Νέα Υόρκη Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΑΝΤΩΝΗ ΔΙΑΜΑΤΑΡΗ, ΕΚΔΟΤΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΡΥΚΑ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ / ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ MEGA- ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ – ΕΘΝΟΥΣ κλτ,  ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΏΝ ΗΠΑ. Φορείς ομογενειακών ΜΜΕ ανά τον κόσμο. Φορείς Ομογενειακών ΜΜΕ Νέας Υόρκης /Σικάγου κλτ. 

Πριν προχωρήσω  αναλυτικά  στην σημερινή παρέμβαση μας  θα ήθελα να απευθύνω μια μεγάλη  έκκληση μας   επικαλούμενος τα βαθύτερα  ανθρωπιστικά συναισθήματα σας  και θερμά παρακαλώ –όσοι έχετε το χρόνο – μελετήστε  προσεχτικά την   παρουσίαση της έρευνας με τα συγκλονιστικά στοιχεία για την παιδική φτώχεια και την  πείνα στα σχολεία στο κέντρο  Αθήνας Θεσσαλονίκης,  Πάτρας και άλλων μεγάλων αστικών κέντρων όπου παιδιά λιποθυμάνε από την πείνα επειδή δεν έχουν ούτε το ένα ευρώ για ένα κουλούρι! Η ομάδα διαχείρισης  του  GreekAmricanNewsAgency,  οι συνεργάτες μας,  φίλοι και οι οικονομικοί υποστηριχτές μας ξεκινούμε σε συνεργασία με την ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και τον εγνωσμένου κύρους και ήθους κληρικό και υπεύθυνο του οργανισμού πρόνοιας πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου  μια προσπάθεια με τον συμβολικό και σημειολογικό τίτλο  Εκστρατεία Αγάπης –Γέφυρα Ζωής  «…για τα παιδιά της Ελλάδος…» Σας παρακαλούμε από όπου και αν βρίσκεστε, σε όποιο σημείο της γης,  υποστηρίξτε την κοινή προσπάθεια. Να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί οι Έλληνες του κόσμου- και ειδικά – της Αμερικής  τον κοινό μεγάλο αντίπαλο. Την παιδική πείνα. Την παιδική φτώχεια! Μαζέψτε ρούχα καθαρά ή δυνατόν καινούργια. Παπούτσια όλα τα νούμερα. Παιχνίδια για όλες τις ηλικίες. Σκεπάσματα καθαρά αποστειρωμένα. Τρόφιμα στεγανοποιημένα, κονσέρβες με μεγάλη διάρκεια. Ζυμαρικά και ότιδήποτε άλλο μπορεί να σταλεί στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ή όπου αλλού επιλέξετε εσείς,   φτιάξτε  ένα μεγάλο καραβάνι αλληλεγγύης και στείλτε τα με ένα  κοντέινερ. Όλοι οι έλληνες μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τουλάχιστον  τα ανήλικά  παιδιά και τους  γέροντες. Τα αδύναμα στρώματα της  πάσχουσας και δεινοπαθούσας ελληνικής κοινωνίας. Το τούνελ είναι μακρύ και το φως θα αργήσει να φανείς. Αν τώρα οι Έλληνες του κόσμου και ειδικότερα οι Έλληνες της Αμερικής δεν πράξουν το ιστορικό τους καθήκον η ιστορία θα είναι σκληρή. Αμείλικτη.

Κύριες, Κύριοι, φίλες, Φίλοι.Καλοί συνάδελφοι

Ας μου επιτραπεί,  εκ προοιμίου, πριν προχωρήσω σε οποιαδήποτε άλλη σκέψη  να (σας)  ζητήσω να μελετήσετε όσο πιο προσεχτικά μπορείτε την επιστολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ο οποίος σε μια ύστατη προσπάθεια να προειδοποιήσει για αυτά που όλοι βλέπουμε-εμείς εδώ τα γράφουμε κ τα υπενθυμίζουμε διαρκώς από τον Μάϊο του 2010(Βλ σχετικά editorial)- να έρχονται απευθύνει μια έκκληση προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ως προς την αδιέξοδη και θανατηφόρο οικονομική πολιτική.  Όταν φτάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, άνθρωπος γενικά χαμηλών τόνων να απευθύνει μαι τέτοια ύστατη έκκληση προς τον Έλληνα πρωθυπουργού σκεφτείτε τι μπορεί να γνωρίζει και ποιων κοινωνικών μηνυμάτων μπορεί καθημερινά να είναι δέκτης και αποδέκτης. Σκεφθείτε και υποψιαστείτε τι "βλέπει"μπροστά του να έρχεται… και προειδοποιεί εγκαίρως κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου… 

Για αυτό Έλληνες του Κόσμου, Έλληνες της Αμερικής, Έλληνες της Αυστραλίας, Έλληνες της Ευρώπης,  παρακαλώ θερμά  μελετήστε  αυτές τις προτάσεις μας  σε βάθος  τις οποίες καταθέτουμε σήμερα   προς προβληματισμό, και  ελάχιστη συμβολή   στον δημόσιο διάλογο για το μείζον πια θέμα για κάθε Έλληνα της Διασποράς,  που οφείλουμε και πράπει  να το ανάγουμε σε μείζον ζήτημα   «εθνικής υπόθεσης όλων των Ελλήνων της διασποράς»  το θέμα  της, με κάθε τρόπο, πάση θυσία και πάση δυνάμει,   βοήθειας προς την Ελλάδα.  Αν μη τι άλλο τουλάχιστον στήριξης και υποστήριξης  προς τα αναξιοπαθή και ευπαθή μέλη της Ελληνικής κοινωνίας  Τα παιδιά και τους  γέροντες!    

Απευθυνόμενοι σήμερα  κατά βάση και πρωτίστως, στους Έλληνες του κόσμου, επικαλούμενος όχι απλά τον πατριωτισμό σας αλλά τα ανθρωπιστικά  συναισθήματα σας, ζητώντας  να βοηθήσετε τουλάχιστον «τα παιδιά της Ελλάδος».

Ειδική θερμότατη παράκληση απευθυνόμενος  ειδικότερα  στους κόλπους της μεγάλης  Ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ – κατ αρχήν. Και πάνω από όλα, απευθυνόμαστε  στην μεγάλη  βάση  του οικουμενικού ελληνισμού, τον απλό έλληνα  πολίτης  της  παγκόσμιας ελληνικής διασποράς. Στην Αυτραλία. Την Ευρώπη. Την Αφρική. Την  Ασία. Στην Βραζιλία. Την Λατινική Αμερική.  Σε όλους τους Έλληνες!  Σε όλο τον κόσμο! Όπου υπάρχουν Έλληνες υπάρχουν άνθρωποι!

Ειδικά  όμως και συγκεκριμένα  τοποθετούμεθα    ως προς το μεγάλο  ζήτημα που λέγεται  «βοήθεια προς την Ελλάδα και τους Έλληνες»   αυτή ειδικά  την συγκεκριμένη χρονική περίοδο,  σε αυτή την ιστορική συγκυρία από τους  Έλληνες της διασποράς. Ειδικότερα δε, θα επαναλάβω,  απευθυνόμαστε  προς την ιστορική μεγάλη  Ελληνική κοινότητα   των Ελλήνων της Αμερικής μιας και αποτελεί το πλέον προβεβλημένο κομμάτι του παγκόσμιου οικουμενικού  ελληνισμού αφενός,  και αφετέρου –προσωπικά – επειδή  αποτελεί αντικείμενο επισταμένης  μελέτης μας ως προς την νεότερη ιστορία του Ελληνισμού της Αμερικής (από το 1850 και εντεύθεν), γνωρίζουμε τα λαμπρά επιτεύγματα της σε ατομικό επίπεδο όλων των Ελλήνων αλλά και σε διασυλλογικό πεδίο όπου πέτυχαν να οικοδομήσουν όλο αυτό τον εκτός ελλάδος πολιτισμό με κοινότητες, Εκκλησίες, πολιτιστικά κέντρα, συλλόγους και ομοσπονδίες, ιδρύματα και άλλους φορείς που κάποτε, μόλις προ ολίγων ετών, αποτελούσαν ένα ενιαίο δυναμικό που θαύμαζαν και αναγνώριζαν  οι Αμερικανοί. Σήμερα όμως τι γίνεται. Που είναι αυτή ο ενεργή ζώσα  και δραστηρίος δύναμη;  Που βρίσκεται ο Ελληνισμός της Αμερικής στο δράμα των πάσχοντων ευαίθηστων κοινωνικά αδύναμων ομάδων; Γιατί δεν βοηθά τουλάχιστον Παιδιά και γέροντες;   

