Στους δώδεκα ανέρχεται, ο αριθμός των νεκρών, από τις χθεσινές συγκρούσεις δυνάμεων ασφαλείας – διαδηλωτών στην κεντρική πλατεία του Καΐρου, Ταχρίρ.

Τέσσερις διαδηλωτές πυροβολήθηκαν θανάσιμα με σφαίρες αληθινές», δήλωσαν νοσοκομειακές πηγές.

Οι τραυματίες έφτασαν τους 928 (ανάμεσά τους 49 αστυνομικοί), σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου.

Σε μία εβδομάδα, διεξάγονται βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα στους διαδηλωτές, οι οποίοι προσπαθούσαν να προχωρήσουν προς τα κεντρικά γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκονται κοντά στην πλατεία Ταχρίρ. Οι διαδηλωτές απάντησαν ρίχνοντας πέτρες.

Ακόμη, οι δυνάμεις ασφαλείας έβαλαν φωτιά σε αρκετές σκηνές που είχαν στηθεί στο κέντρο της πλατείας, καθώς και σε ένα μοτοποδήλατο, την ώρα που οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να ξαναμπούν στην πλατεία, ανέφεραν ακτιβιστές.

Οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν στην Αλεξάνδρεια και το Σουέζ.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στην πρωτεύουσα όταν η αστυνομία επιχείρησε να απομακρύνει σκηνές διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη στρατιωτική ηγεσίας της χώρας. Χιλιάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να επιστρέψουν στην πλατεία, ενώ στη συνέχεια ξέσπασαν συγκρούσεις. Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Αλεξάνδρεια και το Σουέζ.

Ο αιγύπτιος πρωθυπουργός Εσάμ Σαράφ κάλεσε τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν από την πλατεία.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ταχρίρ είναι πολύ επικίνδυνο και απειλεί το έθνος και την επανάσταση», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου της Αιγύπτου.