Δημοσίευμα στο badmoney.gr κάνει λόγο ακόμη και για απολύσεις στο ΔΝΤ λόγω της ελληνικής κατάστασης αλλά και για συμφέροντα που πιέζουν για μέτρα και πολιτικές απέναντι στην ελληνική κρίση.

 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το badmoney.gr:
Απειλούν μέχρι και να απολύσουν τον Τόμσεν, όποιος έχει συναντήσεις μυστήριο στην Αθήνα.
Αναφερόμενοι λοιπόν στο παρασκήνιο των τελευταίων εξελίξεων θα ασχοληθούμε σήμερα με τον κ. Τόμσεν, ο οποίος από τον καλό της υπόθεσης ξαφνικά μέσα σε μερικές ημέρες έχει μεταμορφωθεί και απειλεί θεούς και δαίμονες. Επίσης, θα αναφερθούμε και στις περίεργες συναντήσεις που είχε, κατά τις προηγούμενες ημέρες, το στέλεχος του ΔΝΤ με στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, κάτι το οποίο σίγουρα δημιουργεί ηθικό, αλλά και νομικό θέμα.

Συγκεκριμένα, πολλοί κατά τις τελευταίες ημέρες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ΗΠΑ και την Ευρώπη φαίνεται να ξαφνιάζονται με την ξαφνική αλλαγή της συμπεριφοράς του κ. Τόμσεν, ο οποίος εμφανίζεται ξαφνικά αλαζονικός, επιθετικός και πάνω από όλα σκληρός στις διαπραγματεύσεις, μια εικόνα τελείως αντίθετη με αυτήν που εμφάνιζε τι ίδιο πρόσωπο μήνες τώρα, ως ο πιο διαλλακτικός των επικεφαλών της Τρόικας.

Σε μια προσπάθεια λοιπόν να βρούμε πληροφορίες για την ξαφνική αυτή αλλαγή της συμπεριφοράς του, πέσαμε πάνω σε κάποιες πληροφορίες από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες ο Τόμσεν βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο κάτι το οποίο ίσως να δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό την ξαφνική αλλαγή της στάσης του. Συγκεκριμένα, όπως μάθαμε ότι πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της Τρόικας και ειδικά ο προϊστάμενος του Ρεζά Μογκαντάμ τον κατηγορούν για το λάθος πρόγραμμα που έχει επιβληθεί στη χώρα μας, καθώς και του αποδίδουν τις περισσότερες ευθύνες που το ελληνικό πρόγραμμα απέτυχε. Μάλιστα, πρόσφατα ο κ. Μογκαντάμ μπροστά στα στελέχη της Τρόικας έφτασε σε σημείο, σε ένα πρωτοφανή διάλογο, να απειλήσει τον κ. Τόμσεν ακόμη και με τη θέση του λέγοντας του ότι είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για το ότι συμβαίνει στην Ελλάδα. Μάλιστα, μπροστά σε στελέχη του ΔΝΤ του ανέφερε “με την επιείκεια σας θέτεται σε κίνδυνο ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία” αφήνοντας τους παρευρισκόμενους άφωνους. Βέβαια σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες κάποια άλλα στελέχη του ΔΝΤ ήταν πιο διαλλακτικά λέγοντας ότι η λογική της Ε.Ε. (η σκληρή πλευρά της Τρόικας θεωρητικά) είναι δυσβάσταχτη για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Σε κάθε περίπτωση όπως μαθαίνουμε η κατάσταση στην Τρόικα, αρχίζει να θυμίζει λίγο την κατάσταση χάους του ελληνικού κράτους, ενώ αν και δεν ξέρουμε σίγουρα τι συμβαίνει, το σίγουρο είναι ότι δε θα πρέπει να πληρώσουμε εμείς (ελληνικός λαός) την ηλιθιότητα και τη ανικανότητα κάποιων αξιωματούχων του ΔΝΤ.

Τώρα στο δεύτερο σκέλος του σχολίου μας. Όπως μαθαίνουμε ο κ. Τόμσεν πριν από μερικές ημέρες είχε στο ξενοδοχείο του μια πολύ περίεργη συνάντηση με κάποια στελέχη πολυεθνικών εταιρειών. Αναρωτιόμαστε λοιπόν μήπως αυτοί είναι που θέλουν τελικά τις μειώσεις των αποδοχών, αφού πολλές από αυτές τις εταιρείες όχι μόνο πουλούν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στις άλλες χώρε της ανατολικής Ευρώπης, χρησιμοποιούν δηλαδή την Ελλάδα ως κέντρο της Ανατολικής Ευρώπης. Πάντως σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι συναντήσεις του κ. Τόμσεν με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα θέτουν σίγουρα ένα πολύ μεγάλο θέμα για την αξιοπιστία και τις προθέσεις των ανθρώπων της Τρόικας.

Σε κάθε περίπτωση και όπως και να έχει το πράγμα είναι ξεκάθαρο ότι ένα τέτοιο μέτρο περικοπών θα οδηγήσει πραγματικά σε ένα οικονομικό εφιάλτη χωρίς τέλος για τη χώρα μας. Μάλιστα, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι αυτή η συζήτηση γίνεται την ώρα που η ίδια η Τρόικα αναφέρει ότι δε θα πρέπει να υπάρξουν άλλα μέτρα που μειώνουν το εισόδημα.

Από το Polispress