Ρεπορτάζ-συνέντευξη: Αλέξανδρος Στεφανόπουλος

Μοιράζουν περισσότερες από 600 μερίδες πλήρες γεύμα κάθε χρόνο την ημέρα των Ευχαριστιών σε αδύναμους κοινωνικά και οικονομικά και αντίστοιχο αριθμό γαλοπούλες παραμονές της εθνικής και θρησκευτικής εορτής των Αμερικανών. 

Μια διαφορετική πτυχή των Ελλήνων της Αμερικής καταδεικνύει εμπράκτως επί 22 συναπτά έτη  ο σύλλογος ιδιοκτητών Νέας Υόρκης όπως μας λέει στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Γιώργος Αλεξίου, πρόεδρος του ΕλληνοΑμερικάνικου μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Στην  συνέντευξη δίνει λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη κοινωνική δράση που αναπτύσσεται αθόρυβα επί 22 χρόνια στους κόλπους της Ελληνικής κοινότητας στην Νέα Υόρκη ενώ  αποκαλύπτει  πως  για πρώτη φορά σε αυτή την δραστηριότητα παραβρέθηκε πέρσι(2010)  και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος εκφράζοντας μάλιστα και την απορία  πως είναι δυνατόν ουδείς εκ της Ιεράς Αρχ. Αμερικής να μην έχει πληροφορηθεί αυτή την δραστηριότητα εδώ και χρόνια.

Ο Γιώργος Αλεξίου σε αυτή την δημόσια παρέμβαση σου απευθυνόμενος στην Ελλ. Κοινότητα ζητά για ακόμα μια χρονιά την υποστήριξη των απλών ανθρώπων με έμψυχο δυναμικό για την ποιοτικότερη και αρτιότερη διοργάνωση αυτής της άγνωστης στο ευρύ ελληνικό κοινό (σε Ελλάδα και Αμερική)  αλλά μεγάλης σημασίας κοινωνική προσφορά.   Είναι σημαντικό να τονισθεί πως αυτά τα γεύματα ,  περισσότερες από 600 μερίδες, ενίοτε και κατά πολύ περισσότερες ανήμερα της εορτής των ευχαριστιών  καθώς και  οι γαλοπούλες άνω των 600 που διανέμονται κάθε χρόνο παραμονές της εορτής-ώστε να ετοιμαστεί το γεύμα – διανέμονται χωρίς εθνικά ή θρησκευτικά κριτήρια! Δηλαδή αφ ότου ξεκίνησε ο θεσμός τα γεύματα και οι γαλοπούλες μοιράζονταν σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας κυρίως μη Έλληνες! Το τελευταίο διάστημα όμως, από το 2009 και εντεύθεν δεν είναι λίγοι και οι Έλληνες ομογενείς που καταφεύγουν σε αυτή την δυνατότητα προκειμένου να έχουν ένα πιάτο φαγητό εκείνη την ημέρα.

Είναι άκρως αποκαλυπτικά τα όσα μας λέει ο κ. Αλεξίου στην συνέντευξη που μας παραχώρησε.

{vimeo}32113892{/vimeo}