Του Όμηρου Αλεξάνδρου

Στις 11 Φεβρουαρίου ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ) θα έχει το Εκλογικό του Συνέδριο. Εκτός από την επανεκλογή, χωρίς ανθυποψήφιους, της ίδιας ηγεσίας, όπως διαδίδεται, θα ανακοινωθεί και επίσημα η υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗ.ΣΥ Νίκου Αναστασιάδη για το αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές τον Φεβρουάριο του 2013.

Οι τεράστιοι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος μας τόσο στο πολιτικό της πρόβλημα όσο και στη οικονομία μπορούν να μας οδηγήσουν οριστικά στην διχοτόμηση και την οικονομική κατάρρευση. Καμία άλλη χώρα στη ΕΕ και ίσως παγκόσμια δεν αντιμετωπίζει τον διπλό αυτό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

Η Ελλάδα, η Ιταλία και όπως ανακοινώθηκε σήμερα και η Ρουμανία, χώρες που δεν αντιμετωπίζουν κατοχή αλλά μόνο οικονομικό πρόβλημα, προχώρησαν σε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας για να αντιμετωπίσουν την δύσκολή οικονομική συγκυρία. Στον αντίποδα η Κύπρος, οι πολιτικοί και ο Λαός της ζουν στο κόσμο τους και ετοιμάζονται, με πρώτο το Νίκο Αναστασιάδη, να εγκαινιάσουν την πιο μακρόσυρτη προεκλογική περίοδο που ζήσαμε ποτέ στο τόπο. Αν είναι ποτέ δυνατόν.

Ο διεκδίκηση από τον Νίκο Αναστασιάδη της Προεδρίας της Δημοκρατίας πριν από την αναρρίχηση του Δημήτρη Χριστόφια και του ΑΚΕΛ στη εξουσία, ακουγόταν περίπου σαν ανέκδοτο για να γελάμε, τώρα άκουσον άκουσον πάει να γίνει πραγματικότητα.

Από τις προηγούμενες Προεδρικές του 2008, άκουγα από πολλούς τόσο εντός του ΔΗ.ΣΥ όσο και από τους απλούς πολίτες ότι ο Νίκος Αναστασιάδης και ο αναπληρωτής του Αβέρωφ Νεοφύτου υπέσκαψαν την υποψηφιότητα του Γιαννάκη Κασουλίδη για να αναδείξουν τον Χριστόφια Πρόεδρο και δεν ήθελα να το πιστέψω, τα γεγονότα όμως σήμερα με κάνουν να αρχίζω και εγώ να το πιστεύω.

Τρία χρόνια μετά την εκλογή Χριστόφια και τον έλεγχο της εξουσίας από το δογματικό ΑΚΕΛ, η κατάσταση, τόσο στο πολιτικό μας πρόβλημα όσο και στην οικονομία, είναι τόσο φρικτή και απελπιστική που ο Νίκος Αναστασιάδης τρίβει κυριολεκτικά τα χέρια του και δεν πιστεύει ότι τα πράγματα του ήρθαν τόσο βολικά προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδια του που δεν είναι άλλα από την κατάκτηση της εξουσίας. Το κοντρογαουρίστικο γηνάτιν, οι ανοησίες, ο δογματισμός και οι αστοχίες του Χριστόφια ξεπέρασαν κατά πολύ τον σχεδιασμό του Αναστασιάδη και εκμεταλλευόμενος τον φανατισμό και την πολιτική ανωριμότητα του Κύπριου πολίτη προσπαθεί να παρουσιάσει το εαυτόν του περίπου ως σωτήρα της Κύπρου.

Η πρόθεση του Αναστασιάδη να διεκδικήσει το Προεδρικό αξίωμα έκανε ακόμα και τον  ίδιο τον Χριστόφια ο οποίος εκτός από το Μαρί έχει τινάξει στο αέρα τόσο την οικονομία όσο και τις όποιες ελπίδες μας για λύση του Κυπριακού, να σκέφτεται να επαναδιεκδικήσει ξανά την Προεδρία. Με αυτό τον τρόπο ο ένας συντηρεί και εξαρτά την πιθανή υποψηφιότητα του από τον άλλο. Ο φανατισμός, ο παραλογισμός και η κουλτούρα της στάνης στο απόλυτο της μεγαλείο. Έλεος πια..

Παρακολουθώ τον κατά τα άλλα συμπαθεί Νίκαρο, όπως τον αποκαλεί το εκφραστικό του όργανο ‘’Εφημερίδα Πολίτης’’ να περιβάλλεται με την γνωστή του χαμελεώντια φορεσιά και μια επίπλαστη και υποκριτική ηρεμία και πραγματικά δεν ξέρω μέσα στην απελπισία μου αν πρέπει να γελάσω η να κλάψω και μάλιστα γοερά για την κατάντια αυτού του τόπου για τον οποίο θυσιάστηκαν δικοί μου άνθρωποι. Για όσους έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο Αναστασιάδης είναι αυτός που εμφανίζεται στα πουλημένα και χειραγωγημένα ΜΜΕ και όχι αυτός που πραγματικά είναι, ας κάνουν το τραγικό λάθος να του δώσουν την εξουσία και θα είναι πολύ ευτυχείς αν τρωνε στο κεφάλι μόνο τασάκια και όχι κεραμίδες και ογκόλιθους.

Ας είμαστε ειλικρινείς, είναι κανείς που πιστεύει ακόμη ότι ενδεχόμενη εκλογή Αναστασιάδη θα φέρει ενότητα πολιτικών δυνάμεων και γενικά ήρεμο και νηφάλιο πολιτικό κλίμα για να μπορέσουμε ενωμένοι να σώσουμε ότι μπορεί να περισωθεί;

Δεν ξέρω αν θα με εκδικηθεί και θα μου θυμώσει όπως και στο παρελθόν ο Νίκαρος με αυτά που λέγω, αυτό ελάχιστα με ενδιαφέρει. Το έχω ξεκαθαρίσει σε όλους ελεεινούς, διεφθαρμένους και ανίκανους πολιτικούς στο παρελθόν ότι δεν πτοούν ούτε με απασχολούν οι όποιες απειλές εκ μέρους τους στο πρόσωπο μου. Αυτό που πραγματικά με ενδιαφέρει είναι η πολυαγαπημένη μου πατρίδα να απαλλαγεί μια ώρα αρχύτερα από αυτούς γιατί μόνο έτσι θα δούμε άσπρη μέρα.

Κάνω έκκληση στους γνήσιους πατριώτες Συναγερμικούς να αντισταθούν στον αυταρχισμό και τον ετσιθελισμό του Αναστασιάδη, ο οποίος ποτέ δεν λειτούργησε δημοκρατικά εντός του κόμματος του, και να του υποδείξουν ότι το καλό της πατρίδας μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν εξυπηρετείται με την δική του παρουσία στο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αν πραγματικά αγαπάτε τον τόπο σας αντισταθείτε στους προβληματικούς πολιτικούς παλαιάς κοπής όπως είναι ο Αναστασιάδης, ο Χριστόφιας, ο Ομήρου και σε δεύτερο λόγο ο Κάρογιαν, ο Συλλούρης και ο Περδίκης. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται ο τόπος σήμερα είναι ένα ικανό και τίμιο τεχνοκράτη που να έχει ως εχέγγειο αξιοπιστίας την προσωπική και επαγγελματική του διαδρομή για να μας βγάλει από τα τραγικά αδιέξοδα που μας έχουν οδηγήσει οι πολιτικοί.