ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡHΣΕΙΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!

New York. Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2012 άνοιξε τις πόρτες του το Orion Diner,    στο κέντρο του Manhattan (23rd and 2th Avenue) και μάλιστα σε μια περίοδο σοβαρής κρίσης που περνά και η αμερικανική οικονομία,  προστέθηκε  ένα ακόμα,   στα περίπου 3500  ελληνικής ιδιοκτησίας  restaurant που βρίσκεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.  Ο Λόγος για  το ORIONDINER.COM το οποίο  απασχολεί περί τα 40 άτομα συνολικά.  Το σημαντικό που αξίζει να τονιστεί είναι ότι πολλά από τα άτομα αυτά είναι  ελληνικής καταγωγής ή νεό αφιχθέντες Έλληνες που τους έφερε στην ΝΥ η ανεργία και η τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας,  δείχνοντας έτσι εμπράκτως πως οι Έλληνες ομογενείς στέκονται δίπλα στους  νεό μετανάστες αδέλφια τους που έρχονται στις ΗΠΑ αναζητώντας την ελπίδα στο όνειρο για μια καλύτερη ζωή.

Το νέο, πραγματικά υψηλών   απαιτήσεων  restaurant – diner  απαντά στις απαιτήσεις  των πελατών με  φυσικά με γεύσεις από Ελλάδα,  Ιταλία,  Μεσόγειο αλλά και από την Αμερικανική ήπειρο με ένα Menuπου συμπεριλαμβάνει  περισσότερους από 100 συνδυασμούς γεύσεων και ορεκτικών, σαλάτας,   φρούτων και γλυκά που μπορεί να επιθυμήσει η όρεξη  του κάθε πελάτη στις 24 ώρες που θα παραμένει ανοιχτό.

Το Bar του  ORIONDINER επίσης έτοιμο να ικανοποιήσει μοναχικούς ή παρέες και συντροφιές που επιθυμούν να σταθμεύσουν για ένα ποτό, ένα γλυκό ή ένα ζεστό καφέ.  Καφές με αρώματα που σπάνε και την  όσφρηση ακόμα αυτών που δεν  έχουν βάλει στην ζωή τους την σημασία ενός πρωϊνού καφέ…

Τα πρώτα «δείγματα» για την επιτυχή πορεία του νέου επιχειρηματικού εγχειρήματος φάνηκε από την ζήτηση που είχε το menu το οποίο παρέλαβαν αρκετές ώρες πριν ανοίξει  το ORIONDINER  περισσότεροι από 1500 αμερικανοί που διαμένουν στην περιοχή.

ORIONDINERdiner-orion_logoΣτην χαρά των τριών  οικογενειών που συνέβαλαν στην δημιουργία ενός πραγματικοί κομψοτεχνήματος από κάθε άποψη, μετείχαν 10αδες προσκεκλημένοι φίλοι, πελάτες από τις παράλληλες άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες των τριών συνεταίρων.

Το πλεονέκτημα που φέρει το νέο diner είναι ότι φέρει την σφραγίδα της ήδη πετυχημένης πορείας του “ tasty’ s”  που  τώρα  υπό την διεύθυνση του υιού Νικόλα Μηλάτου  λειτουργεί   στο κέντρο της Astoria s γωνία, Ditmars & 33 street κουβαλώντας μαζί του μια εμπειρία 30 ετών που έχει μαζί του ο ένας εκ των τριών Γιώργος Μηλάτος, ο οποίος έχει δουλέψει ως αρχιμάγειρας σε μεγάλα  καράβια, γνωστά και  επώνυμα restaurant  της Νέας Υόρκης αλλά και της Ελλάδας ενώ ο ίδιος υπήρξε ιδιοκτήτης άλλων εξίσου πετυχημένων εστιατορίων.

ανήκει αναλογικά με ποσοστό  στους ομογενείς.   Γιάννη Ανδριώτη Γιώργο Μηλάτο και Αστρινό Μπουμπουράκη.   Τα εγκαίνια τέλεσε ο ιερατικώς προϊστάμενος της Μτεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα π. Γεώργιος ο οποίος απευθυνόμενος προς τους ιδιοκτήτες αλλά και τους 10αδες προσκεκλημένος μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά τόνισε πως «θα πρέπει όλους προσωπικό και αφεντικά να τους διέπει στην μεταξύ τους συνεργασία πρώτα πνεύμα αγάπης και συνεργασίας και μετά να σκέφτονται όλα τα υπόλοιπα».

