Στη ΓΑΔΑ ο ηγούμενος Εφραίμ

Στο Εφετείο μετέβη ο ηγούμενος Εφραίμ, συνοδεία αστυνομικών προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών.Παρουσιάστηκε στον Εισαγγελέα Εφετών, Αντώνη Λιόγα.Στο Εφετείο έχουν συγκεντρωθεί πιστοί για να του συμπαρασταθούν, καθώς μέσω διαδικτυακών χριστιανικών σελίδων καλούνται «όσοι αγαπούν τον γέροντα» να βρίσκονται εκεί.

27/12/2011

 

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Γέροντα Εφραίμ στη ΓΑΔΑ

Αρκετές εκατοντάδες πολιτών βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο του Εφετείου Αθηνών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Συμπαράστασης προς τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ. Δεκάδες αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει το πάρκινγκ του κτιρίου κρατώντας σε απόσταση το πλήθος των διαδηλωτών, που διαμαρτύρονται με ηρεμία και κοσμιότητα.

27/12/2011

Φωτογραφίες από την αναχώρηση του Γέροντά Εφραίμ

Αναχώρησε από τη Μονή Βατοπεδίου ο ηγούμενος Εφραίμ και με δικό του αιτημα μεταφέρεται στην Αθήνα προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον των αρμοδιών εισαγγελικών αρχών . Το πρωί οι ιατροί που τον εξέτασαν έκριναν απαραίτητη τη νοσηλεία του προκειμένου να ρυθμιστεί το σάκχαρο του.

27/12/2011

Βατοπαιδινοί Μοναχοί: “Στο πρόσωπο του Γέροντός μας Εφραίμ φυλακίζουν και όλη την Αδελφότητα” (Φωτο)

Η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, αμέσως μετά την αναχώρηση του Γέροντά της, Καθηγουμένου Εφραίμ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται ότι εκείνοι που φυλακίζουν τον πνευματικό πατέρα τους, φυλακίζουν “όλη την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, που αποτελείται από εκατόν είκοσι μοναχούς”. Στην ανακοίνωση η Αδελφότητα τονίζει ότι είναι ενωμένη και “συμπαρίσταται στο Γέροντά της”.

27/12/2011

Για το θέμα του Ηγουμένου Εφραίμ διαβάστε επίσης 

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ , ΡΟΜΦΕΑ , ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, 

67.491 ευρώ συγκέντρωσε η Ι.Μ.Αλεξανδρουπόλεως από τον Έρανο Αγάπης

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως ανακοινώνει ότι ο Έρανος της Αγάπης, ο οποίος διεξήχθη από 12-18 Δεκεμβρίου 2011, απέφερε το ποσό των 67.491 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο περσινός Έρανος Αγάπης απέδωσε 68.290 ευρώ

27/12/2011

Θ. Πλεύρης: Ανέγγιχτοι οι φυσικοί αυτουργοί της υπόθεσης Βατοπεδίου

Για πολιτικές προεκτάσεις στην κράτηση του ηγούμενου Εφραίμ από τις αρχές έκανε λόγο ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Θανάσης Πλεύρης.«Θέλω να δω το σκεπτικό των δικαστών» τόνισε την Τρίτη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή για την απόφαση προσωρινής κράτησης του Εφραίμ, δηλώνοντας ότι «είναι προσωρινά κρατούμενος ο ηθικός αυτουργός, ενώ οι φυσικοί αυτουργοί παραμένουν ανέγγιχτοι και δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες σε κανένα πολιτικό πρόσωπο».

27/12/2011

O Aιτωλίας Κοσμάς στηρίζει τον ηγούμενο Εφραίμ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, με αφορμή την απόφαση για την προφυλάκιση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ Εφραίμ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Απίστευτη και ανέλπιστη είναι η απόφασι να προφυλακισθή ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και μάλιστα μέσα στις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων. Η απόφασι αυτή, η οποία κατελύπησε όλο τον ορθόδοξο κόσμο, είναι μια ακόμη απόδειξι του μένους και της πολεμικής κάποιων αξιωματούχων εναντίον της μητρός Ορθοδόξου Εκκλησίας και μάλιστα του ορθοδόξου μοναχισμού.

