Θέματα που αφορούν άμεσα τον Απόδημο Ελληνισμό και την Ελληνική Ομογένεια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Γραμματέως του ΣΑΕ Δρ. Όλγας Σαραντοπούλου με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργο Καρατζαφέρη και την Υπεύθυνη Αποδήμων του κόμματος κα. Ευαγγελία Δέσκα.

Στη συνάντηση τέθηκαν από την κυρία Σαραντοπούλου και συζητήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, τα αφορώντα στην περαιτέρω πρόοδο και δραστηριοποίηση του απόδημου Ελληνισμού εν γένει, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη εποχή, στην αναβάθμιση του ρόλου του ΣΑΕ ενόψει και της τροποποίησης του Ν. 3480/2006, στην ψήφο των αποδήμων, στη φορολογία των ομογενών – κατόπιν και της παρέμβασης της Γραμματέως ΣΑΕ με σχετική επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών από τον Οκτώβριο του 2011.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκε επίσης το θέμα της αναδιοργάνωσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, οι προσφερόμενες δυνατότητες αυτοχρηματοδότησής του, αλλά και θέματα λειτουργίας της έδρας του οργανισμού στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καρατζαφέρης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που ετέθησαν από την Γραμματέα ΣΑΕ επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του για την ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τους απόδημους και παλιννοστούντες Έλληνες τονίζοντας ότι η άμεση αξιοποίηση των δυνάμεων των Ελλήνων του εξωτερικού αποτελούν εθνική προτεραιότητα και ύψιστο καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων της Πατρίδος.

Η συνάντηση με τον κ. Καρατζαφέρη εντάσσεται στα πλαίσια συναντήσεων που προγραμματίζει η Γραμματέας του ΣΑΕ με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.