Σκέψεις μπροστά στην άβυσσο

του Κωστή Χατζηδάκη

Για να κάνει η Ελλάδα μια καινούργια αρχή χρειάζεται πρώτα απ’ όλα αλήθεια…

Η αρχή της εναλλαγής

του Μιχάλη Τρεμόπουλου

Σε μια εποχή που οι βεβαιότητες θρυμματίζονται, που οι πολιτικοί χάνουν την αξιοπιστία τους και κανείς πια δεν πιστεύει στα μεγάλα λόγια, νιώθουμε την ανάγκη να θυμίσουμε ποιοι είμαστε.

 

Θέματα

F5 στην Ευρώπη;

του Αντώνη Φουρλή

Έχοντας ζήσει δύο φοβερούς πολέμους, οι λαοί της ηπείρου μας πίστεψαν ότι έτσι θα ξεπεράσουμε τις ιστορικές διαφορές των εθνών – κρατών. Στον βωμό αυτού του οράματος, θυσιάστηκαν ήδη αρκετά κομμάτια της εθνικής κυριαρχίας μας.

Για τη σκιά του γαϊδάρου

του Τάσου Τέλλογλου

Για τη σκιά του γαϊδάρου είναι ο καυγάς για το αν η συμφωνία του Αντώνη Σαμαρά με τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση του πακέτου της 26ης Οκτωβρίου θα μας σώσει…

Η γνώση της ημέρας: Μασσαλιώτιδα

του Άλκη Γαλδαδά

Πήγαν, έπαιξαν, νίκησαν. Οι παίκτες του Ολυμπιακού στην Μασσαλία και η ορχήστρα ακόμη παίζει κάπως θλιμμένα, προς τιμήν τους το κομμάτι που ταυτίστηκε με την πόλη.

Πρόσωπα

Κουράγιο, Γιώργο!

του Θανάση Σκόκου

Άκουσέ με, Γιώργο! Καταλαβαίνω πώς αισθάνεσαι. Χάνεις μια μεγάλη οικογενειακή κληρονομιά. Στον καθέναν μας θα την έδινε αυτό. Ήσουν άτυχος αλλά και απερίσκεπτος.

Ρικοσκόπιο

Πάρτα Λίζα και κάντα κορνίζα

της Ρίκας Βαγιάνη

Στείλτε τις ειδήσεις, τις εικόνες, τα γεγονότα και τα πρόσωπα που σας τράβηξαν την προσοχή σήμερα, στη διεύθυνση rikoskopio@protagon.gr.

ΜούφαNet

Η πραγματική επιστολή Σαμαρά!

του Νίκου Ζαχαριάδη

Αποκλειστικό: Το «non paper» που έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε Ε.Ε. και ΔΝΤ

Dolce

H βαλίτσα-σκοινί

της Μυρτώς Αλικάκη

Μια Γυναίκα στο ένα, κι ένας άντρας στο άλλο. Σήμα κατατεθέν και των δύο μια βαλίτσα μέσα στην οποία η πρώτη κουβαλάει όνειρα, και ο άλλος τα βάρη όλης του της ζωής…

Ο δρόμος αρκεί

του Θοδωρή Γκόνη

Δεν θέλω σπίτι, δεν θέλω τραπέζι, δεν θέλω πρόσκληση, καναπέ, κρεβάτι, πάπλωμα. Δεν θέλω χαρτί, μελάνι, οθόνη. Θέλω δρόμο. Άνοδο. Κάθοδο. Φανάρι να στο κρατώ ανοιχτό…

Φωτογραφία: Εικόνες μιας άλλης Ινδίας

του Άρη Μαλανδράκη

Οι φωτογραφίες του Βαγγέλη Γεώργα δεν αποτελούν φωτορεπορτάζ. Είναι ένα προσωπικό ντοκουμέντο του τόπου που αντικρίζει…

Οι μπάτσοι είναι φίλοι μας!

του κοριτσιού του διπλανού portal

Μόλις έφυγαν οι γκομενάρες-πρακτόρισσες από το εργαστήριο του σατανικού δόκτορα Βυζόγκωνα πέρασα μέσα την προτελευταία βαμμένη (και δυστυχώς γι αυτήν) άβυζη ξανθιά…

Βιβλία

Προδημοσίευση: “Ο Άγγλος Πρόξενος”, Πέτρος Στ. Mακρής-Στάϊκος (Ωκεανίδα)

Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο στην αφήγηση της ζωής του Noël Rees και της προσφοράς του στην Ελλάδα του πολέμου και της αντίστασης κατά του Άξονα.

Φωτογραφία

Γιώργος Κοτανίδης – Όλοι μαζί, τώρα!

του Βασίλη Μακρή

Ένα προσωπικό αφήγημα του Γιώργου Κοτανίδη για τη δημιουργία και την πορεία του Ελεύθερου Θεάτρου, καθώς και τη δράση του ΕΚΚΕ και των άλλων επαναστατικών κα& iota; αντιστασιακών οργανώσεων την περίοδο της χούντας.