Μαντινείας Αλέξανδρος: “οι Έλληνες εκτροχιαστήκαμε από το δρόμο της μιμήσεως του Χριστού”

Η Ενανθρώπησις του Υιού και Λόγου του Θεού Κυρίου δε ημών Ιησού Χριστού είναι το μοναδικόν και ανεπανάληπτον Μυστήριον που υπερβαίνει κάθε λογικήν έννοιαν και εκπλήσσει ακόμα και τον νουν των υπερκοσμίων δυνάμεων «Ο Υιός του Θεού υιός ανθρώπου γίνεται» και η Εκκλησία μας ομολογεί «Μυστήριον ξένον ορώ και παράδοξον», οι δε Πατέρες της Εκκλησίας ερμηνεύουν και λέγουν το Μυστήριον της Γεννήσεως του Χριστού είναι Μυστήριον ταπεινώσεως και πτωχεύσεως του Θεού, όπως άλλωστε επισφραγίζει ο Απόστολος Παύλος «Γινώσκετε γαρ την χάριν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ότι δι’ υμάς επτώχευσεν πλούσιος ων, ίνα υμείς τη εκείνου πτωχεία πλουτίσητε».

22/12/2011

Χριστούγεννα στον καιρό της κρίσης

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι τα πρώτα χωρίς δώρο Χριστουγέννων για χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους του ελληνικού δημοσίου. Εξαιτίας της περικοπής αυτής και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι σε πολλές περιπτώσεις φτωχότερο και δεκάδες χιλιάδες μικρά ελληνόπουλα θα στερη-θούν το πολυαναμενόμενο δώρο του Αϊ Βασίλη. Ας όψονται οι πολιτικοί μας ηγέτες, αλλά και οι κατώτεροι των περιστάσεων ευρωπαίοι πολιτικοί, που οδήγησαν στο κατάντημα αυτό τη χώρα μας και στα αδιέξοδα που βιώνουμε.

22/12/2011

Προσφορά αγάπης από την Μητρόπολη Λαγκαδά και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και την ενεργή συμπαράσταση του κ. Δαλακούρα η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών απέστειλε προς την Ιερά μας Μητρόπολη 9 περίπου τόνους τροφίμων, τα οποία με εντολή του Σεπτού μας Ποιμενάρχου διενεμήθησαν αυθημερόν σε όλους τους απόρους της Μητροπόλεως, οι οποίοι εμφανώς συγκινημένοι εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη μας για την έμπρακτη και αμέριστη συμπαράστασή του προς το Ποίμνιο της Μητροπόλεως.

22/12/2011

Κίνηση ανθρωπιάς από την Ενορία Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου στα Τρίκαλα

Δίπλα στο ποίμνιό της στέκεται για άλλη μια φορά η Εκκλησία στα Τρίκαλα. Το φιλανθρωπικό έργο σε όλες τις Ενορίες της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών, ειδικά αυτές τις μέρες, είναι πολύ μεγάλο. Το απόγευμα της Πέμπτης μοιράστηκαν σε άπορες οικογένειες της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Εκ Μετσόβου τρόφιμα και βοηθήματα. Ο εφημέριος του Ναού, πατέρας Δημήτριος Κυρίτσης, φρόντισε με πολύ κόπο και μόχθο να συγκεντρώσει, όλα όσα χρειάζεται η κάθε οικογένεια για να περάσει τις Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

22/12/2011

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονυσίου

Μήνυμα ελπίδος εκπέμπει στον ταραγμένο κόσμο μας, στην ταλαιπωρημένη χώρα μας, στην ανήσυχη καρδιά μας, η Γέννηση του Χριστού που σήμερα γιορτάζουμε. «Έσται η ρίζα του Ιεσσαί και ο ανιστάμενος άρχειν εθνών• επ’ αυτώ έθνη ελπιούσιν», αιώνες πριν είχε προφητεύσει ο Ησαΐας και επαναλαμβάνει ο Απόστολος Παύλος.

22/12/2011

 

Ο Πατρών Χρυσόστομος κοντά στους εμπερίστατους αδελφούς

Για μια ακόμα φορά, με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ βρέθηκε στα ιδρύματα της πόλεως, κοντά στους αδελφούς μας που περιθάλπονται σε αυτά, αλλά και στους εργαζομένους, οι οποίοι κάθε ημέρα κάνουν κατάθεση αγάπης μέσα από την ψυχή τους.

