Ρεπορτάζ-συνέντευξη: Αλέξανδρος Στεφανόπουλος 

Με λόγο απλό, λιτό αλλά αιχμηρά πολιτικό οι Ομογενείς της Αμερικής  έστειλαν τις δικές τους  ευχές και το δικό τους  προσωπικό μήνυμα  προς το ελληνικό πολιτικό σύστημα μέσα από το ΠΘ! Έστειλαν όμως και ευχές συμπαράστασης συμπόνιας και αλληλοκατανόησης και προς  τους συμπατριώτες τους στην Ελλάδα προς τους οποίους συνιστούν πρώτα από όλα υγεία, δύναμη, υπομονή και αντοχή αλλά και ευχές ελπίδας ότι «η Ελλάδα στο τέλος χάρη στην δική τους αποφασιστικότητα των πολιτών και την ενεργό συμμετοχή τους θα επανακάμψει.

 

«Έχουμε φτάσει να ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε έλληνες! Οι έλληνες πολιτικοί όλων των κομμάτων έχουν τεράστιες ευθύνες για το κατάντημα » μας λέει η κυρία Άννα από το γνωστό και διάσημο εστιατόρια ταβέρνα (στέκι 10αδων πολιτικών όταν έρχονται από Ελλάδα) «ΣΤΑΜΑΤΗΣ». Τι άλλο να σας πω να αφήσουν τον συνταξιούχο ήσυχο! Ντροπή αυτό που κάνουν είναι αφαίμαξη! Πίνουν το αίμα του λαού αντί να βρουν αυτούς που τα έχουν και φοροδιαφεύγουν».

{youtube width="640" height="510"}pOvHl8RDBvo[/youtube]

«Να αλλάξει το πολιτικό σύστημα. Να αλλάξουν σύνταγμα και ο λαός να έχει αληθινές και πραγματικές ευθύνες για την τύχη του. Είναι απαράδεκτοι όλοι τους. Δεν βοηθούν ουσιαστικά με αυτά που κάνουν. Δεν δίνουν παράδειγμα» μας λέει ο υπεύθυνος ενός εκ των μεγαλυτέρων ελληνικών super market στο κέντρο της Αστόριας.

{youtube width="640" height="510"}iVDZrYwYeg8[/youtube]

Αρκετοί από όσους συναντήσαμε  στο διάστημα που συλλέξαμε αυτές τις απόψεις σταδιακά έδειξαν αγανάκτηση όχι μόνο για τους πολιτικούς της Ελλάδος αλλά και για την συνολική νοοτροπία που έχει  επικρατήσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.  Είναι χαρακτηριστικά τα όσα μας είπανε συνταξιούχοι και απόμαχοι της δουλειάς των κόπων και των αγώνων και στην Ελλάδα αλλά και στην Αμερική.

{youtube width="640" height="510"}jSewdXRsKMk[/youtube]

{youtubejw width="640" height="510"}JiqhPXJu6rA{/youtubejw}

Τους συναντήσαμε την ώρα της δουλειάς ή σε τόπους που μαζεύονται για να συζητήσουνε να παίξουν τάβλι ή πρέφα και λίγα 24ωρα πριν την αλλαγή του νέου χρόνου.

Σταχυολογήσαμε μερικές από τις 10αδες απόψεις που καταγράψαμε και σας τις παρουσιάζουμε όπως ακριβώς μας τα δήλωσαν.

{youtube width="640" height="510"}2zHF0JAEm3U[/youtube]

Πήγαμε εκεί που κάνουν τα ψώνια τους, στο κέντρο της Αστόριας  για τις ημέρες των εορτών όπου αποτελεί σημείο αναφοράς  τους συναντήσαμε και ιδού τι καταγράψαμε χωρίς μοντάζ στις απόψεις ή την εικόνα.

{youtube width="640" height="510"}i0hUT-Ve7mA[/youtube]

{youtube width="640" height="510"}q64iSp3L0nw[/youtube]

{youtube width="640" height="510"}6Seiqcl34cI[/youtube]

{youtube width="640" height="510"}Xx_ablUMIGQ[/youtube]