27/12/2011

Έρανος Αγάπης της Μητρόπολης Μόρφου για την ενίσχυση απόρων στη Θεσσαλονίκη

Έρανο για την στήριξη των Ελλαδιτών εμπερίστατων αδελφών θα πραγματοποιήσει ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος ο οποίος καλεί τους πιστούς της επαρχίας του να προσφέρουν τυποποιημένα τρόφιμα προκειμένου αυτά να αποσταλούν στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, στη Θεσσαλονίκη, για την ενίσχυση των συσσιτίων της. Συγκεκριμένα προσφέρονται καθημερινά 2500 μερίδες σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Μέρος των τροφίμων που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν σε σχολεία της περιοχής πάντοτε με τη μέριμνα της τοπικής Εκκλησίας. “Έφτασε η εποχή που προφήτευσε ο μακαριστός Γέροντας Παϊσιος «Η Ελλάδα θα πεινάσει και θα πούμε το ψωμί ψωμάκι»”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μόρφου.

27/12/2011

Χειροτονία νέου κληρικού στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, τη Β΄ ημέρα Χριστουγέννων ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου. Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε Διάκονο τον Μοναχό Γαβριήλ Χειμώνα.

26/12/2011

Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης την Τρίτη ο Εφραίμ

Σε εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης θα μεταφερθεί την Τρίτη ο ηγούμενος Εφραίμ προκειμένου να ρυθμιστεί το σάκχαρό του δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής. Όπως είπε πρώτα θα πραγματοποιηθεί νέα εξέταση για να εκτιμηθεί η κατάστασή του.Σύμφωνα με τον κ. Δοκουσλή ο ηγούμενος παραμένει απύρετος ενώ έχουν υποχωρήσει οι πόνοι στη μέση.

26/12/2011

Ο Παντελής Βίγκας για 2η τριετία στο Συμβούλιο της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων

Πραγματοποιήθηκαν στην Άγκυρα, την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011, οι εκλογές για τα πέντε αιρετά μέλη του Συμβουλίου της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν για την τριετία 2011-14 τα κοινοτικά (cemaat), νέα (yeni) και συνδεδεμένα βακούφια (mülhak).

26/12/2011

Λαμπρά Χριστούγεννα στο Κάιρο

Σε κλίμα κατάνυξης, παρουσία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Βʼ ο Ελληνισμός του Καΐρου εόρτασε τα φετινά Χριστούγεννα. Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου από τον Μακαριώτατο, συλλειτουργούντων των Θεοφ.Επισκόπων Νιτρίας κ. Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου,και Βαβυλώνος κ. Νήφωνος, Καθηγουμένου της Ι.Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.

26/12/2011

Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου στο Associated Press για την κρίση στην Ελλάδα

Στην ειρήνη και την αγάπη, τα αγαθά που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της ζωής, αναφέρθηκε ο Μακαριώτατος σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press

26/12/2011

Ο Μητροπολίτης Πατρών στο πλευρό του ηγουμένου Εφραίμ

Σχετικά με την απόφαση για την προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος εδήλωσε τα εξής: «Η απόφαση να προφυλακισθή ο Ηγούμενος Εφραίμ εξέπληξε, αλλά κυρίως ελύπησε τον ευσεβή Λαό μας. Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι πλήττεται το κύρος του Μοναχισμού και της Εκκλησίας με ένα τρόπο που προκαλεί την κοινή λογική και το θρησκευτικό συναίσθημα, μάλιστα αυτές τις άγιες ημέρες που εορτάζουμε την Σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού

26/12/2011

“Πορεία προς την Γέννηση του Θεανθρώπου και την αναγέννηση του ανθρώπου”

Η εκκλησιαστική και λατρευτική πορεία του κλήρου και του λαού της Ορθοδόξου Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης προς την Γέννησιν του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, με μοναδικόν σκοπόν την αληθινήν προετοιμασίαν προς υποδοχήν των Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, εσυνεχίσθη καθ’ όλην την περίοδον της Νηστείας των ημερών αυτών. Κορύφωμα της πνευματικής και λατρευτικής αυτής πορείας απετέλεσεν η εορτή των Χριστουγέννων.