Δεν είναι η ώρα όμως  για κριτική. Ούτε για αναλύσεις βαθυστόχαστες, περιμετρικές και συμμετρικές ως προς τα αίτια αυτής  της βαθιάς και μεγάλης εθνικής  κρίσης  που δυστυχώς μαστίζει όχι μόνο  την Ελλάδα αλλά ολόκληρο το έθνος των απανταχού  Ελλήνων! Δεν είναι η στιγμή   ούτε για μεγάλες κουβέντες. Ούτε για υποσχέσεις.  Δεν χρειάζονται. Περιττεύουν. Περισσεύουν. Δεν έχουν θέση αυτή την στιγμή που κυριολεκτικά απειλείται η εθνική συνοχή, διαλύεται ο  κοινωνικός ιστός στην Ελλάδα,  και πλέον  η εθνική κυριαρχία της χώρας, τελεί υπό καθεστώς ευθείας αμφισβήτησης,   και κυρίως έχοντας αποδυναμωθεί οικονομικά  και αποσυνθεθεί πλήρως η ένοια κράτος,   με το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας να πάσχει κυριολεκτικά ακόμα και για το καθημερινό πιάτο φαγητό(!) Δεν υπάρχει το χρονικό  περιθώριο για άλλες καθυστερήσεις εκ μέρους των Ελλήνων του κόσμου.   Δεν υπάρχει χρόνος για κριτική να αναλύσουμε ούτε  γιατί η Ιερά Αρχ. Αμερικής ή άλλες εξίσου μεγάλες  κατά τόπους Επισκοπές του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως η ιερά Αρχ. Αυστραλίας και της Ευρώπης  είναι παντελώς  ανύπαρκτες στο δράμα της Ελλάδος,   ει μόνον με μεγάλη φωτεινή εξαίρεση την Εκκλησία  και το Πατριαρχείο της Μόσχας. Εκκλησίας της Μόσχας που άδραξε την  ευκαιρία και στέκεται δίπλα στον Ορθόδοξο Ελληνικό λαό με κάθε τρόπο. Μεγάλο θέμα που χρειάζεται να δει με την δέουσα προσοχή ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος…

Δεν είναι η κατάλληλη ώρα για κριτική προς καμία κατεύθυνση για την αδράνεια και απάθεια μεγάλων ιστορικών θεσμών του απανταχού Ελληνισμού που είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτος σε αυτές τις κρίσιμες ώρες.   Είναι η ώρα και η στιγμή για δουλειά. Πολύ δουλειά.  Είναι η ώρα για έργα και όχι για λόγια. Για πράξεις ουσίας. Πράξεις που θα μιλά η καρδιά και η ελληνική ψυχή!  Είναι η στιγμή να βοηθήσουμε όλοι, ο κάθε ένας με τις δυνάμεις και τις δυνατότητες του, να  σηκωθεί λίγο το ηθικό των Ελλήνων. Μετά, όταν το  έθνος ανανήψει,   υπάρχει χρόνος από τους  ιστορικούς του μέλλοντος να ψάξουν και να ερευνήσουν  τα γιατί ; τα πως; Και τα βαθύτερα αιτίας αυτής της μεγάλης απουσίας από την στήριξη και υποστήριξη τουλάχιστον των αδύναμων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα. Την Ελλάδα που πονά. Την Ελλάδα που μέρα τη μέρα ματώνει. Χάνεται. Αποδυναμώνεται. Αποσαθρώνονται τα πάντα. Η Ελλάς εκπέμπει SOS. Και ο Ελληνισμός μένει δυστυχώς απαθής.  Κινδυνεύει η πατρίδα. Το έθνος μας απειλείται. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο μεγάλη εθνική καταστροφή που γνώρισε ποτέ ο Ελληνισμός από καταβολής κόσμου. Η Ελλάδα βρίσκεται σε περίοδο αργής,  αλλά σταθερής   συστηματικής γενοκτονίας. Οι νέοι φεύγουν. Τα παιδιά της προς το παρόν λιποθυμάνε απλώς από την πείνα, να ευχόμαστε να μην θρηνήσουμε θύματα από την πείνα και την ασιτία γιατί τότε… αλίμονο Θεέ μου τότε τι μας περιμένει…  Απειλείται το μέλλον της Ελλάδος. Τα παιδιά της. Η συνέχεια της. Ας σταθούμε   ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ,   τούτες τις κρίσιμες για  το έθνος ώρες δίπλα στην πατρίδα. Δίπλα  στα παιδιά της Ελλάδος που λιποθυμάνε από την πείνα. Που λιμοκτονούν από την φτώχεια…   Το απαιτεί ο ανθρωπισμός μας. Το επιβάλει η ιστορική συγκυρία! Ειδάλως, ειδικά  ο Ελληνισμός της Αμερικής, θα βρεθεί στην δίνη ενός ακόμα μεγάλου ιστορικού διχασμού με την Ελλάδα. Ενός ακόμα μεγάλου διχασμού με την Γενέτειρα. Ενός διχασμού με την ίδια την Πατρίδα μας.  

2012_EKSTRATEIA_AGAPHS_GEFYRA_ZWHS_gia_ta_paidia_tis_ellados

 

Ιδού λοιπόν, για να μπω και στην  ουσία και το προκείμενο της σημερινής παρέμβασης μας,    μερικές απλές προτάσεις μας , ένα προτεινόμενο σχέδιο δράσης,   που μπορείτε να επεξεργαστείτε και  ενδεχομένως κάποιοι εκεί έξω να έχετε κάνει  ήδη κάποια βήματα,   σε εντελώς  ιδιωτικό επίπεδο κάποιες  εξ αυτών  πράξη έστω και σε πολύ μικρό βαθμό.

Ξεκινώ από τα απλά πράγματα  που προκύπτουν από την καθημερινή επικοινωνία μας με την πατρίδα.  Παραθέτω, με όλο τον σεβασμό προς κάθε κατεύθυνση,  μερικά αλλά ουσιώδη για το πώς μπορεί ο κάθε ένας μας να βοηθήσει. Ιδιωτικά,  αναλόγως δυνατοτήτων ή διασυλλογικά προκειμένου να παράσχει βοήθεια έστω και σε ένα άτομο που χρήζει βοηθείας και έχει άμεση ανάγκη για υποστήριξη.

 

ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ!  ΣΗΜΕΡΑ! ΑΜΕΣΑ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΚΑΘΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΗ…ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ… ΠΡΙΝ ΘΡΥΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ…

