Δύο πίνακες ζωγραφικής, ένας του Πάμπλο Πικάσο και ένας του Πιέτ Μοντριάν, άρπαξαν άγνωστοι λίγο πριν από τις 5 το πρωί, από την Εθνική Πινακοθήκη, στο κέντρο των Αθηνών.

Οπως έγινε γνωστό, ο ένας από τους δύο κλαπέντες πίνακες είναι το έργο«Γυναικείο κεφάλι», λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 56 επί 40 εκατ. που φιλοτεχνήθηκε το 1934 από τον Πάμπλο Πικάσο και τον δώρισε την δεκαετία του 1940 ένας γαλλικός σύλλογος στην Εθνική Πινακοθήκη.

Το δεύτερο έργο τέχνης ανήκει στον Ολλανδό ζωγράφο Πιέτ Μοντριάν.

Εντός της ημέρας αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.

Το χρονικό της διάρρηξης
Ο συναγερμός της Πινακοθήκης χτύπησε στις 4.52 τα ξημερώματα και ο φύλακας, που δεν είχε αντιληφθεί τίποτα μέχρι εκείνη τη στιγμή, είδε ένα άτομο να απομακρύνεται τρέχοντας από το κτίριο.

 

Αμέσως ερεύνησε τους χώρους και διαπίστωσε ότι λείπουν δύο πίνακες ζωγραφικής, γι’ αυτό ειδοποίησε την Αστυνομία και τους υπευθύνους.

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι δράστες μπήκαν από την πίσω πλευρά του κτιρίου, παραβιάζοντας μπαλκονοπόρτα στον ημιόροφο, την οποία έριξαν μαζί με την κάσα.

Στην συνέχεια, έφτασαν στον χώρο που φυλάσσονταν τα έργα, απέσπασαν από το πλαίσιο τον καμβά δυο πινάκων. Οι δράστες πιχείρησαν να κλέψουν και τρίτο πίνακα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Η Αστυνομία έχει παραλάβει το οπτικό υλικό το οποίο και μελετά, ενώ μέχρι αργά το μεσημέρι αναμένονται δηλώσεις από την Αστυνομία και την διεύθυνση της Εθνικής Πικανοθήκης.

Διαβάστε το θέμα σε σχετικά δημοσιεύματα

Ολονύχτια πρόβα πριν κλέψουν την Πινακοθήκη