Ρεπορτάζ-βίντεο: Αλέξανδρος Στεφανόπουλος

Το παρακάτω άρθρο που αναδημοσιεύουμε σήμερα του ομογενή Διονύσιου Σερέτη, όχι απλώς προσυπογράφει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα όσα έχουμε αναλύσει εδώ και αρκετές ημέρες με συνεχείς παρεμβάσεις και εκκλήσεις μας, (και για να ακριβολογούμε σχεδόν από την αρχή του χρόνου, αλλά και από την προηγούμενη χρονιά), αλλά επισφραγίζει με τα όσα αναφέρει την πικρή αλήθεια για την αδράνεια εδώ και τρία χρόνια, ειδικά των Ελλήνων της Αμερικής. Δράμα και δυστυχία που αφορά κυρίως τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες -παιδιά και ηλικιωμένους-, οι οποίες εξακολουθούν να παραμένουν στο έλεος της κρατικής αδιαφορίας, ευελπιστώντας για ένα πιάτο φαγητό, είτε από την Εκκλησία σε όλη την Εθνική επικράτεια, είτε από εθελοντικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, όπως η Κιβωτός του Κόσμου, που προσπαθούν με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν να απαλύνουν τον πόνο και την δυστυχία, τουλάχιστον των παιδιών. Το Greek American News Agency έχει αναλάβει ήδη μια εκστρατεία αγηάπης-γέφυρα ζωής για τα "παιδιά της Ελλάδος" σε συνεργασία με τον π. Αντώνιο Παπανικολάου και τους εθελοντές της ΜΚΟ, Κιβωτός του Κόσμου. Προτείναμε ήδη ένα σχέδιο δράσης και ανάληψης πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της ανακούφισης όλων αυτών των κοινωνικά αδύναμων ομάδων στην Ελλάδα, παράλληλα απευθύναμε θερμή έκκληση προς τον συνάδελφο Μιχάλη Ιγνατίου και τον εκδότη του Εθνικού Κήρυκα, Αντώνη Διαματάρη για ανάληψη αντίστοιχων δράσεων και πρωτοβουλιών από τα ομογενειακά ΜΜΕ, με συγκεκριμένες πρωτάσεις που καταθέσαμε. Μακάρι να εισακουστούμε.

 

Το παρακάτω κείμενο δείχνει πως ήδη οι συνεχείς εκκλήσεις (με άρθρα, ρεπορτάζ, αναλύσεις, έρευνες και παρεμβάσεις) μπορεί και να πιάσουν τόπο, αν τα όσα διαβάζουμε δεν αποτελούν άλλο ένα πυροτέχνημα (αν κρίνουμε από συγκεκριμένο πρόσωπο που αναφέρεται στο παρακάτω κείμενο ως εμπλεκόμενο σε ανθρωπιστική πρωτοβουλία) από τα γνωστά φαινόμενα με ανάλογες υποσχέσεις και πρωτοβουλίες που συχνά αποδεικνύονται χωρίς αντίκρυσμα, μόνο και μόνο για να αυτοπροβληθούν κάποιοι… Η συνέχεια θα δείξει…Εμείς θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε και θα καταγράφουμε κάθε πρωτοβουλία, και αντίστοιχα αν υπάρχει πράγματι έργο και πράξεις, θα το αναδεικνύουμε. Θα το στηρίζουμε. Θα το προβάλλουμε! Αν όμως κάποιοι τολμήσουν να παίξουν για ακόμα μια φορά με τον ανθρώπινο πόνο και τη  δυστυχία της πατρίδας, όπως κατά το παρελθόν (ουκ ολίγα τα φαινόμενα εξαπάτησης της ομογένειας και του ελληνισμού της Αμερικής με εξαγγελίες για δήθεν βοήθεια προς διάφορες περιπτώσεις είτε αναξιοπαθούντων, είτε καταστροφών και θεομηνιών που έπληξαν την Ελλάδα. "Εξαγγελίες" που έμειναν λόγια και υποσχέσεις), θα μας βρουν απέναντί τους! Θα τους κάνουμε ρόμπα. Θα τους καταγγείλουμε όπου και με όποιο τρόπο μπορούμε! Εν ολίγοις θα τους κυνηγάμε μέχρι την απόμενη ζωή. Enough! Νισάφι πια. Χορτάσαμε λόγια και υποσχέσεις!

 

Και τώρα διαβάστε όσα αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο ομογενής Διονύσης Σερέτης

SeretisΕφιαλτικές διαστάσεις παίρνει πλέον, το φαινόμενο των άστεγων και των πεινασμένων στην γενέτειρα, καθώς η ανεργία καλπάζει με ξέφρενους ρυθμούς και τα λουκέτα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αυξάνονται σε καθημερινή βάση, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Ελληνική κοινωνία.
 
Η ανασφάλεια και η απόγνωση έχει ήδη κατασκηνώσει σε κάθε Ελληνικό σπίτι και η επιβολή νεότερων σκληρών και επώδυνων  μέτρων, ανεβάζει στο κόκκινο τον φόβο, αυξάνοντας έτσι  τον κίνδυνο της κοινωνικής έκρηξης.
 