  1. Και για να αρχίσω από τα καθ υμάς την κοινότητα των ΜΜΕ.  Εδώ στην Αμερική, καλά είναι τα λόγια, οι αναλύσεις,   οι προτροπές  και οι δημόσιες εκκλήσεις  Κύριε Αντώνη  Διαματάρη (του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης)  αλλά δεν αρκούν πια  αυτά. Ο κόσμος χόρτασε λόγια και άρθρα με βαρύγδουπους τίτλους. Διακηρύξεις και υποσχέσεις  όπως κάποιες στο πρόσφατο παρελθόν και την εξαγγελία για την ίδρυση  «ταμείου για την παιδεία» στις ΗΠΑ και άλλες πολλές…  Λόγια. Λόγια! Φτάνουν πια τα λόγια!  Ήρθε η ώρα για έργα. Για πράξεις. Με ουσία και αποτέλεσμα!  Υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει ένας και μάλιστα ιστορικό εκδοτικός οργανισμός  με 97 χρόνια ιστορία όπως η εφημερίδα που σήμερα  έχετε την τιμή να διευθύνετε.  Πχ.Να οργανώσει μια ειδική έκδοση όπως αυτές που κάνετε κάθε Σαββατοκύριακο αφιερώμένες σε πρόσωπα που έκαστη αφήνει αρκετά έσοδα αυτό το ίδιο concept να το διαθέσετε με ειδική έκτακτη έκδοση για την παιδική φτώχεια και την πείνα στα ελληνικά σχολεία όλης της εθνικής  επικράτειας και τα έσοδα να πάνε σε κάποιο σχολείο, σε κάποιο ίδρυμα κοινωνικής και παιδικής πρόνοιας  που ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο λόγω ανεπάρκειας κρατικών ή ιδιωτικών κονδυλίων.  Το πιο απλό και τετριμένο για το γίγνεσθαι  της Ομογένειας στην Νέα Υόρκη να οργανώσει μια εκδήλωση, στα  πολυτελή γραφεία της εφημερίδας ή σε μεγαλύτερο χώρο (σας τον βρίσκουμε εμείς ΔΩΡΕΑΝ αν θέλετε)   και τα έσοδα να πάνε σε ένα συγκεκριμένο φορέα. Σε ένα συγκεκριμένο στόχο. Σε ένα σχολείο. Σε ένα γηροκομείο. Σε ένα ορφανοτροφείο που κινδυνεύει με λουκέτο.   Να συγκαλέσετε μια ευρεία  σύσκεψη φορέων για κοινή  και πολύ συγκεκριμένη δράση. Με στόχο και πρόγραμμα. Προτιμότερο από το να ανακηρύσσετε  κάθε φορά ομάδες ηγετικές που στο κάτω κάτω δεν προσφέρει και τίποτα…  Να προσκαλέσετε για συντονισμό και κοινή δράση, αλλά  και ανταλλαγή απόψεων ή δυνατόν  με  όλους τους υπευθύνους(εκδότες δεν είναι και πολλοί άλλωστε  δυο τρεις το πολύ απέμειναν ) τοπικών ομογενειακών   εβδομαδιαίων   εφημερίδων και περιοδικών  εντύπων, υπεύθυνους ραδιοφωνικών προγραμμάτων στα Αμερικανικά και ελληνικά τοπικά ομογενειακά  ΜΜΕ,  ιδιοκτήτες τοπικών  ομογενειακών  ραδιοφώνων, διευθυντές ή εκδότες  περιοδικών εκδόσεων και εφημερίδων ,  διαχειριστές  διαδιακτυακών σελίδων –που όπως αποδείχτηκε είναι το μέλλον της δημοσιογραφίας και της άμεσης ενημέρωσης.  Μια μεγάλη  και ευρείας κλίμακας  σύσκεψη για κατάθεση προτάσεων. Για  κοινή αλλά  και εξατομικευμένη ανά ΜΜΕ δράση… και άλλα πολλά θα μπορούσαμε να κάνουμε αν είμαστε για μια φορά έστω ενωμένοι και μονιασμένοι. Για το κοινό σκοπό.   Σήμερα κανείς δεν περισσεύει. Έστω και ένας είναι χρήσιμος κάτι μπορεί να προσφέρει. Μια τρύπα με δυο τρεις ώρες εθελοντικής δουλειάς μπορεί να κλείσει. Σε αυτή την μάχη δεν έχουμε την πολυτέλεια να περισσεύει κανένας μας. Έχουμε τις διαφορές μας –και εμείς με τους περισσότερους αν όχι  με όλους,  με κάποιους  έχουμε μεγάλες και έντονες ουσιώδης  διαφορές στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας. Αλλά,  τώρα είναι ή ώρα που όλα αυτά, διχόνοιες, διαγωνισμοί, αποκλεισμοί και διαγκωνισμοί,  ήρθε  η ώρα  -έστω για λίγο- να παραμεριστούν για το κοινό καλό. Να χαμηλώσουν οι τόνοι στις μεταξύ μας διαφορές και όλοι μαζί δίνοντας το παράδειγμα προς την ΕλληνοΑμερικανική, κοινότητα,  για το πώς μπορεί να πετύχει πολλά όταν όλοι ,μαζί  είμαστε ενωμένοι σαν μια σφιχτή  γροθιά στον κοινό αγώνα για να αντιμετωπίσουμε τον κοινό εχθρό που δεν είναι άλλος από το φάσμα της πείνας που απειλεί το μέλλον της χώρας. Απειλεί το μέλλον του  έθνους μας. Τα παιδιά της Ελλάδος.  Αν δουν εμάς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για μια  φορά στην ιστορία της Ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ να δουλεύουμε  μαζί ενωμένοι  θα δουν ένα ουσιαστικό παράδειγμα προς μίμηση. Γιατί δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας και να  ξεχνάμε ότι πολλά από τα  δεινά που  επισώρευσε,  ο κατά διαστήματα και εποχές, ήταν    τροφοδοτούμενος διχασμός από τα  ομογενειακά ΜΜΕ της κάθε εποχής. Να μη ανατρέχουμε τώρα στην ιστορία με τα Βενιζελικά ή άλλους πιο πρόσφατους  εσωτερικούς  διχασμούς  ή διχασμούς  με την Γενέτειρα. Έφριξα με όσα βρήκα στα αρχεία αμερικάνικου και  παλαιού ομογενειακού  Τύπου…
  2. Φίλε και καλέ συνάδελφε  κύριε Μιχάλη Ιγνατίου,  που έχετε τον σεβασμό  και απολαμβάνεται πλήρως και δικαίως την αναγνώριση όλων μας, ως αρχαιότερος τη τάξη και ως επίσης διακεκριμένος στην   δουλειά και το ρεπορτάζ σας καθώς και ως ένας πολυγραφότατος και αναγνωρισμένος συγγραφέας ιστορικών συγγραμμάτων. Με το κύρος και την βαρύτητα του ονόματος που διαθέτετε  συγκαλέστε άμεσα, όσο πιο γρήγορα, αν και   ξέρω ότι τελευταία  έχετε πολλά προβλήματα προσωπικά και άλλων φίλων σας που τους συμπαρίστασθε , όμως τώρα ήρθε νομίσω η στιγμή για λίγο – ίσως είναι και μια ακόμα  ευκαιρία για περεταίρω προσφοράς προς την Ομογένεια μετά το κλείσιμο της Πρωινής  όπου επί των ημερών σας ως διευθυντή διέπρεψε εν μέρη-   μια ευρεία ανοιχτή  σύσκεψη συνεργασίας όλων των γνωστών αναγνωρισμένων  επαγγελματιών  ανταποκριτών στις ΗΠΑ. Δεν είμαστε δα και  πολλοί. Ούτε δέκα όλοι και όλοι! Να μαζευτούμε να  ανταλλάξουμε  ιδέες και απόψεις. Να  καταθέσουμε προτάσεις για κοινή ομαδική και συλλογική  δράση.  Προς αντιμετώπιση του κοινού εχθρού. Του κοινού μας αντιπάλου. Την παιδική πείνα. Την  φτώχεια που μαστίζει το 21% του πληθυσμού της Ελλάδος. Πολλά μπορούμε να κάνουμε αν είμαστε ενωμένοι,  και ας παραμένουν οι  σοβαρές μεταξύ μας διαφορές μας δεν πειράζει έτσι υπάρχει μέσα από τις αντιθέσεις  και η σύνθεση… Και ακόμα περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε  αν αναπτύξουμε κοινή υπεύθυνη  και διασυλλογική  δράση. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς όλοι μαζί ; Πολλά και το εννοώ!  Γνωρίζω  ότι ο  κάθε ένας μας έχει να αντιμετωπίσει τα δικά του  προσωπικά προβλήματα που αγγίζουν ή και ξεπερνούν την καθημερινότητα ή τις δυνατότητες μας. Αλλά όλοι μαζί ενωμένοι, βάζοντας ο κάθε ένας μας λίγες ώρες δουλειάς, από τον ελάχιστο όντως προσωπικό του χρόνου, είμαι βέβαιος και πεπεισμένος ότι  μπορούμε πραγματικά να κάνουμε πάρα  πολλά! Κυριολεκτικά  πάρα πολλά!  Και εξηγώ.  Είμαστε σε μια χώρα που αν ήμασταν, ενωμένοι για μια φορά και εμείς οι δημοσιογράφοι,   μεταξύ μας θα μπορούσαμε να καταφέρουμε πολλά. Θα παραθέσω απλώς μερικά επιγραμματικά  που μπορούν άμεσα να γίνουν, άνευ κόστους. Λίγη δουλειά χρειάζεται απλώς εκ μέρους μας  κάποιες ώρες από τον κάθε ένα μας, και μερικά τηλέφωνα . Είμαι  σίγουρος ότι άλλοι συνάδελφοι θα έχουν ακόμα  καλύτερες απόψεις και ακόμα πιο δυνατές ιδέες να καταθέσουν μέσα από τις γνωριμίες τους σε αυτή την ευρείας συμμετοχής σύσκεψη.  Π.χ  Α.  ένα κοινό άρθρο μας στα ελληνικά και στα  αγγλικά που θα μπορούσε να δημοσιευθεί όχι μόνον  στα ελληνικά και ομογενειακά  ΜΜΕ –εκεί εξυπακούεται –αλλά στα αμερικανικά ΜΜΕ, σε όποια μπορούμε και έχουμε προσβάσεις, και όλοι μας έχουμε τις προσβάσεις και τις γνωριμίες μας ειδικά εσείς οι παλαιοί, ένα άρθρο κείμενο που θα εκθέτει  και θα περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα εκφράζοντας συμβολικά και σημειολογικά την αλληλεγγύη μας προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο  ελληνικό λαό. Άλλη ενέργεια.  Να κινητοποιήσουμε όλους τους ελληνικής καταγωγής συναδέλφους και να τους προτείνουμε δράσεις με συγκεκριμένο στόχο και πρόγραμμα.  Β.  Να βγούν μερικοί από εμάς  σε αμερικανικά  τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δελτία ειδήσεων με παρεμβάσεις για το ελληνικό πρόβλημα και να δώσουν την πραγματική  διάσταση του προβλήματος  απαντώντας έτσι  σε πολλά και πολλές φορές φαιδρά  που ακούγονται και ακόμα περισσότερα που γράφονται και  σε όσα κυκλοφορούν εις βάρος της Ελλάδος.  Γ.  Να οργανώσουμε μια κοινή εκδήλωση αρωγής προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους απολυμένους  συναδέλφους μας από γνωστά ΜΜΕ της Ελλάδος ή δυνατόν να στείλουμε χρήματα με τα έσοδα κάποιας εκδήλωσης που μπορούμε να οργανώσουμε για τους απολυμένους  π.χ του Alter Channel ή άλλων ΜΜΕ που έχουν απολύσει κατά 100αδες συναδέλφους μας.  Δ. Να στείλουμε ένα ποσό στην ΕΣΗΕΑ που ήδη δίνει κάποιο βοήθημα σε συναδέλφους μας που έχασαν τις δουλειές τους εδώ και μήνες άνεργοι και καταπονημένοι. Ε.  να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε συλλογικά  δημοσιογραφικά όργανα που είμαστε ενταγμένοι και εγγεγραμμένα μέλη και να εκφράσουμε  και να εκθέσουμε,  έστω σε μια εκδήλωση ανά φορέα,  τις απόψεις μας,  ενωμένοι πάντα εννοείται,   για το ελληνικό πρόβλημα. Αν είναι δυνατόν να ευαισθητοποιήσουμε και άλλους συναδέλφους μας άλλων εθνικοτήτων για το πρόβλημα με τη  παιδική πείνα στην Ελλάδα και την παιδική φτώχεια. ΣΤ.   μια μεγάλη κοινή εκδήλωση υπεύθυνης  ενημέρωσης φορέων  για το που βρίσκεται το ελληνικό χρέος. Τι είναι το PSI. πόσα και σε ποιους χρωστά η  Ελλάδα και από πότε και κυρίως το  πως δημιουργήθηκαν αυτά τα χρέη. Και άλλα πολλά ουσιώδη που γνωρίζουμε από το  καθημερινό ρεπορτάζ, ώστε να πάψει αυτή η ακατάσχετη κινδυνολογία και αυτό το υβρεολόγιο  εναντίον της Ελλάδος αόριστα και ακαθόριστα. Πολύ δε περισσότερο να συμβάλουμε στην υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση των ομογενειακών φορέων και αυτοί με την  σειρά τους θα  μπορούν να επαναλάβουν και παρόμοια εκδήλωση ενημέρωσης προς τα μέλη και τους αντιπροσώπους τους και εκείνοι ,με την σειρά τους τα μέλη των συλλόγων τους κ.ο.κ  Σε αυτή την ίδια εκδήλωση στο δεύτερο μέρος της μπορεί να κατατεθούν προτάσεις και ιδέες για το πώς υπεύθυνα άμεσα και  κυρίως αποτελεσματικά, μπορεί να συνδράμει αν μη τι άλλο τα πιο φτωχά αδύναμα και ιδιαιτέρως ευπαθή τμήματα της ελληνικής κοινωνίας που σήμερα δυστυχούν.
  3. Τα τοπικά ομογενειακά ηλεκτρονικά σε όλο τον κόσμο  εφημερίδες,  Τηλεόραση και ραδιόφωνο  ΜΜΕ να οργανώσουν  έναν τουλάχιστον, το κάθε ένα ΜΜΕ,  μαραθώνιο αγάπης και υποστήριξης, με απόλυτη διαφάνεια (ώστε να μην  έχουμε φαινόμενα διαφθοράς όπως στο παρελθόν στην Νέα Υόρκη με κάτι τηλεμαραθώνιους που τα περισσότερα πήγαιναν στις τσέπες γνωστών ονόματα δε λέμε τούτες τις ώρες και δε  χρειάζεται)  για κάποιο φορέα στην Ελλάδα.  Ένα σχολείο σε κάποιο αστικό κέντρο.  Ενα ίδρυμα. Ένα  ορφανοτροφείο. Ένα  γηροκομείο. Ένα ΚΑΠΗ που κλείνουν  το ένα μετά το άλλο λόγω ανεπάρκειας  κρατικών δημοτικών και περιφερειακών κονδυλίων…  Ή  ένα άλλο κοινωνικό φορέα πρόνοιας  που κινδυνεύει με λουκέτο. Να οργανωθεί ένας διακαναλικός σε παναμερικανικό επίπεδο μαραθώνιος αγάπης πάλι στην ίδια φιλοσοφία και αντίληψη που προανέφερα και παρακάτω αναλύουμε εκτενώς.  Με ένα  συγκεκριμένο στόχο κάθε φορά. Ένας σταθμός θα κάνει για ένα σχολείο. Άλλος σταθμός θα κάνει για ένα ορφανοτροφείο κ.ο.κ.  Μια εφημερίδα για ένα ίδρυμα. Μια ιστοσελίδα για ένα ορφανοτροφείο. Με δυο λόγια να υπάρξει συντονισμό και δράση όχι φούμαρα και πυροτεχνήματα. Να οργανωθούν ειδικές έκτατες ενημερωτικές εκπομπές για την κατάσταση στην Ελλάδα με προσκεκλημένους ειδικούς αλλά και δημοσιογράφους που ξέρουν το αντικείμενο, από το ρεπορτάζ για να  μπορούν να το αναλύσουν χωρίς να τάσσονται με την μια ή την άλλη ιδεολογική  πλευρά ή κομματική αντίληψη(αν και σήμερα δεν υπάρχουν  πια ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές όλοι τα ίδια λένε οι αριστεροί έγιναν δεξιοί και οι δεξιοί αριστεροί)…
Θα μπορούσα(με) να παραθέσω(ουμε) ένα ακόμα πιο πλήρη κατάλογο με ιδέες και προτάσεις αλλά δεν είναι του παρόντος και που πάντως είμαι βέβαιος ότι άλλοι συνάδελφοι θα έχουν να καταθέσουν εξίσου καλές ή ακόμα καλύτερες ιδέες και προτάσεις για κοινή συλλογική δράση επ ωφελεία του Έθνους  ειδικά για  "για τα παιδιά της Ελλάδος"   και την υποστήριξη των γερόντων ή άλλων κοινωνικά ευπαθών ομάδων στην Ελληνική επικράτεια όπου κυριολεκτικά στενάζουν οικονομικά και δοκιμάζονται,  σε ένα τραπέζι  συζητήσεως για κοινή διασυλλογική δράση. Μια  ευρεία σύσκεψη  είτε με τον ένα τον εκδότη κύριο Αντώνη Διαματάρη, είτε με τον καλό φίλο και συνάδελφο Μιχάλη Ιγνατίου είτε ακόμα καλύτερα σε μια μεγάλη κοινή συνάντηση σύσκεψη και των δυο προαναφερομένων.    Ένα είναι απόλυτα βέβαιον. Πολλά μπορούμε να κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, και να πετύχουμε,   αρκεί για μια φορά να εργαστούμε ενωμένοι -ειδικά εμείς οι δημοσιογράφοι- και προ πάντων να εργαστούμε   υπεύθυνα! Συντονισμένα ώστε να απεοφευχθούν αλληλοεπικαλύψεις και μπερδέματα κάθε είδους…   Χωρίς αποκλεισμούς και ύπουλα χτυπήματα κάτω από την μέση ο ένας προς τον άλλο. Έχουμε φτάσει  δυστυχώς, και αυτό είναι πλέον γνωστό και στην  Αθήνα σε πολλά κέντρα και παράκεντρα εξουσίας,   οι μισοί να μη λένε καλημέρα με τους άλλους μισούς και όλοι μαζί να έχουμε πρώτα από όλα καχυποψία ο ένας για τον άλλο.  Από αυτή την μάχη πρέπει να βγούμε ενωμένοι και κερδισμένοι επ’ ωφελεία   της πατρίδος και του  έθνους. Αν δουν οι ομογενείς και οι εκπρόσωποι των διαφόρων  φορέων,   εμάς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ (εκδότες ιδιοκτήτες και δημοσιογράφους ) ενωμένους να δουλεύουμε να είστε βέβαιοι θα προβληματιστούν και αν μη τι άλλο θα παραδειγματιστούν. Εμάς  που  συγκριτικά με τους συναδέλφους μας στην Ελλάδα,  ήμαστε κατά πολύ λιγότεροι από τους συναδέλφους μας στην Ελλάδα και με πολύ λιγότερα  προβλήματα που αντιμετωπίζονται –γιατί και δουλειά να μην έχουμε, έχουμε   όμως την δυνατότητα να πιάσουμε εδώ δουλειά κάπου και να τα φέρουμε βόλτα. Στην Ελλάδα όμως οι συνάδελφοι μας δεν έχουν  ούτε το δικαίωμα της επιλογής έστω μιας άλλης δουλειάς έχουν  γιατί δεν υπάρχουν δουλειές πια σε  κανένα τομέα όχι στην δημοσιογραφία αλλά πουθενά. Γιατί κατά  100αδες οι  επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη  και ακόμα περισσότερες αναμένεται να κλείσουν μέσα στην χρονιά που αναμένεται ιδιαιτέρως δύσκολη και επώδυνη. Οδυνηρή από κάθε  άποψη για κάθε  Έλληνα αυτή η τραγική πραγματικότητα.  Αν λοιπόν  εμείς πρώτοι δώσουμε το παράδειγμα θα ακολουθήσουν και οι άλλοι ομογενειακοί φορείς στην ίδια λογική και αντίληψη της συνεργασίας προς όφελος της πατρίδος.  Το ίδιο ισχύει και για άλλους κλάδους και τομείς. Οι ιατροί με τους ιατρούς της ομογένειας και είναι πολλοί και πετυχημένοι. Οι δικηγόροι με τους δικηγόρους  της ομογένειας, οι επιχειρηματίες με τους επιχειρηματίες της ομογένειας  κ.ο.κ.  Υπάρχουν πολλά που μπορεί να γίνουν και παρακάτω παραθέτουμε μια σειρά προτάσεων για δράσεις υπό την προϋπόθεση ότι απαιτείται ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ. ΥΠΕΘΥΝΟΤΗΤΑ! 
 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΆΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ  των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα . Τα παιδιά και τους γέροντες!

