Του Δημοσθένη Μαρίνου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Θα φύγει, με τον δικό του τρόπο. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είπε… ακριβώς αυτό που θα ήθελαν να ακούσουν οι δελφίνοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στην αποψινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι ο επόμενος Πρόεδρος του Κινήματος… δεν θα είναι ο ίδιος. Μόνο που υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες για τον χρόνο και τη μεθοδολογία αυτής της ιστορικής διαδοχής.

Εκείνο λοιπόν που είπε ο πρώην πρωθυπουργός στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι δεν προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος, στις εσωκομματικές κάλπες που θα στηθούν… στο μέλλον, αλλά ούτε και να είναι εκείνος που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές, ως υποψήφιος πρωθυπουργός.

Θα παραμείνει ωστόσο Πρόεδρος, για να διαφυλάξει την ομαλή πορεία του ΠΑΣΟΚ μέχρι το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τον Ιούνιο, τότε που ο ίδιος θα μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Όσο για τον υποψήφιο πρωθυπουργό που θα στηριχτεί, θα εκλεγεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα εντός του Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος διατηρεί το προβάδισμα μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Εκτός κι αν… προκύψει Παπαδήμος.