Το ORIONDINER  διακρίνεται επίσης για την υψηλή αισθητική  του(Μια επίσκεψη στις τουαλέτες θα σας πείσει) την οποία επιμελήθηκε η κ.  Κατερίνα Μηλάτου, η οποία αν και  κρυφό ταλέντο αλλά όχι επαγγελματίας κατάφερε με την δουλειά, το μεράκι και πάνω από όλα την θέρμη και την αγάπη της για την διακόσμηση να προσελκύσει το ενδιαφέρον ακόμα και σκληρών επαγγελματιών της διακόσμησης.  Μπαίνοντας  στο   ORIONDINER  η προσλαμβάνουσα εικόνα, οι ζωγραφικές παραστάσεις στους τοίχους, στο σκέπαστρο  του restaurant  σε προδιαθέτει θετικά αφού κατάφερε να δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα «δένοντας» άρρηκτα την πέτρα  με  τα ζωντανά γήινα  χρώματα   συνδυάζοντας με   το μπλέ  του γαλάζιου ελληνικού ουρανού και τα  βαθιά χρώματα του άπειρου διαστήματος που έζησε ο Ωριών κατά την ελληνική  μυθολογία.

Το ORIONDINER  στην  συγκεκριμένη πολυσύχναστη  ελληνική γωνιά για περισσότερο από 40 χρόνια, διαδέχεται το εξίσου γνωστό επί σειρά ετών COSMOS που επίσης ανήκε σε ελληνική ιδιοκτησία.  Υπενθυμίζεται ότι κάποτε   η  2η λεωφόρος  στο Manhattan  για περισσότερο από 45 χρόνια  χτυπούσε η καρδιά των ελληνικών επιχειρήσεων σήμερα ελάχιστες από αυτές  βρίσκονται στην ίδια περιοχή αφού οι περισσότερες έχουν μεταφερθεί και διασκορπισθεί  σε άλλες  περιοχές  των τριών γειτονικών πολιτειών ( New York, New Jersey, Connecticut) απλώνοντας ακόμα περισσότερο την «ελληνική παρουσία και κυριαρχία»  σε αυτές τις πολιτείες.  Εμείς μια πρόγευση από τις δημιουργίες και τα Menu πήραμε και μείναμε όχι απλώς ευχαριστημένοι αλλά  ενθουσιασμένοι όχι μόνο από τις δημιουργίες των μαγείρων και του σεφ αλλά και την φιλόξενη  και πάνω από όλα επαγγελματική συμπεριφορά του προσωπικού το οποίο υποδέχεται τους πελάτες του  καθημερινά ως προσκεκλημένους τους και πάντα σαν να είναι η κάθε ημέρα η πρώτη ημέρα όπως αυτή που ζήσαμε εμείς κατά την τελετή των εγκαινίων.  Καλή σας  όρεξη. Εμείς σας το συστήνουμε ανεπιφύλαχτα σειρά σας να δοκιμάσετε και εσείς τις μυθικές γεύσεις των ΩΡΙΩΝΑ….εΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ αν και όπως σας είδαμε έτσι αγαπημένους και αγκαλιασμένους μοιάζει να την έχετε ήδη κατακτήσει! 

Στο videos  Που ακολουθούν παρακολουθείτε ολόκληρη την τελετή εγκαινίων αλλά  και κάποιες ευχές που απηύθυνε ο Γιάννης Ανδριώτης εκπροσωπώντας φυσικά και τους άλλους συνέταιρους  του Γιώργο Μηλάτο και Αστρινό Μπουμπουράκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ. ΚΛΙΚ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

 

ORION DINER GRIL
WWW.ORIONDINER.COM
395, 2and AVE (corner 23rd ) New York, 10010
Tel : 212 5108733  / 212 5108734 , Fax : 212 5108725