ΕΠΙΣΗΣ
 
1. Οι καλλιτέχνες της ομογένειας μπορείτε να  οργανώσετε εσείς μια ανάλογη σύσκεψη και εκεί να ανταλλαγούν ιδέες προτάσεις και σκέψεις για κοινή δράση. Π.χ μια κοινή συναυλία τα έσοδα της οποίας θα μπορούσαν να πάνε στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ή στα παιδικά χωριά SOS. Ή σε άλλους φορείς που χρήζουν άμεσης βοήθειας και στήριξης. Μια ατομική συναυλία ο κάθε ένας και τα έσοδα να πάνε σε ένα σχολείο που τα παιδιά του πεινάνε και δεν έχουν ούτε για ένα σακούλι πατατάκια. Σε ένα βρεφοκομείο. Σε ένα γηροκομείο. Όπου βρει ο κάθε καλλιτέχνης ότι μπορεί ατομικά να προσφέρει τα πολλά ή τα λίγα έσοδα από μια τέτοια   μικρή ή μεγάλη συναυλία. Καλέστε συναδέλφους σας  από την Ελλάδα να δώσουν τέτοιες συναυλίες με αυτόν τον σκοπό. Να αντιμετωπιστεί η παιδική πείνα και η παιδική φτώχεια.
 
