Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Στο Lancaster Ηouse του Λονδίνου πραγματοποιείται διάσκεψη για τη Σομαλία με τη συμμετοχή 50 εκπροσώπων και την Τουρκία να μετέχει στον πυρήνα της διοργάνωσης μαζί με το Κατάρ, την Αιθιοπία, την Κένυα, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ιταλία, τη Νορβηγία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αγγλία, τον ΟΗΕ, την Αφρικανική Ένωση και την Ε.Ε.

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη των εργασιών διέρρευσε στον Τύπο μια έκθεση για τη Σομαλία, στην οποία αποκαλύπτεται ο ρόλος που καλείται να παίξει η Άγκυρα στις επερχόμενες εξελίξεις στη χώρα αυτή.

Η Τουρκία μαζί με το Κατάρ θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε περίπτωση Νατοϊκής επέμβασης στη Σομαλία για την εξάλειψη της τρομοκρατίας της οργάνωσης El Sabab!

Στη διάσκεψη εξετάζονται η πολιτική κατάσταση, η ασφάλεια, η ανθρωπιστική βοήθεια, η σταθερότητα και η ανάπτυξη της χώρας.

Η Τουρκία και η αμφιλεγόμενη αδελφότητα του Χότζα Φετουλάχ Γκιουλέν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Σομαλούς τον τελευταίο χρόνο.

Το ζεύγος Ερντογάν δεν έκρυψε τα δάκρυα του μπροστά στις κάμερες με την εικόνα των πεινασμένων παιδιών.

Και ο σύνδεσμος της Αδελφότητας “ Kimse Yok Mu?” (Δεν υπάρχει κανείς;) έκανε έρανο και συγκέντρωσε χρήματα για να βοηθήσει τους πεινασμένους Σομαλούς.

Τούρκοι αναλυτές εκτιμούν ότι το κυβερνών κόμμα και η αδελφότητα του Γκιουλέν ανέλαβαν ρόλο υπεργολάβου για τη διείσδυση της CIA στη Σομαλία.

Ο διορισμός του Cemallettin Kani Torun ως Πρεσβευτή της Τουρκίας στη Σομαλία επιβεβαιώνει τους παραπάνω ισχυρισμούς.

Ο κ. Torun είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Βρετανών Γιατρών του Κόσμου και πρόσκειται στον Χότζα.

Ο διακεκριμένος νομικός Francis Boyle γράφει στο αμερικανικό περιοδικό The Nation τα εξής: «Οι ΗΠΑ εκμεταλλευόμενες την οργάνωση El Sabab θα κλέψουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Σομαλίας».

Και εμείς οι αφελείς πιστέψαμε ότι όλα γίνονται για τη σωτηρία των ανθρώπων από την εξαθλίωση, τη δυστυχία και την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στον πλανήτη…

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