26/12/2011

 

Προσφορά Αγάπης στο Ναύπλιο

Ο ιερός ναός Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου πρόσφερε ανήμερα των Χριστουγέννων ένα γεύμα αγάπης προς όλους τους συνάνθρωπούς μας που το έχουν ανάγκη.Το συσσίτιο του Ιερού Ναού, είναι μοναδικό σε όλη την Αργολίδα και λειτουργεί περίπου δύο χρόνια με την εθελοντική εργασία ενοριτών. Να σημειωθεί πως από το συσσίτιο τρώνε καθημερινά 85 άνθρωποι που έχουν ανάγκη.

25/12/2011

Με λαμπρότητα τα Χριστούγεννα στο Φανάρι

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Οικουμενικό Πατριαρχείο εορτάζει την Γέννηση του Σωτήρα Χριστού. Το πρωί σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε η θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος, Πέργης Ευάγγελος, Φιλαδελφείας Μελίτων, Σεβαστείας Δημήτριος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος και Προύσης Ελπιδοφόρος.

25/12/2011

Χριστούγεννα στη Ζιμπάμπουε

Η εορτή των Χριστουγέννων είναι πολύ σημαντική για ολόκληρη την ανθρωπότητα, και φυσικά για τους απανταχού Έλληνες. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια η μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων εορτάσθηκε και στον απανταχού Απόδημο Ελληνισμό. Εντελώς απρόβλεπτα ο π. Χαράλαμπος, ένας ευσεβής συνταξιούχος κληρικός που έρχεται κάθε χρόνο από τη Ελλάδα για να μας βοηθήσει εκεί που δεν έχουμε κληρικούς, αρρώστησε με σοβαρό κρυολόγημα και δεν μπορούσε να ταξιδέξει στο μακρυνό Μπουλαβάγιο να εξυπηρετήσει τους 200 περίπου Έλληνες Απόδημους και μαζί μ’ αυτούς κι άλλοι 100 περίπου ρώσσοι, ρουμάνοι, Σέρβοι, Ουκρανοί, Βούλγαροι, ως επίσης και άλλοι περίπου 1000 Ορθόδοξοι από το τοπικό πληθυσμό.

25/12/2011

Βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες στη Νιγηρία

Έκρηξη σημειώθηκε σε μία ακόμη εκκλησία στη Νιγηρία, τραυματίζοντας πολλούς ανθρώπους, δήλωσαν οι κάτοικοι.
Η έκρηξη σε εκκλησία της πόλης Γκαντάκα στα βορειοανατολικά της χώρας είναι η τρίτη σήμερα και σημειώθηκε λίγες ώρες μετά από την έκρηξη μέσα σε εκκλησία κοντά στην πρωτεύουσα Αμπούζα, που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 27 ανθρώπων.

25/12/2011

Κύπρου Χρυσόστομος: Δεν υπάρχουν περιθώρια πειραματισμών στο Κυπριακό

Δεν υπάρχουν, δυστυχώς, άλλα περιθώρια «πειραματισμών και ερασιτεχνισμών»στο Κυπριακό, ανέφερε στην Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο του, που αναγνώστηκε σήμερα στους ιερούς ναούς ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Κατά τον κ. Χρυσόστομο επιβάλλεται άμεσος ανασχεδιασμός κινήσεων, καθώς, όπως υποστήριξε στην εγκύκλιο του, «βρισκόμαστε στο μεταίχμιο της τουρκοποίησης της πατρίδας μας».