2. Οι άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, και δόξα τω Θεώ η ελληνική διασπορά έχει αρκετά έντονη παρουσία στην διανόηση. Την ποίηση και τους συγγραφείς.  Προχωρήστε σε ανάλογες πρωτοβουλίες με αυτές που προανέφερα ή με αυτές που παρακάτω παραθέτουμε. Αναλάβετε δράσεις ή έστω με άρθρα και κείμενα σας για να  αφυπνίστε προς αυτή την κατεύθυνση τον οικουμενικό  ελληνισμό .
 
3. Κληρικοί απλοί, ιερείς, ανώτεροι και κατώτεροι,    πάρτε την πρωτοβουλία, και σε συνεννόηση με τον επιχώριο επίσκοπο σας  μια Κυριακή  το μήνα  βγάλτε ένα δίσκο για ένα συγκεκριμένο στόχο. Ένα σχολείο. Ένα γηροκομείο. Ένα βρεφοκομείο. Μια στέγη φιλοξενίας γερόντων  ή παιδιών.  Οργανώστε ανάλογες εκδηλώσεις στις ενορίες ή τα απογευματινά σχολεία σας. Η ανταπόκριση θα δείτε θα είναι μεγάλη.
 
4. Όσοι είστε μέλη σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, σε   εκκλησιαστικά συμβούλια,   σε άλλους ομογενειακούς εκτός τα Ελλάδος φορείς, κάντε τις προτάσεις για ομαδική ή διασυλλογική  και  ομαδική  δράση υποστήριξης συγκεκριμένου φορέα.  Με  συγκεκριμένη στοχευμένη δράση και  πρόγραμμα.   Και ακόμα πιο  πολύ  συγκεκριμενοποιημένη δραστηριότητα ως προς τον φορέα που θα  προτείνεται να υποστηριχτεί. Τέτοιοι φορείς που χρήζουν  διαπιστωμένα άμεσης  βοηθείας και  έχουν άμεση ανάγκη κάθε  είδους υποστήριξης για όσα η Ελλάδα θα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου –γιατί πόλεμος είναι αυτό μη το ξεχνάμε και μάλιστα ο πιο σκληρός ύπουλος και με αμέτρητα θύματα που αφήνει πίσω του ένας τέτοιος   οικονομικός πόλεμος  με 100αδες 1000αδες άνεργους και άστεγους  καθημερινά – είναι : Τα σχολεία στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τα ορφανοτροφεία στα μεγάλα αστικά κέντρα. Οι δημοτικοί και περιφερειακοί  παιδικοί σταθμοί.  Τα γηροκομεία. Τα ΚΑΠΗ. Ορισμένα  τοπικά νοσοκομεία.  Το κέντρο βρεφών ΜΗΤΕΡΑ. Το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης(το λεγόμενο αναρρωτήριο). Τα τοπικά ιδρύματα κοινωνικής  πρόνοιας. Οι στέγες φιλοξενίας. Τα παιδικά χωριά SOS. Η Κιβωτός του Κόσμου.  Το χαμόγελο του Παιδιού.  Τα εργατικά κέντρα που σιτίζουν άνεργους. Και 10αδες άλλοι δημόσιοι οργανισμοί κοινωνικής πρόνοιας.  Πολλά νοσοκομεία περιφερειακά και τοπικά κέντρα υγείας δεν λειτουργούν όχι γιατί δεν αμείβονται οι εργαζόμενοι ιατροί και το διοικητικό προσωπικό αλλά γιατί δεν εγκρίνονται κονδύλια για τα ιατρικά   αναλώσιμα( σύριγγες, επίδεσμοι, βαμβάκι, ιώδιο, φάρμακα κτλ)
 
5. Ανάλογες πρωτοβουλίες, με τις πιο πάνω ή τις πιο κάτω,  μπορούν να αναληφθούν και από τα κατά τόπους  ιδιωτικά, ιδρύματα,   πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα εκτός Ελλάδος. Αυτά μάλιστα     πολλές φορές κινούνται με απίστευτη ταχύτητα γιατί λείπει η νοοτροπία της γραφειοκρατίας (να το εγκρίνει  το συμβούλιο να το εγκρίνει η γενική συνέλευση κοκ).
 
Σε παγκόσμιο επίπεδο ομογενειακοί οργανισμοί σε Παναμερικανικό, Παναυστραλιανό, Πανακαναδικό, Πανευρωπαϊκό, ΠανΑφρικανικό κ.ο.κ επίπεδο οι εθνικές ομοσπονδίες Πανμακεδονική, Πανκορινθιακή, Πανειπηρωτική, οι ομοσπονδίες ανά πολιτεία στις ΗΠΑ Φλόριδας, Σικάγου, Νέας Υόρκης, Νέας Ιερσέης, κ.οκ.  (δευτεροβάθμια όργανα) μπορούν με μια εγκύκλιο προς τα μέλη συλλόγους τους να καλούν  τους συλλόγους μέλη τους να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες με δράσεις υποστήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα. Δίνοντας οδηγίες σχετικές και αναλαμβάνοντας, παράλληλα  τον γενικότερο συντονισμό ανά θεσμικό όργανο, να συντονίσουν το έργο των συλλόγων μελών τους,  για να κατευθύνουν διαμοιράζοντας  τις δυνάμεις τους αντίστοιχα ο κάθε οργανισμός  ή ο κάθε σύλλογος προς διαφορετικό φορέα στην Ελλάδα τον οποίο θα αναλάβουν να στηρίξουν με μια αντίστοιχη πρωτοβουλία. Μια εκδήλωση τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν με συγκεκριμένο στόχο προς συγκεκριμένο φορέα ανά σύλλογο. Ένα μαραθώνειο υποστήριξης συγκεκριμένου κοινωνικού φορέα ανά σύλλογο και θεσμό. Π.χ ο κάθε σύλλογος να αναλάβει δράση και πρωτοβουλία για ένα ίδρυμα, ένα ορφανοτροφείο, ένα σχολείο, ένα παιδικό σταθμό, ένα ΚΑΠΗ, ένα γηροκομείο, κτλ. Ώστε να μην υπάρξει γενικό ελληνικό αλλαλούμ με αλληλοκαλύψεις και τελικό αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα σε οποιοαδήποτε δραστηριότητα.
 
 
6. Σε παναμερικανικό επίπεδο απαιτείται  η  άμεση σύγκληση μιας συνδιάσκεψης, τριτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων  φορέων με δυο στόχους.  Πρώτος στόχος.  Υπεύθυνη έγκυρη ενημέρωση, από ειδικούς αλλά και εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας  για την οικονομική  κατάσταση  στην Ελλάδα. Το δημόσιο  χρέος, την φτώχεια κτλ.  Δεύτερος στόχος εξέταση τρόπων κοινής δράσης και κατάθεση απόψεων  για αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος  της φτώχειας και της παιδικής πείνας. Συντονισμός δηλαδή και κοινή δράση.  Με έργα και όχι λόγια! 
 
7.Σε παναμερικανικό επίπεδο επίσης , θα ήταν ευχής έργο αν μπορούσε  να δημιουργηθεί άμεσα και χωρίς χρονοτριβή λόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα , που θα συναποτελείται  από όλους τους γνωστούς και με εγνωσμένο κύρος ήθος και ιστορία  τριτοβάθμιους φορείς.    Ένα ταμείο  που θα σχεδιάσει ένα πρόγραμμα άμεσης αλληλεγγύης προς τα αδὐναμα μέρη της ελληνικής κοινωνίας. Τα παιδιά και τους γέροντες.  Ένα ταμείο που θα λειτουργεί με διαφάνεια μέσω διαδικτύου και θα έχει ο κάθε ένας την δυνατότητα να προσφέρει με κάθε τρόπο έστω 10, 20, 30, 100 ή 1000$(αναλόγως προσωπικών  δυνατοτήτων)   μέσω pay pal ή  κάρτας κτλ και που θα του δίδεται με εκτύπωση απόδειξη για την δωρεά που έκανε. Για όποιο ποσό.  Ένας οργανισμός, όχι όμως  όπως αυτοί που στήνονται σε μια νύχτα, με μια καλοσχεδιασμένη ιστοσελίδα  και κάποιοι μάλιστα  ανακηρύσσουν  εαυτόν και εαυτούς (ούτε δέκα συνήθως δεν είναι όλοι αυτοί που είναι καταγεγραμμένοι που και όταν εμφανίζονται  ως μέλη ΔΣ τέτοιων οργανισμών φαντασμάτων κυρίως στις ΗΠΑ) αλλά ένας οργανισμός με απόλυτη διαφάνεια όπου ο κάθε ένας έλληνας του εξωτερικού  θα  μπορεί άμεσα να συνεισφέρει αλλά  και χωρίς διαδικασίες ο κάθε ένας  να ελέγξει τα πάντα! Τα μέλη που απαρτίζουν το ταμείο αυτό. Το Δ.Σ. τους  τυχόν  εργαζόμενους ή τους εθελοντές.   Τις εισφορές. Τις δωρεές. Τα διαθέσιμα που υπάρχουν και σε ποιες  τράπεζες  και όλα όσα χρειάζεται για να πειστεί κάποιος να συνεισφέρει αν διαπιστώνει διαφάνεια εντιμότητα ήθος και καθαρότητα. Ένας οργανισμός που ο κάθε ένας έλληνας του εξωτερικού   θα μπορεί να διαπιστώσει άμεσα  που; Και κυρίως  με ποια; κριτήρια παρέχεται βοήθεια (οικονομική ή υλική) προς συγκεκριμένους φορείς ή άτομα στην Ελλάδα.
 
