Ευχαριστούμε όσους φώναξαν για την χώρα μας, ανεξαρτήτως για ποιο λόγο το έκαναν. Το εκτιμούμε πολύ. Όμως, λυπούμαστε αλλά δεν σας θεωρούμε Έλληνες! Κι όσο κι αν ενοχλεί αυτή η άποψη, θα την εξηγήσουμε.


Έλλην δεν γίνεσαι, αλλά γεννιέσαι. Έλλην δεν είναι όποιος απλά κουνάει μια ελληνική σημαία, αλλά όσοι ανήκουν ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ. Έλλην δεν είναι ούτε καν κάποιος που γράφεται έτσι στην ταυτότητα, αλλά εκείνος που νοιάζεται πραγματικά για την Πατρίδα του!

Ξαναλέμε, είναι ωραίο να βλέπουμε αυτή την κινητοποίηση υπέρ της Ελλάδας. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξουμε ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ του όρου “Έλληνας”.


Εικόνες σαν την παρακάτω μας συγκίνησαν:

Άλλες πάλι, λιγότερο:

Προβληματιζόμαστε επειδή η συγκεκριμένη αντίδραση οργανώθηκε από τους ίδιους “αγανακτισμένους”, που έφεραν στον τόπο μας τη “μόδα” που μας αποκοίμησε το καλοκαίρι.


Δεν ενστερνιζόμαστε τον χαμό που έχει γίνει για το θέμα, ιδιαίτερα από τα εγχώρια τουρκοκάναλα που χαρακτηρίζουν “φασίστα” όποιον τολμήσει να κατέβει σε συγκεντρώσεις με ελληνική σημαία, αλλά…ξαφνικά “ρίγησαν” μπροστά στις ίδιες σημαίες που κράταγαν οι ξένοι!

Τελικά, το συγκεκριμένο γεγονός μας φαίνεται ως μια ακόμα πρόβα παγκοσμιοποίησης. 


Αυτή είναι η άποψή μας, που ξέρουμε ότι δεν θα αρέσει σε πολλούς: Δεν πειράζει!


Όχι λοιπόν, αγαπητοί φίλοι από το εξωτερικό: ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!


Φιλέλληνες ίσως, άνθρωποι με κοινά προβλήματα πιθανότατα.

Έλληνες όμως, όχι!


Όπως κι εμείς δεν θα γίνουμε την επόμενη βδομάδα Ισπανοί, τη μεθεπόμενη Γάλλοι και πάει λέγοντας…!