25/12/2011

Κονίτσης Ανδρέας: “Το να φυλακισθή ο Καθηγούμενος ως κοινός κακοποιός, αποτελεί πράξη που στρέφεται κυρίως εναντίον της Εκκλησίας”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Εμβρόντητος πληροφορήθηκα από τα Μ.Μ.Ε., ότι απεφασίσθη ο εγκλεισμός στις φυλακές του Ιερομονάχου Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, για την γνωστή και πολύκροτη υπόθεση. Δεν γνωρίζω το σκεπτικό της εν λόγω αποφάσεως. Λέω, όμως, ότι εν όψει των Χριστουγέννων και, γενικώς, των εορτών του Δωδεκαημέρου, το να φυλακισθή ο Καθηγούμενος ως κοινός κακοποιός, αποτελεί πράξη που στρέφεται κυρίως εναντίον της Εκκλησίας και, φυσικά, και εναντίον του Αγίου Όρους, προς μεγάλη χαρά των Εκκλησιομάχων.

25/12/2011

Κερκύρας Νεκτάριος: “Όσοι αρνούνται τον Χριστό, σήμερα έχουν θέσει την Εκκλησία εν διωγμώ”

Απόδειξη του διωγμού, στον οποίο βρίσκεται στην πράξη η Εκκλησία από μερίδα της κοινωνίας στην οποία επικρατούν οι αντίθεες δυνάμεις χαρακτήρισε την πρωτοφανή δικαστική απόφαση προφυλάκισης του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, μιλώντας απόψε στον Εσπερινό των Χριστουγέννων στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος.

25/12/2011

Ιερώνυμος: «Δεν μπορούμε να παραγγείλουμε από το ΔΝΤ αξίες και αρχές»

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για την Εκκλησία είναι να βλέπει χριστιανικούς λαούς που ψυχρά περιφρονούν το ανθρώπινο πρόσωπο, μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα και οι ίδιοι τα καταπατούν». Με τα λόγια αυτά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος περιγράφει σε αποκλειστική συνέντευξή του στον «Φ» τι αποτελεί σημείο πρόκλησης σήμερα για την Εκκλησία. Εμφαντικά τονίζει ότι αυτοί οι λαοί «καταντούν δανειστές- δυνάστες, που δεν τους απασχολεί η αξιοπρέπεια του προσώπου αλλά τα ομόλογα , η πορεία του ευρώ και οι χρηματιστηριακές αξίες».

25/12/2011

“Χριστός γεννάται δοξάσατε, Χριστός εξ ουρανών απαντήσετε”

Μέσα στο Εκκλησιαστικό Έτος είναι καταγεγραμμένα Εκκλησιαστικά γεγονότα, τα οποία παρουσιάζουν ένα σύνολον, αρχής γενομένης από της γεννήσεως του Θεανθρώπου μέχρι και την Ανάστασιν Αυτού. Όταν κάποιος ερωτηθεί τι σημαίνει η λέξις Χριστούγεννα θα απαντήσει εύλογα, ότι σημαίνει την Γέννηση του Θεανθρώπου.

25/12/2011

Έκκληση Λαρίσης Ιγνατίου να μην ξεχνούμε ποτέ τους πτωχούς και εμπερίστατους αδελφούς

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου, την Λάρισα. Από τον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Αχιλλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος κάλεσε τους πιστούς Χριστιανούς να ζήσουν Χριστούγεννα αληθινά, μέσα στην ζεστή αγκαλιά της Αγίας μας Εκκλησίας, όπως αρμόζει σε Ορθόδοξους Χριστιανούς, να έχουν ακόμη παντοτινή την χαρά, την ελπίδα και την ευλογία του Θεοδέγμονος σπηλαίου της Βηθλεέμ, απ’ το οποίο γεννήθηκε η ζωή μας, ο ίδιος ο Θεάνθρωπος Ιησούς και τους παρεκάλεσε να μην λησμονήσουν ποτέ τους πτωχούς και εμπερίστατους αδελφούς, που έχουν ανάγκη από αγάπη αληθινή, ενδιαφέρον και στοργή.

25/12/2011

Ξάνθης Παντελεήμων: “Μπροστά στην ανθρώπινη ελευθερία ο Θεός θέλησε να καταστεί ανίσχυρος”

Για άλλη μία φορά στο διάβα της επιγείου ζωής μας ζούμε την γιορτή των Χριστουγέννων, την μητρόπολη των εορτών, κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Και τα Χριστούγεννα δίδουν σε όλους μας τη μοναδική ευκαιρία να αναβαπτίσουμε την ύπαρξή μας στο μυστήριο της αγάπης του Θεού, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να φωτισθεί και προσεγγισθεί το μυστήριο του ανθρώπου.