8. Σε επίπεδο εθνικών τοπικών  ομοσπονδιών αναπτύξτε συγκεκριμένες στοχευμένες  δράσεις. Ελάτε σε επικοινωνία και επαφή με δήμους. Περιφέρειες.  Νομαρχίες.  Υπουργεία και ζητήστε λίστες με ιδρύματα και φορείς που χρήζουν άμεσης βοηθείας και υποστήριξης.  Όχι αόριστα  θολά και με ακατάσχετη υποσχεσιολογία.  Με πρόγραμμα. Σχέδιο. Στρατηγική.   Αυτά, τα πολλά και μακρόσυρτα συμβούλια και διαβούλια χωρίς συγκεκριμένο  πρόγραμμα , δηλαδή προτείνω να υποστηριχτεί αυτός ο φορέας αυτό το ίδρυμα αυτό το σχολείο αυτό το ορφανοτροφείο.  Όλα τα άλλα, και τα πολλά λόγια, και η αφορμή και ακατάσχετες  προεδρολογίες και παπαρολογίες  από τον κάθε λογής λιμοκοντόρο και υποψήφιο λόγω τοπικών εκλογών για την ανάδειξη νέων ΔΣ σε συλλόγους η ομοσπονδίες είναι για τα μπάζα! Έργα! Πράξεις και όχι λόγια! Αυτό απαιτήστε και ή δυνατόν επιβάλετε το! Όλα τα άλλα      κουράζουν και διώχνουν τον κόσμο.   Και κυρίως  συγκεκριμένα προγράμματα με συγκεκριμένες σιεησγήσεις για κοιν΄λη δράση  και με συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχευση για το πώς μπορεί ο κάθε οργανισμός να παράξει έργο αποτελεσματικό πάντα προς την κατεύθυνση  της συγκεκριμένης βοήθειας  προς συγκεκριμένο φορέα ίδρυμα σχολείο ή ορφανοτροφείο κτλ.  Δράσεις  που θα μπορεί ο κάθε ομογενής να ελέγξει. Άμεσα!  Κάντε εσείς που είστε αντιπρόσωποι  σε τέτοιους  οργανισμούς συγκεκριμένες προτάσεις για στήριξη συγκεκριμένου φορέα.  Συγκεκριμένου ιδρύματος. Συγκεκριμένου σχολείου. Συγκεκριμένου ορφανοτροφείου. Συγκεκριμένου γηροκομείου. Φορέας  που μπορεί να είναι κάποιος από τους παραπάνω που ήδη προαναφέραμε σε γενικό πανελλαδικό επίπεδο.  Δημιουργήστε, ανά σύλλογο,  3ημελης επιτροπές καταγραφής φορέων που χρήζουν άμεσης στήριξης και βοηθείας στην  Ελλάδα και αναλόγως αφού έρθετε σε επικοινωνία επιλέγεται αναλόγως δυνατοτήτων και  κάντε την εισήγηση σας. Στο σύλλογο ή στην ομοσπονδία που είστε μέλος ή αντιπρόσωπος.   Χρειάζεται στοχευμένη  και πολύ συγκεκριμένη δράση. Με ένα στόχο ή δυνατόν προς ένα μόνον  συγκεκριμένο φορέα στην Ελλάδα που έχει ανάγκη.  Έτσι θα έχει και αποτέλεσμα η δουλειά ο κόπος ο μόχθος αλλά θα πιάσει τόπο σίγουρα και το υστέρημα ή το περίσσευμα που θα προσφερθεί εκ καρδιάς και όχι λόγω απαλλαγής φόρων… καλό και αυτό το κίνητρο για τους μεγάλους δωρητές και ευεργέτες αλλά τώρα υπάρχει ανάγκη ακόμα και για το δολάριο. Το μονό. Πως το λένε. Υπάρχει ανάγκη. Υπάρχει πείνα. Πεινάνε παιδιά στην Ελλάδα. σχολεία και γηροκομεία δεν έχουν χρήματα ούτε για το πετρέλαιο!
 
9.Δεν χρειάζονται ούτε ειδικές επιτροπές αλληλεγγύης όπως κάποιες που δειλά είδαμε εδώ στην Νέα Υόρκη  έκαναν την εμφάνιση τους και μάλιστα ανοργάνωτα και με εντελώς θολό και ακαθόριστο πρόγραμμα . Ούτε ηγεσίες, δηλαδή αφορμή για αυτοπροβολή των ιδίων γνωστών περιφερόμενων,  εδώ και εκεί,  προέδρων και  αυτοπροσδιορισμένων  «ηγετών»  μοιράζοντας απλώς υποσχέσεις  για δωρεές,   συχνά  με επιταγές χωρίς αντίκρισμα… χρειάζεται ομαδική και συλλογική  δουλειά! Δουλειά  από την βάση. Τον απλό ομογενή. Κοντολογίς.   Δηλαδή εσένα που έχεις χτίσει τις εκκλησιές και τους περικαλλείς ιερούς ναούς. Τις κοινότητες. Τα κτήρια στους συλλόγους με περιουσία.  Τα σχολεία. Εσένα που έχεις στηρίξει όλο αυτά τα χρόνια  αυτό  το μεγάλο και  λαμπρό οικοδόμημα που λέγεται Ελληνισμός της Αμερικής, ελληνισμός  της Αυστραλίας, ελληνισμός  της Γερμανίας ελληνισμός   της Ευρώπης.   Ελληνισμός της Αφρικής. Της Αιγύπτου.  Κοντολογίς. Με απλά λόγια. Εσύ ο Έλληνας  και πολίτης του κόσμου όλα τα μπορεί αρκεί να είναι ενωμένος και να δουλέψει με σχέδιο. Στρατηγική και πρόγραμμα.
 
10.Και για να συνεχίσω,   πρώτα από τα του «οίκου μας»  των ΜΜΕ της Ομογένειας. Πάρτε πρωτοβουλίες και αναλάβετε  δράση . Στα  Ραδιόφωνα. Στις  Εφημερίδες. Στις  διαδικτυακές σελίδες που έχετε και γενικά όλα τα ομογενειακά ΜΜΕ με  έδρα εκτός Ελλάδος και αναπτύξετε   στοχευμένη δράση. Παρακινείστε και ενισχύστε κάθε προσπάθεια με  δωρεάν αναγγελίες τέτοιων δράσεων. Δράσεις  προς συγκεκριμένο φορέα που χρήζει άμεσης  βοήθειας. Όχι θολά και αόριστα. Συγκεκριμένα ή σε ένα σχολείο. Ή σε ένα γηροκομείο. Ή σε ένα ορφανοτροφείο, κ.ο.κ.  Συγκεκριμένα!  Για να πιάσει και τόπο!
 
11.Και πιο ειδικότερα. Εξατομικευμένα ή διασυλλογικά και ομαδικά.  Πρώτα από όλα μέσα από την καθημερινότητα μας, έχετε κατά νου ότι  βοηθώντας με όποιο τρόπο και όποιες δυνάμεις και δυνατότητες  διαθέτει  ο κάθε ένας,  όποιον και όπως  μπορεί και όποιον του ζητά βοήθεια από την Ελλάδα, συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη και την διαιώνιση  της  ΕλληνοΑμερικανικής κοινότητας στις ΗΠΑ. Πράττει δηλαδή εθνικό έργο!
 
12.Ιδιωτικά ή διασυλλογικά αναλόγως δυνατοτήτων υιοθετήστε μια οικογένεια ένα παιδί ένα γέροντα κάποιον που διαπιστωμένα χρήζει βοηθείας και άμεσης υποστήριξης. Στηρίξτε τον /την  στηρίξτε το αν πρόκειται ειδικά για ανήλικο παιδί με όλες σας τις δυνάμεις και κάθε δυνατότητα  σας παρέχεται από την οικονομική σας ευχέρεια.
 
13.Ανοίξτε την πόρτα σας σε όποιον έχει ανάγκη και υποπέσει στην αντίληψη σας. Μη διστάσετε. Από το υστέρημα ή το περίσσευμα. Είναι προτιμότερο να τον στηρίξετε με γνωριμίες για δουλειά ώστε να λύσει ουσιαστικά και μόνιμα  το πρόβλημα του παρά με οικονομική πρόσκαιρη βοήθεια. Τα χρήματα και οι ελεημοσύνες δεν λύνουν το πρόβλημα. Το επιτείνουν και το εντείνουν. Δουλειά!  Δώστε δουλειά και με τις γνωριμίες σας βοηθείστε ή δυνατόν και στην μονιμότητα  εγκατάστασης και  παραμονής τους εδώ.
 