Αυτή δυστυχώς είναι η μια όψη του νομίσματος και αφορά στην πλειοψηφία των  κατοίκων   εντός των συνόρων της Ελληνικής επικράτειας, ενώ στην άλλη όψη, αποτυπώνεται η εικόνα των Ελλήνων του εξωτερικού , οι οποίοι παρά τα οποιαδήποτε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε , τουλάχιστον έχουμε να απαραίτητα προς το ζην και αναλογιζόμενοι την δυστυχία που χτυπάει αλύπητα τους συμπατριώτες μας, θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε αναλόγως.
 
Ωστόσο, εμφανώς εγκλωβισμένη στο σύννεφο της αμφιβολίας και της παθητικής αντίδρασης, εξακολουθεί να παραμένει η οργανωμένη ομογένεια της Αμερικής, η οποία συνεχίζει με τους ίδιους ρυθμούς να διοργανώνει  επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις  με  βασιλόπιτες και τσιμπούσια, ενώ την ίδια ώρα μεγάλη μερίδα Ελλήνων, στήνεται  στις ουρές των συσσιτίων που διανέμει η Εκκλησία της Ελλάδας   για ένα πιάτο φαί, ενώ τα γιουρούσια των πεινασμένων στους κάδους απορριμμάτων, αποτελούν εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου.
 
Παρακολουθώντας πριν από λίγες ημέρες την γενική συνέλευση του συλλόγου των Αθηναίων Νέας Υόρκης, άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή τον πρόεδρο του συλλόγου Πάνο Αδαμόπουλο , να αναφέρει τις συνεννοήσεις που άρχισαν με τον Δήμαρχο  Αθηναίων, σχετικά με την αποστολή  βοήθειας προς τους αναξιοπαθούντες συμπατριώτες τους.
 
Χαιρετίζω την κίνηση και ειλικρινά θα ήθελα το παράδειγμα των Αθηναίων, να ακολουθήσουν  και όλοι οι  άλλοι φορείς και  εθνικοτοπικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι ενώνοντας τις δυνάμεις τους, θα μπορέσουν να προσφέρουν τεράστια ανακούφιση στην σκληρά δοκιμαζόμενη  Ελληνική κοινωνία.
 
Υπάρχουν επίσης  πληροφορίες, ότι κάτι παρόμοιο ετοιμάζεται και από την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, όπου με πρωτοβουλίες των κκ. Κυριάκου Κουράκου, Πέτρου Γαλάτουλα Χρυσόστομου Σκουφάρα, Αθανάσιου Αρώνη, Μάρκου Μαρινάκη και Αλέξανδρου Μπαρμπαγιάννη, συστήθηκε μια επιτροπή συγκέντρωσης ρουχισμού και τροφίμων, τα οποία θα μεταφερθούν στην Ελλάδα και ύστερα από συνεννόηση με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών θα διανεμηθούν στους αναξιοπαθούντες.
Θεωρώντας  ότι η μέχρι τώρα σιωπηλή στάση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, για βοήθεια προς τους δοκιμαζόμενους Έλληνες, καθώς επίσης και η ανυπαρξία των λαλίστατων μέχρι πρότινος   μεγαλοπαραγόντων της Ομογένειας,  δεν εκφράζει την πλειοψηφία των ομογενών, απευθύνω έκκληση προς όλους τους παράγοντες και τα μέλη των Ομογενειακών οργανώσεων, να αφυπνιστούν και να εστιάσουν τις προσπάθειες τους σε συλλογικό ή και προσωπικό  επίπεδο, στοχεύοντας στην άμεση παροχή βοήθειας προς τους συμπατριώτες μας.
 
Ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε από τους ψίθυρους συμπόνιας και τα γενικόλογα ευχολόγια και λειτουργώντας με κριτήριο την ανθρωπιά και την αγάπη προς την πατρίδα μας, να ορθώσουμε το ανάστημα μας, δηλώνοντας παρόντες σε μια προσπάθεια στήριξης της Ελληνικής κοινωνίας.
 
Όσον αφορά στους “επιτελάρχες της σιωπής” που αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και αδυνατούν να ξεπεράσουν τον σκόπελο της ανυπαρξίας, τους αφήνω στην απεραντοσύνη της μοναξιάς τους και φυσικά στην δική σας  κρίση …
 
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: κ. Σερέτη, ελπίζουμε να παρακολουθείτε στενά και επισταμένως την εξέλιξη και την πορεία των όσων αναφέρετε στο κείμενό σας, διότι παρά τις "ανίερες και πρόσκαιρες φιλίες" με τον Πέτρο Γαλάτουλα -εσείς και όλη ομογένεια τον ξέρει αρκετά καλά-, ο λύκος την τρίχα αλλάζει… όχι το μυαλό. Επομένως, όταν θα διαπιστώσετε ότι κάποια από όλα αυτά δεν ανταποκρίθηκαν σε έργα και πράξεις, ελπίζουμε να είστε το ίδιο αιχμηρός…όσο με τους μόνιμους, σε σημείο εμμονής  αντιπάλους σας…  Μακάρι η πραγματικότητα να μας διαψεύσει… Αλλά οι πρώτες πληροφορίες και το ρεπορτάζ λένε ότι ειδικά ως προς την πρωτοβουλία που φέρεται να είναι αναμεμειγμένο το παραπάνω πρόσωπο (ΠΓ) κάτι δεν φαίνεται να πάει καλά… Εκεί μέσα είστε όλη μέρα, ψάξτε το και διασταυρώστε ότι σας λέει..ειδικά ο συγκεκριμένος…Ιδωμεν