22/12/2011

 

Η μνήμη της Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας στην Αλεξανδρούπολη

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011, μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, πανηγύρισε ο ομώνυμος και ιστορικός Ιερός Ναός της Μάκρης. Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Την Πέμπτη το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Λαμπάκης, αντιδήμάρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου που γέμισε τον παλαιό  Ναό της Μάκρης.

22/12/2011

Και η Εκκλησία στο ρυθμό του «κουρέματος»

Η είδηση μεταδόθηκε στις 8 του Δεκέμβρη και αφορούσε στις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της προηγουμένης, 7ης 12ου. Η Σύνοδος, λοιπόν, αποφάσισε, ως λέγεται –γιατί τίποτα επίσημο δεν ανακοινώθηκε– την εκκαθάριση του νομικού προσώπου, υπό την αιγίδα του οποίου λειτουργεί ο Ραδιοσταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος (89,5FM), πράγμα που ερμηνεύτηκε ως απόφαση για το κλείσιμο του Ραδιοσταθμού.

22/12/2011

Συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον ΣΚΑΪ

«Ο Έλληνας έχει μέσα στο DNA του να αγαπάει και να συμπαρίσταται στον συνάνθρωπό του στις δύσκολες ώρες. Πιστεύω ότι αυτή την ώρα και ο πλούσιος έλληνας και εκείνος που με τα βίας τα βγάζει θα δώσει την δική του προσφορά, τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο πλαίσιο την εκστρατείας «Όλοι μαζί μπορούμε».

22/12/2011

 

«Όλοι μαζί μπορούμε»: Εκστρατεία με στόχο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής

Η οικονομική κρίση βαθαίνει κάθε μέρα. Συνάνθρωποί μας, κάθε ηλικίας, χρειάζονται σίτιση. Πρέπει να απλώσουμε το δίκτυο αλληλεγγύης. Το περίσσευμά μας, για το διπλανό μας. Στο πλαίσιο αυτό, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, οι Μητροπόλεις της Ελλάδος  ο ΣΚΑΪ, με την υποστήριξη των Super Market: ΑΒ Βασιλόπουλος, Βερόπουλος, Θανόπουλος, Lidl, Μασούτης, Μπαλάσκας, Σκλαβενίτης, οργανώνουν εκστρατεία συλλογής τροφίμων, ώστε να ενισχυθούν τα συσσίτια της εκκλησίας.

22/12/2011

 

“Ζητούμε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός όχι μόνο να μην κλείσει, αλλά να αναβαθμιστεί”

“Ζητούμε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας όχι μόνο να μην κλείσει, αλλά να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί και είμαστε διατεθειμένοι να εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως άλλωστε κάνουμε από την ίδρυσή του”. Αυτό αναφέρουν οι 33 δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος σε ανακοίνωση που εξέδωσαν  ζητώντας από τη διοίκηση της Ιεράς Συνόδου «να αποσύρει τη μεθόδευση για δραματική μεταβολή των εργασιακών συνθηκών, που αιφνιδιαστικά μας ανακοινώθηκε» όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά. «Μετά από εικοσιδύο χρόνια ιστορίας και στην κρίσιμη περίοδο που περνάει η χώρα, θεωρούμε αναγκαίο ο 89,5, η «άλλη φωνή στα FM», να συνεχίσει να φθάνει σε κάθε σπίτι» καταλήγει το ψήφισμα.

21/12/2011

Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου της Ι.Αρχιεπισκοπής

Μια νέα γωνιά πολιτισμού δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε μια από τις πλέον ευαίσθητες περιοχές της Πρωτεύουσας, στο Ρουφ, πολύ κοντά σε γειτονιές του κέντρου που αναζητούν «διεξόδους», ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο της κρίσης. Το «Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής», ένα από τα έργα που είχε οραματιστεί και ξεκινήσει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κυρός Χριστόδουλος, εγκαινίασε το απόγευμα της Τετάρτης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, παρουσία πλήθους ιερέων και πιστών.

21/12/2011

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο από τα παιδιά του Ιδρύματος Κόκκορη

Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα έψαλαν σήμερα το μεσημέρι στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τα παιδιά του Ιδρύματος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Μ. Κόκκορη”. Τα παιδιά συνόδευε ο Διευθυντής του Ιδρύματος π. Νικόδημος Φαρμάκης και άλλα στελέχη και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Μακαριώτατο και να ανταλλάξουν ευχές για τα Χριστούγεννα.

21/12/2011

O Πειραιώς μηνύει Ρωμαιοκαθολικούς!

