωνία της Μαδρίτης που παραχωρεί δικαιώματα «συνιδιοκτησίας» της Άγκυρας στην περιοχή και το “mea culpa” του Παπανδρέου, την σκοτεινή υπόθεση των πυραύλων S-300 που εξασθένισε την άμυνα της Κύπρου από ελληνικής πλευράς, την πύρρεια «νίκη του Ελσίνκι» που παρουσιάστηκε ως επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής Σημίτη, ενώ ποτέ δεν εξήγησαν στους Έλληνες ποιές ήταν οι πραγματικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας, την συναίνεση Σημίτη – Παπανδρέου στον βομβαρδισμό Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου, στο βομβαρδισμό δηλαδή ευρωπαϊκής (βαλκανικής) χώρας με απρόβλεπτες συνέπειες και κίνδυνο μεταβολής των συνόρων στη βαλκανική γειτονιά μας, τα εξοπλιστικά προγράμματα είκοσι δις ευρώ από τον κύριο Σημίτη, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και προβληματικών μαχητικών που το ένα μετά το άλλο πέφτουν σκοτώνοντας τους αεροπόρους μας, με τα περίφημα διπλά βιβλία του ΠΑΣΟΚ για τις δαπάνες για την άμυνα που δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος (που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να αποδειχτεί πού πήγαιναν τα λεφτά και ποιός τα έπαιρνε), με αποτέλεσμα να γίνουμε διεθνώς καταγέλαστοι από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το 2002 αφού μέχρι το 1998 είχαν ανοιχτεί 3 τέτοιοι λογαριασμοί και από το 1998 μέχρι το 2004 ανοίχτηκαν πάνω από 100, τα TOR-M1 που πίσω από την προμήθειά τους βρίσκονται, εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, κατασκοπεία, παρακολουθήσεις, απειλές και 474 εκ δολάρια και το γεγονός ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκ. δολαρίων, το τεράστιο φαγοπότι με τα δημόσια έργα και τις Ολυμπιακές υποδομές που χαρακτηρίζονται από καθυστερήσεις, υπερβάσεις και κακοτεχνίες, για πολλές από τις οποίες πληρώνουμε βαριά πρόστιμα αφού με το κόλπο των σκόπιμων καθυστερήσεων στην ανάθεση των έργων οι υπουργοί Σημίτη προχωρούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, υποτίθεται κάτω από την πίεση του χρόνου ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν απλώς να ευνοήσουν τους νταβατζήδες τους, τα δημόσια έργα με τους δρόμους καρμανιόλες που φούσκωναν τις τσέπες των ευνοούμενων «πράσινων κατασκευαστών», το Εθνικό Κτηματολόγιο από το οποίο φαγώθηκαν αμέτρητα δις και πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα για την μη πραγματοποίηση του έργου, τον προϋπολογισμό του 2003 που προέβλεπε έλλειμμα 0.9% του ΑΕΠ και τελικά έφτασε το 5.7%, την εγκληματική υποτίμηση της δραχμής πριν από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, την Βιομηχανία παράνομων ελληνοποιήσεων Ουκρανών, Ρώσων και Γεωργιανών με χορήγηση ελληνικής ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους κακοποιούς, στους οποίους υπόσχεσθω αγροτική γη και διορισμούς, «κατασκευάζοντας» ομογενείς και ταυτόχρονα ψηφοφόρους, των οποίων, λίγους μήνες μετά τις εκλογές ανακλήθηκαν χιλιάδες ελληνοποιήσεις αφού η παρανομία της έκδοσής τους ήταν ολοφάνερη και καραμπινάτη αλλά είχαν όμως προλάβει να ψηφίσουν, με αποτέλεσμα την νόθευση των εκλογών της 9ης Απριλίου 2000, την προδοσία και παράδοση του αρχηγού των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους διώκτες του Τούρκους, την υπόθεση Στέγκου, στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιωθήκατε τους Ευρωπαίους ηγέτες κερνώντας τους γιαούρτια 100 εκ. δραχμών, την κατά 122,5% αύξηση φόρων από το 1993 έως το 2003 με την επιβολή 97 νέων φόρων που κυρίως στόχευαν μικρές, εμπορικές, βιοτεχνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα τρισεκατομμύρια που δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας, επιδοτήσεις όμως που χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους και οι αναμενόμενες αναδιαρθρώσεις δεν έγιναν ποτέ γιατί τα πολλά χρήματα απορροφούνταν από ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν, απορροφούμενα από απατεώνες, φτάνοντας στην εξέγερση των αγροτών, στα σκασμένα λάστιχα, στην κατασυκοφάντηση των αγροτών και στον ξυλοδαρμό τους, τις προμήθειες στα νοσοκομεία με τις εικονικές τιμολογήσεις και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% – 1500%, την ανεργία που μετά το 1981 άρχισε να αυξάνεται ενώ το 1998 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό όρο, το 1999 έφτασε το 12% και το 2004 το 12,3%, την Ολυμπιακή αεροπορία με τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της, την διαφθορά του 2003 με τον πρόεδρο της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES κύριο Μισέλ Ζοσεράν που κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού και που οι Γαλλικές εφημερίδες υποστήριξαν με στοιχεία, ότι η ασφάλεια C4I των Ολυμπιακών Αγώνων δόθηκε στους Αμερικάνους βάσει της μεγαλύτερης δωροδοκίας αφού η THALES δωροδοκούσε τον υπουργό Άμυνας από 7% – 10% και δεν πήρε το έργο της ασφάλειας που «κέρδισε» η εταιρεία του Dick Cheney (αντιπροέδρου της Αμερικής) , το ναυάγιο «ΣΑΜΙΝΑ» και οι σχέσεις του με τη διαπλοκή στη ναυτιλία που είχε ως αποτέλεσμα 83 νεκρούς και την αυτοκτονία Σφηνιά, την άσκηση διώξεως για τέσσερα κακουργήματα κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), το ληστρικό σκάνδαλο του 1 δις ευρώ στην ΕΑΒ από τις κυβερνήσεις του