14.Στους Εθνικό τοπικούς  συλλόγους που έχουν ιστορία, μέλη  και διαπιστωμένη δραστηριότητα, δημιουργήστε ομάδες εργασίας και προσφοράς με καταγραφή αιτημάτων ανθρώπων ή φορέων που  χρήζουν βοηθείας και άμεσης υποστήριξης στην Ελλάδα. αρχίστε πρώτα από την επαρχία σας. Το χωριό. Ή την πόλη που κατάγεστε. Επικοινωνήστε με νομαρχίες. Με περιφέρειες. Με χωριά και δήμους και ζητήστε τους να σας στείλουν που και σε τι υπάρχει ανάγκη για υποστήριξη στην περιοχή τους(δηλαδή στον τόπο καταγωγής σας). Και αναλόγως προχωρήστε οργανώνοντας μια εκδήλωση ή κάτι άλλο που μπορεί να συνδράμει στην κοινή  προσπάθεια υποστήριξης των Ελλήνων όχι του σάπιου και διαφθαρμένου πολιτικού συστήματος.  ΠΡΟΣΟΧΗ όπου δείτε αναμεμειγμένους πολιτικούς εξ Ελλάδος στην όποια προσπάθεια να γνωρίζεται πως κάποιος χαρτογιακάς παραγοντίσκος της συμφοράς χαριεντίζεται με το πολιτικό συνονθύλευμα και προετοιμάζεται για φωτογραφίες πλακέτες και τα συναφή που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αηδιάζοντας όλους αυτούς και εδώ, εκτός Ελλάδος και εν προκειμένω στις ΗΠΑ, και στην Ελλάδα.
 
15.ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ  ΟΤΙ Το νέο μεταναστευτικό ρεύμα αποτελεί μια ιστορική πρόκληση και πρόσκληση προς την γερασμένη και ξεκομμένη ελληνική ασθμαίνουσα Ελληνική Κοινότητα των ΗΠΑ. Οι νέοι μετανάστες θα νοηματοδοτήσουν  και θα ανανεώσουν τους πεθαμένους  εθνικοτοπικούς συλλόγους. Θα στηρίξουν τα σχολειά που το ένα μετά το  άλλο κλείνουν. Επομένως βοηθώντας έναν νέο μετανάστη συμπατριώτη ή συντοπίτη σας δεν έχει σημασία έλληνας να είναι, ουσιαστικά προσφέρετε  και συνεισφέρετε στην αιμοδοσία της ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ. Οι 100αδες και μετά 1000αδες νέοι έλληνες – όλοι τους με πτυχία μόρφωση και υψηλές προδιαγραφές όχι όπως τις 10ετιες του πρώτου μεταναστευτικού κύματος το 1920 και μετά το 1950 που ήταν άλλες οι συνθήκες, άλλες οι απαιτήσεις και ουσιαστικά ανύπαρκτη και ασχημάτιστη και στην πορεία προς το χτίσιμο του οικοδομήματος που σήμερα λέγεται Ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ- έρχονται και ετοιμάζονται να έρθουν αν δεν μπορείτε με κάποιο τρόπο να τους βοηθήσετε να μείνουν στην Ελλάδα, τότε στηρίξτε τους να έρθουν εδώ στην Αμερική και βοηθείστε τους με όποιο τρόπο από όσους παρακάτω αναλύουμε και παρουσιάζονται ή όποιον άλλο προσφορότερο  τρόπο βρείτε εσείς αρκεί να βοηθήσετε τουλάχιστον  έστω  νέο να ενταχθεί  στο γίγνεσθαι της ΕλληνοΑμερικανικής κοινότητας. Θα έχετε συμβάλει τα μέγιστα έστω και με ένα άτομο που έχετε βοηθήσει.
 
16. Βοηθήστε  οποιονδήποτε νέο μετανάστη που   έχει έρθει από την Ελλάδα και ζητά δουλειά.  Προσφέρετε σπίτι. Φιλοξενία.  Δώστε του   διασυνδέσεις για να ενταχθεί στο γίγνεσθαι στης Ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ. Και πάνω από όλα δουλειά.
 
17.Όσοι  εσείς που είστε σε εταιρίες, ελληνικής ή αμερικανικής  ιδιοκτησίας,    μιλήστε για το πρόβλημα ειδικά με τα παιδιά και τους γέροντες  της Ελλάδος. Κάποιοι θα ανταποκριθούν κάποιοι θα αδιαφορήσουν κάποιοι ίσως και να αντιταχθούν όμως προσπαθήστε το! Οργανώστε  μια εκδήλωση με ένα συγκεκριμένο στόχο βοήθειας σε ένα σχολείο σε ένα γηροκομείο που νωρίτερα θα έχετε βρει και θα έχετε επικοινωνήσει.   Είναι προτιμότερο να στέλνετε υλική βοήθεια με αυστηρά  και εγγράφως ελεγμένα τα  κριτήρια για τον  φορέα  που θέλετε να στηρίξετε ή και τα άτομα που έχουν υποβάλει το αίτημα προς τον σύλλογο σας ή τους βρήκατε εσείς, παρά μετά να βρεθείτε προ εκπλήξεων…
 
18.Φτιάξτε, ιδιωτικά ή διασυλλογικά,   «καραβάνια αλληλεγγύης» προς συγκεκριμένους φορείς (σχολεία , γηροκομεία, ορφανοτροφεία, πτωχοκομεία, στέγες φιλοξενίας κτλ)   με στοχευμένο πρόγραμμα δράσης  ύστερα από επίσημη επικοινωνία με αλληλογραφία που θα σας  λένε τι θέλουν από τι  ακριβώς έχουν ανάγκη   και για ποιο σκοπό θέλουν να υποστηριχτούν από εσάς ή όποιον άλλο  με όποιο τρόπο
 
19.Όσοι ανήκετε σε  εθνικοτοπικούς συλλόγους ζητήστε αυτή την χρονιά από τα έσοδα του συλλόγου σας ( μέρος ή όλα)  να πάνε σε ένα σχολειό. Σε ένα ορφανοτροφείο. Σε ένα γηροκομείο. Σε  μια στέγη φιλοξενίας. Σε ένα ΚΑΠΗ.  Αν δεν εμπιστεύεστε -και καλά κάνετε και είστε καχύποπτοι –ελάτε σε επίσημη  επικοινωνία μέσω αλληλογραφίας με  τον φορέα που θέλετε να βοηθήσετε και πράξτε ανάλογα με τις δυνάμεις και τις δυνατότητες του συλλόγου σας.
 
20.Ιδιωτικά ή διασυλλογικά  μαζέψτε τρόφιμα στεγανοποιημένα, ρούχα σκεπάσματα, παιχνίδια ή ότι άλλο απαιτείται αναλόγως που απευθύνεστε    και στείλτε τα σε σχολεία της Αθήνας της Θεσσαλονίκης της Πάτρας και άλλων αστικών κέντρων που έχουν ανάγκη τα παιδιά από ένα γεύμα γιατί δεν έχουν χρήματα ούτε για ένα κουλούρι…
 
21.Μαθητές, δάσκαλοι , γονείς και εκπαιδευτικοί στα ελληνικά σχολειά της Αμερικής και όπου αλλού στον κόσμο  υπάρχουν έλληνες, ελάτε σε επικοινωνία με σχολεία στην Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα  που έχουν ανάγκη και μαζέψτε τρόφιμα ρούχα παιχνίδια σκεπάσματα  και άλλα ήδη  που μπορούν να πάνε σε ένα κοντεϊνερ γεμίστε το και στείλτε το με μια αντιπροσωπεία στο μέρος που θα έχετε επιλέξει.
 
22.  Έλληνες φοιτητές σε όλο τον κόσμο και ειδικά στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ του Λονδίνου και της Ευρώπης, κινητοποιήστε ΕΣΕΙΣ τις τοπικές κοινωνίες με εκκλησίσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες στις ανά τον κόσμο Ελληνικές κοινότητες. Αφυπνίστε  τον παγκόσμιο Ελληνισμό με έργα και πράξεις ουσίας που θα μιλάνε στην καρδιά. Δώστε προτεραιότητα στις δράσεις σας  στην υποστήριξη των παιδιών της Ελλάδα και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.Κυρίως παιδιά και γέροντες. 
 
