Ο  πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων 

Το είδαμε κι αυτό! Πριν απο μερικές μέρες, στη βραδυνή εκπομπή «Ανατροπή» έγινε το μικρό υπουργικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

τ. Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, οικοδεσπότης και λιβανίζων το «κίνημα» δημοσιογράφος συζητούσαν επί ώρες για το τις πταίει για την πολύμορφη και πολυεπίπεδη χρεοκοπία του «σοσιαλισμού» και της Ελλάδας!

Όλοι τους «αναζητούσαν» τα αίτια βγάζοντας τον εαυτό τους απ’ έξω και φυσικά πρώτος και καλύτερος ο «ανατροπέας» οικοδεσπότης! Γέμισε η Ελλάδα καθεστωτικούς… ανατροπείς!!!

Χρόνια και χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, οι γλειψιματίες  δημοσιογράφοι στην πρώτη γραμμή της παραπληροφόρησης και πολιτικής αποβλάκωσης αναζητούσαν τους υπευθύνους της πολιτικής κατάντιας!

Αγνοούν ή υποκρίνονται πως αγνοούν, ότι η ασύστολη προπαγάνδα τους υπήρξε το πολιτικό και κοινωνικό χλωροφόρμιο τόσο για πληθώρα πολιτικών όσο και εκατομμυρίων ψηφοφόρων.

Εδώ και δύο δεκαετίες ο γράφων ανέδειξε την τεράστια ευθύνη της γονατισμένης δημοσιογραφίας στη διαμόρφωση ψηφοφόρων – πολιτικών Αυστραλοπιθήκων, (καταγγέλλοντάς την ότι λειτουργεί καθεστωτικά (βλ. π.χ. τα άρθρα μου: «Το Κατηγορώ ενός Πολίτη», στα «Πολιτικά Θέματα» της 2 και 9 Οκτωβρίου 1992 – «Τα ΜΜΕ αναιρούν τη δημοκρατία», στο ίδιο, της 25/9/1992) και «Αρρωστημένη δημοσιογραφία = χυδαία δημοκρατία», στο ίδιο περιοδικό της 24/1/2003. Στο κείμενο αυτό παρέθετα και τούτη τη φράση του Ν. Τσόμσκι: «Στη δημοκρατία η προπαγάνδα είναι  ό,τι το ρόπαλο σ’ ένα ολοκληρωτικό κράτος.

Σιωπή, σιωπή, από παντού, σιωπή. Γλείψιμο, καριέρα, κονόμα και συμπόρευση  απόλυτη με την προσφάτως διατυπωθείσα αληθινή θέση του εκδότου του συγκροτήματος, που λέει: «Δεν υπάρχουν όμως εφημερίδες (σ.σ. άρα και κανάλια) που να εκδίδονται και να εκφράζουν απόψεις διαφορετικές από εκείνες του ιδιοκτήτη τους ή να υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα» (βλ. «Το Βήμα» της 7/1/2012).

Ούτως εχόντων των πραγμάτων και του ρόλου της «δημοσιογραφίας» καλά θα κάνουν οι «λειτουργοί» της να μην παριστάνουν τις ανεύθυνες μιξοπαρθένες για το κατάντημα της Ελλάδας!

Καταλήγοντας και αναφερόμενος ειδικά στην εκπομπή «Ανατροπή», οφείλω να μεταφέρω την εννοιολογική της σημασία από το λεξικό που λέει: «Ανατρέπω (σημαίνει) αναποδογυρίζω – καθαιρώ – καταργώ – ματαιώνω».

Ερωτάται: Σε ποια έννοια της αληθινής ανατροπής ανταποκρίνεται η ερζατς «Ανατροπή» του «Mega»; Θυμίζει την «ανατροπή» του πολιτικού πρωκτοκυβιστή Γ. Καρατζαφέρη που μπήκε στην κυβέρνηση για να την… ανατρέψει!!!

Εδώ ποια είναι αναγκαίο να ανακαλέσω τούτη τη φράση του Θουκυδίδη, ο οποίος καυτηριάζοντας ανάλογες συμπεριφορές των συμπολιτών του έλεγε: «Πολλοί, για να δικαιολογούν τις αίσχυστες πράξεις τους αλλάζουν τη σημασία των λέξεων» (Γ’  82).

Πάντως ο γράφων εδώ και δυο δεκαετίες δήλωσε εγγράφως ότι δεν είναι πολιτικός πίθηκος, αξιώνοντας από τους πολιτικούς αρχηγούς: «Όταν χρησιμοποιούν τον όρο «λαός», να προσθέτουν και τη φράση «πλην του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου» (Βλ. «Πολιτικά Θέματα», της 26/6/1992).

Προτείνω, όσοι δεν αισθάνονται ότι τους θεωρούν πολιτικούς πιθήκους να τα δηλώσουν εγγράφως. Οι αρχικοπρίτες του συστήματος μας θεωρούν όλους. Είναι  πολιτική πράξη!