23/12/2011

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ

Τα άγια Χριστούγεννα είναι η κατ’εξοχήν εορτή της αγάπης, της απέραντης θείας αγάπης και φιλανθρωπίας προς τον τυραννούμενον από τον διάβολο και την αμαρτία κόσμο και την ανθρωπότητα, που βασανίζεται από την αποστασία και την απομάκρυνσί της από τον Τρισάγιο Κύριο και Θεόν των Πατέρων μας.

23/12/2011

Η Ευρώπη και οι νέοι στα πλαίσια της Χριστιανικής Πίστης

Από 16 μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2011 και στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ, μετέβη με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου στην πόλη Maglie της Απουλίας. Εκεί, υπό την αιγίδα του Δήμου και με τη συνεργασία διαφόρων κοινωνικών Συλλόγων, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στην κατάμεστη Αίθουσα Διαλέξεων του φημισμένου Τεχνικού Επαγγελματικού Ινστιτούτου «Egidio Lanoce” το θέμα: «Η Ευρώπη και οι νέοι στα πλαίσια της Χριστιανικής Πίστης”.

23/12/2011

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κοντά στους καταστηματάρχες της επαρχίας του

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός σήμερα το πρωί χοροστάτησε στην ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος. Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια της ακολουθίας ομίλησε επίκαιρα στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου και του Α’ Λυκείου Ν. Ορεστιάδος που είχαν προσέλθει για εκκλησιασμό συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους.

23/12/2011

Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Έφτασε ο καιρός της δικής μας μαρτυρίας”

Αυτή τη μέρα τη χαρμόσυνη, τη μέρα την ελπιδοφόρα, βρισκόμαστε ξανά εδώ συγκεντρωμένοι, για να διακηρύξουμε μέχρι τα πέρατα της οικουμένης και μέχρι τα βάθη της καρδιάς μας, πως ο Χριστός, «ως βρέφος εν φάτνη ανακλινόμενος», κρατάει ζωντανή την ελπίδα μίας φωτεινότερης ζωής και μίας καλύτερης κοινωνίας.

23/12/2011

Άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αρχιεπισκοπής

Τα εγκαίνια του πρώτου Κοινωνικού Παντοπωλείου της φιλανθρωπικής εταιρείας «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου τέλεσε σήμερα στις 6 το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. “Όταν υπάρχει θέληση και η Πολιτεία στέκεται συμπαραστάτης στο αγώνα μας, η Εκκλησία μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικά” είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην ομιλία του.

23/12/2011

Ρυθμίσεις εκκλησιαστικού δικαίου στο Σύνταγμα 1911

Από τις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου 1910, από τις οποίες εξήλθε νικητής ο Ελ. Βενιζέλος, προήλθε η Β´ Αναθεωρητική βουλή, η οποία συνήλθε στις 8 Ιανουαρίου 1911 και αναθεώρησε το τότε ισχύον Σ. 1864. Το αναθεωρημένο Σύνταγμα, μαζί με το Ψήφισμα της Βουλής «περί ενάρξεως της ισχύος των κατ̉ αναθεώρησιν του Συντάγματος […] διατάξεων» δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Βασιλείου της Ελλάδος την 1η Ιουνίου 1911(1), συμπληρώθηκαν δε εφέτος 100 έτη από τη θέση του σε ισχύ (1911-2011).

23/12/2011

Ένταλμα σύλληψης για τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ

Προφυλακιστέος κρίνεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής με το ελληνικό δημόσιο.

23/12/2011

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Μέλη σωματείων, συλλόγων και ομίλων αλλά και μαθητές σχολείων έψαλαν σήμερα τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

23/12/2011

Συγκινητική η ανταπόκριση στο “Μαζί μπορούμε”

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κόσμου στην εκστρατεία συλλογής τροφίμων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ι. Μητροπόλεων της Εκκλησίας σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ.

23/12/2011