24.Εσείς που ανήκετε σε εθνικοτοπικούς συλλόγους κάντε προτάσεις γραπτές και προτείνετε στα συμβούλια σας να  υιοθετήστε ένα σχολείο. Ένα ορφανοτροφείο. Ένα γηροκομείο. Ένα οργανισμό πρόνοιας, ένα ΚΑΠΗ,  τα παιδικά χωριά SOS, το ΠΙΚΠΑ, ή άλλους κοινωνικούς και προνοιακούς  φορείς   που θα αναλάβετε να στηρίξετε όσο χρειασθεί και στηρίξτε τον. Με όποιο τρόπο. Άλλοτε με όλα τα έσοδα και άλλοτε  με  μέρος από  τα έσοδα από τους ετήσιους χορούς που οργανώνεται κάθε χρονιά. Οργανώστε επίσης έκτακτες εκδηλώσεις ειδικά οργανωμένες για αυτό τον σκοπό  που θέλετε και έχετε αναλάβει.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!  Μην επιτρέψετε σε κανέναν "εθνοσωτήρα" και προεδρόπληκτο, προεδροπαράγοντα από τους γνωστούς που κυκλοφορούν και αυτοτιτλοφορούνται ως «ηγέτης», «ηγεσία» «πρόεδρος ή γραμματέας  της τάδε ομοσπονδίας και του όποιου συλλόγου, «κυβερνήτης τάδε »  ή τέλος πάντων των γνωστών ψωνισμένων προεδροπαραγόντων να καπηλευτούν και να εκμεταλλευτούν την δουλειά σας,  από το υστέρημα ή το περίσσευμα σας για  να αυτοπροβληθούν εκείνοι με τον δικό σας κόπο. Την δική σας δουλειά.  Τα είδατε στο παρελθόν ειδικά στην Νέα Υόρκη και το Σικάγο.  Βάλτε  φρέονο, φραγμούς,  όρια, όρους και προϋποθέσεις, υψώστε φωνή διαμαρτυρίας  σε κάθε τέτοια προσπάθεια που θα επιβουλευτεί  τους κόπους και τους μόχθους σας. Την έχετε πατήσει πολλές φορές στο παρελθόν όχι άλλο. Φτάνει πια με αυτή την εκμετάλλευση ! Τέρμα στην εθνοκαπηλεία κάθε είδους! Εδώ πρόκειται για μια τεράστια εθνική υπόθεση όλων των Ελλήνων της Διασποράς για την διάσωση-σε ότι μπορεί ο κάθε ένας μας- των πιο ευπαθών κοινωνικά ομάδων και ειδικά προς "τα παιδιά της Ελλάδος"
 
Ξέρω υπάρχουν και επιτήδειοι, που θα θελήσουν να καπελώσουν την  όποια προσπάθεια την όποια πρωτοβουλία δράσης ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ! Είναι δε γνωστό, ειδικά στις ΗΠΑ και ακόμα ειδικότερα στην Νέα Υόρκη,  ότι  εσείς οι απλοί και μη προβεβλημένοι Ομογενείς-εσείς όλοι δηλαδή  που περιγράφω συχνά που αποτελείτε τον πραγματικό ελληνισμό της Αμερικής οι απλοί άνθωρποι που έχτισαν σχολεία κοινότητες πολιτιστικά κέντρα εκκλησιές και περίλαμπρους ναούς – συχνά έχετε πέσει θύματα τέτοιων καλοστημένων  απατεώνων στο όνομα της υποστήριξης πότε των σεισμοπαθών του 1981, πότε  των σεισμών  της Καλαμάτας  ή του  1999. Πότε  των πυρόπληκτων του 2007 και πότε  10αδων άλλων περιπτώσεων,  ων ου έστι αριθμός,  με παρόμοιες απάτες που στήθηκαν στο όνομα της βοήθειας προς την  Ελλάδα  ή κάποιου που τάχατες είχε ανάγκη. Η διαφορά με το σήμερα είναι ότι  τότε δεν γνωρίζατε δεν είχατε το προηγούμενο όπως λέγεται,  σήμερα ξέρετε πολλά!   Και το βασικό  όλες  αυτές οι καλοστημένες μικρό ή μεγαλό   απάτες που κάποιοι επιτήδειοι αετονύχηδες – εδώ όχι στην Ελλάδα –    έστησαν αποκομίζοντας και τα προσωπικά οφέλη με την εκάστοτε αυτό προβολή τους , είναι πλέον γνωστό της πάση ότι στήθηκαν σε γνωστούς ομογενειακούς οργανισμούς που επίσης σήμερα αδρανούν και είναι προκλητικά και ανάλγητα ανύπαρκτοι στο ζήτημα της βοήθειας προς του συμπατριώτες μας με το θολό και σάπιο επιχείρημα που προανέφερα… ξέρετε λοιπόν και έχετε εμπειρία για να προσέξετε τις κακοτοπιές… Μην  επιτρέψετε λοιπόν σε κανέναν χαρτογιακά και προεδροπαράγοντα να παίξει με τους κόπους τις θυσίες τους μόχθους το περίσσευμα πολύ περισσότερο με το υστέρημα σας που θα δώσετε για να βοηθήσετε κάποιον οργανισμό η κοινωνικό φορέα που χρήζει άμεσης βοήθειας και υποστήριξης. Αυτή την φορά μην επιτρέψετε σε σαλτιμπάγκους και κλόουν της πολιτικής νομενκλατούρας και καθωσπρεπισμού της κατά τα άλλα οργανωμένης ομογένειας να σας καπελώσουν και σας υφαρπάξουν αυτό που σας ανήκει και αυτό που οφείλετε σε εσάς και μόνον σε εσάς.

2012_EKSTRATEIA_AGAPHS_GEFYRA_ZWHS_gia_ta_paidia_tis_ellados

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗ ΔΙΑΜΑΤΑΡΗ: μακάρι να υιοθετηθεί έστω και κάτι από τα παραπάνω και αν κάποιοι προβάλλουν εμπόδια και ενστάσεις για την παρουσία μας  σε μια τέτοια πρωτοβουλία(σύσκεψη ή ότι άλλο )  ειλικρινά  δεν χρειάζεται ούτε καν να προσκληθούμε αρκεί από τα λόγια να περάσουμε στις πράξεις!  Εμείς έτσι και  αλλιώς έχουμε ήδη αναλάβει μια εκστρατεία αγάπης «για τα παιδιά της Ελλάδος» και είναι  ήδη αρκετή η δουλειά  αλλά σίγουρα μπορούν να γίνουν πολλά όταν είμαστε όλοι μαζί οι έλληνες χωρίς αποκλεισμούς και  στείρους διαγγωνισμούς και να πετύχουμε ακόμα περισσότερα  όταν συν τοις άλλοις  είμαστε και ενωμένοι!   Καλή επιτυχία κύριε Αντώνη και να μια  καλή ευκαιρία να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση σου,   μιας και θέλατε  να κάνουμε κάτι ουσιώδες  και εποικοδομητικό  (οι τρείς μας)   όπως είπατε  στο γραφείο σας, τον Νοέμβριο  όταν βρεθήκαμε πρόσφατα,  συνδαιτυμόνες κοινών   γνωστών και ενώπιον κοινού γνωστού μας  επιχειρηματία προς τον οποίο απευθύνατε και την πρόσκληση για κοινή δράση… Να μια καλή   ευκαιρία! Και τότε να είσαι σίγουρος ότι όχι μόνον  ο κοινός μας φίλος και γνωστός ο κ.  Μιχάλης θα είναι από τους πρώτους που μια τέτοια προσπάθεια  όχι απλά θα την αγκαλιάσει αλλά και θα την στηρίξει με κάθε τρόπο, αλλά θα έρθουν προς στήριξη και υποστήριξη και άλλοι κοινοί και μη κοινή μας γνωστοί προς αρωγή αφού ο κοινός στόχος θα είναι η αρωγή και η βοήθεια προς τα αδύναμα μέλη της ελληνικής κοινωνίας. Τα παιδιά και τους γέροντες.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΑΝΤΙΟΥ:  φίλε, ξέρω έχεις πολλά προσωπικά  να αντιμετωπίσεις ειδικά τώρα τελευταία, και πιθανώς να σκεφτείς "τι μπελάδες μου ανοίγει τώρα ο Στεφανόπουλος τι θέλε από μένα τι του έκανα;"και άλλα τέτοια παρόμοια, και ίσως με το δίκιο σου  αλλά, θυμίσου ότι στην ζωή ότι δίνεις παίρνεις…   Πάρε λοιπόν  εσύ την πρωτοβουλία, και  όλα τα άλλα βρίσκονται….Δώσε εσύ το παράδειγμα που ξέρω ότι και ευαίσθητος είσαι και καλή καρδιά έχεις και μετά ακολλουθούμε  όλοι μας και έχε απλά την υψηλή εποπτεία κυρίως για να μας κρατάς ενωμένους…Να μη σφαχτούμε δηλαδή…και αρχίσουν οι γνωστές  μογγολιές… Να δώσουμε εμείς πρώτοι το παράδειγμα και να δεις ότι μετά θα ακολουθήσουν και άλλοι φορείς στην Ομογένεια και αλλού. Κάποιος να δώσει το παράδειγμα…  Αν έχεις την βούληση και την θέληση τα υπόλοιπα απλώς θέλουν συνεννόηση, και καλή συνεργασία. Πάρε εσύ την πρωτοβουλία και αν κάποιοι σου πουν δεν έρχομαι γιατί θα είναι αυτός –δηλαδή ο υπογράφων- μη με καλέσεις. Αρκεί που θα έχει γίνει κάτι ως κοινή δράση. Προσωπικά είμαι  συνηθισμένος πια από τους οργανωμένους συντεχνιακούς «συναδελφικούς» αποκλεισμούς οπότε αυτό που θα μετρά και αυτό που θα καταγραφεί  στην ιστορία  θα είναι η δική σου πρωτοβουλία και τα αποτελέσματα  της.  Καλή επιτυχία  καλέ συνάδελφε και φίλε από τα παλιά…  σε ότι και αν αποφασίσεις.