Γνωστοποιούμε την ημετέρα ποινική έγκλησι που υπεβλήθη εις τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιώς κατά της Ρωμαιοκαθολικής παρασυναγωγής και της ανιέρου δράσεώς της. Αφιερώνουμε την εν λόγω έγκλησιν εις τους τραγικούς οικουμενιστάς συνοδοιπόρους του εκπεσόντος Ρωμαιοκαθολικισμού που δεν ορωδούν να συμφύρωνται και να συναγελάζωνται και να συνευδοκούν μετά των θεηλάτων απομειωτών της εις Χριστόν πίστεως και αληθείας.

21/12/2011

Αποστολή ελπίδας στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα

Μήνυμα ελπίδας  και αγάπης του Μακαριωτάτου μετέφερε σήμερα στις 400 κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Ελαιώνα κλιμάκιο της φιλανθρωπικής εταιρείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

21/12/2011

 

Πανηγυρικές εκδηλώσεις στη Δαμασκό γα τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνατίου

Τον Ιερό Ναό Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στο Μετόχιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας στη Δαμασκό, επισκέφθηκε την παραμονή των ονομαστηρίων του, στις 19 Δεκεμβρίου 2011, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιος. Τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός κατά τον οποία έψαλαν δυο χορωδίες στην Εκκλησιαστική Σλαβονική και την Αραβική γλώσσα.

21/12/2011

Το Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για την εορτή των Χριστουγέννων

Άγγελοι ψάλλουν τας τρεις μεγαλειώδεις ταύτας διακηρύξεις και η μεγίστη πλειονότης των ανθρώπων, αν και εορτάζει Χριστούγεννα, δεν δύναται να αντιληφθή το νόημα του αγγελικού αυτού ύμνου και διερωτάται εάν όντως σήμερον δοξάζεται υπό των ανθρώπων ο Θεός και διατί πρέπει να δοξάζεται, που δύναταί τις να εύρη επί γης την εξαγγελθείσαν ειρήνην και δια ποίον λόγον η σημερινή ανθρωπότης πρέπει να ζη εν ευδοκία.

21/12/2011

119.000 ευρώ σε φόρους κατέβαλε η Ι.Μ.Μαντινείας

Τους τελευταίους μήνες, μέσα εις την γενικήν αναστάτωσι που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίσις εις την Χώρα μας, πολλοί ήγειραν λόγο κατά της Εκκλησίας. Σκοπός, πασιφανώς κατευθυνόμενος, να στραφή ο Λαός μακριά από την πηγή του προβλήματος. Να πεισθή ο Λαός ότι οι υπεύθυνοι δεν έχουν και μεγάλη ευθύνη περί των τεκταινομένων! Να πεισθή ο Λαός ότι η Εκκλησία είναι στο απυρόβλητο, δεν πληρώνει φόρους, δεν στηρίζει την στιγμή που οι συμπολίτες μας πάσχουν και δεν μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες.

21/12/2011

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριου

Σε μία πραγματικότητα, η οποία πόρρω απέχει από το κλίμα της χαράς, της παιδικότητας, της αγάπης, η Ορθόδοξη Εκκλησία μας καλεί να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Και είναι ίσως μία μεγάλη ευκαιρία, όσο και αν αυτό ηχεί παράδοξο, να προσδιορίσουμε το νόημα της μεγάλης αυτής εορτής της πίστεώς μας και να το ξεχωρίσουμε από τον τρόπο με τον οποίο και ως κοινωνία και ως άνθρωποι είχαμε συνηθίσει να την εορτάζουμε, αφημένοι στην εξωτερική προσέγγιση των δώρων, των στολιδιών, των τραγουδιών, της σχόλης.

21/12/2011

To 31,7% των κατοίκων του πλανήτη είναι Χριστιανοί

Σχεδόν το ένα τρίτο των κατοίκων του πλανήτη – ήτοι, 2,18 διο. άνθρωποι ή το 31,7% του συνολικού πληθυσμού των 7 δισ.- έχει ασπαστεί τη χριστιανική θρησκεία. Αυτό προκύπτει από έρευνα του έγκυρου ινστιτούτου Pew Research Center, το οποίο διαπιστώνει ότι η αναλογία των Χριστιανών είναι ίδια με εκείνη που υπήρχε πριν από ένα αιώνα με μία σημαντική διαφορά: τότε, τα 2/3 βρίσκονταν στην Ευρώπη, ενώ σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά. Συγκεκριμένα, το 34% κατοικεί στη βόρεια και νότια Αμερική, το 26% στην Ευρώπη, το 23,6% στην Υποσαχάρια Αφρική και το 13,1 % στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

