Το ποσοστό δημοφιλίας του Νικολά Σαρκοζί αυξήθηκε κατά τέσσερις μονάδες το Νοέμβριο, αν και εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που επιβεβαιώνει την πρόσφατη τάση της ανόδου της δημοφιλίας του Γάλλου προέδρου στις δημοσκοπήσεις.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον Αρχηγό του Κράτους αυξήθηκε κατά τέσσερις μονάδες, με το 34% των Γάλλων να δηλώνει ικανοποιημένο με τον τρόπο που ασκεί την εξουσία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της OpinionWay που δημοσιεύεται αύριο Δευτέρα από τη δωρεάν προσφερόμενη εφημερίδα Metro, και η οποία έχει ήδη από σήμερα δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα της metrofrance.com.

Κατά την ίδια περίοδο, ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2012 Φρανσουά Ολάντ έχει χάσει τρεις μονάδες, αν και παραμένει σε μεγάλο βαθμό μπροστά από τον αρχηγό του κράτους με το 53% των ερωτηθέντων να εκφράζει την προτίμησή του στο πρόσωπό του.

Ενώ το 64% των Γάλλων παραμένει δυσαρεστημένο από τη δράση του, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων, ο Σαρκοζί παρόλα αυτά δρέπει «τους καρπούς του ακτιβισμού του, για την αντιμετώπιση της κρίσης στη ζώνη του ευρώ».

Το 38% των Γάλλων εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το έργο του Νικολά Σαρκοζί για την αντιμετώπιση της σημερινής κρίση είναι αποτελεσματικό, έναντι ενός 62% που πιστεύει το αντίθετο.

Πηγή : www.kathimerini.gr