21/12/2011

 

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στο Φανάρι

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Κατά την καθιερωμένη προεόρτια Χριστουγεννιάτικη επίσκεψη του ο Ιεράρχης της Θεσσαλονλίκης συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν και λεπτομέρειες των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στη Θεσσαλονίκη, για τον αοίδιμο Οικουμενικό Πατριάρχη Ιωακείμ Γ΄, με αφορμή τη συμπλήρωση το 2012,εκατό ετών απο την εκδημία του. Να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Ιωακείμ ο Γ΄ανήλθε στον πατριαρχικό θρόνο απο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

20/12/2011

Κουρά μοναχού σε μεγαλόσχημο στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι

Ένα ακόμη γεγονός ιδιαίτερης πνευματικής σημασίας καταγράφηκε στη ζωή του Μεγάλου Μοναστηρίου του Φαναρίου.Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, στις 16 Δεκεμβρίου, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, τελέστηκε η κουρά σε μεγαλόσχημο Μοναχό του Σταύρου Ηλιόπουλου στον οποίον δόθηκε το όνομα “Γερμανός”.

20/12/2011

Επίσκεψη Γλυφάδας Παύλου στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Γλυφάδας Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μαλτέζο, Εφημέριο του Νοσοκομείου, τον π. Αντώνιο Χρήστου Εφημέριο Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος Βούλας και από μια ομάδα περίπου 30 εθελοντών, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.

20/12/2011

Τμήμα του Τιμίου Σταυρού στον Ι.Ν.Αγίας Αναστασίας Θεσσαλονίκης

Ενημερώνομε όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς της Θεσσαλονίκης, ότι την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 17:30 θα γίνη στο προαύλειο του ιερού Ναού της αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, στη περιοχή της Κηφισιάς Θεσσαλονίκης, η υποδοχή του Τιμίου Σταυρού που κοσμεί την ιερά Εικόνα των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, και η οποία φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο του Παναγίου Τάφου του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων.

20/12/2011

Ομιλία Γέροντα π.Ανανία Κουστένη στον Ι.Ν.Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Ν.Σεπολίων

«Προερτάσωμεν λαοί Χριστού τα Γενέθλια» είναι το θέμα της επίκαιρης ομιλίας που θα πραγματοποιήσει ο Γέροντάς π.Ανανίας Κουστένης, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νέων Σεπολίων.

20/12/2011

 

Χειροτονία διακόνου στην Αλεξάνδρεια

Την 18η Δεκεμβρίου ε.ε, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Σεπτή Εντολή της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, ετέλεσε στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας την εις Διάκονον χειροτονία του κ.Ιεζεκιήλ Chikoanda, εγγάμου, πτυχιούχου Φιλοσοφίας τοῦ Πανεπιστημίου του Μαλάουι και σπουδαστού της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας.

20/12/2011

Φθιώτιδος Νικόλαος: «Μη αναζητάτε την οικονομική ανάκαμψη στα προγράμματα των Ευρωπαίων»

Σε στροφή στην ηθική του Ευαγγελίου και αλλαγή στον τρόπο ζωής προτρέπει τους πιστούς στο μήνυμά του για την ημέρα των Χριστουγέννων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος εκφράζοντας παράλληλα και την επιφύλαξή του έναντι των εξαγγελιών του πολιτικού κόσμου αλλά και των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη.

20/12/2011

 

«Όλοι μαζί μπορούμε» Συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος με τον ΣΚΑΪ για την συγκέντρωση τροφίμων.

Στην πανελλαδική πρωτοβουλία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ για την συγκέντρωση τροφίμων σε μεγάλα σούπερ μάρκετ συμμετέχει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

20/12/2011

 

Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Μοσχάτο

Μία νέα φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα εγκαινιάσει την προπαραμονή των Χριστουγέννων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο “Aποστολή Αγάπης” θα λειτουργεί με μέριμνα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται στην οδό Αθ. Διάκου 1 στην Πλατεία Αττάλειας στον Ταύρο και τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ.

20/12/2011

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αυτά τα Χριστούγεννα ας ενώσουμε τα χέρια και τις καρδιές μας για να εμποδίσουμε να γίνεται ο κόσμος μας κόλαση»

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε αυτές τις μέρες αναφέρεται στο μήνυμα των Χριστουγέννων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. Τονίζει, μεταξύ άλλων πως τίποτε, ακόμη και η πιο μεγάλη τραγωδία, δεν μπορεί να νικήσει την ελπίδα. Αναλυτικά το μήνυμά του:

20/12/2011