Γράφει η Τρολυμπία

Ο “Έλληνας Μπους” είναι το παρατσούκλι που του έχουν δώσει οι συνάδελφοι του στο κοινοβούλιο, λόγω της εκπληκτικής τους ομοιότητας. Όμως το λιοντάρι της Μάνης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την αποφασιστικότητα του προέδρου που τόλμησε να τα βάλει με τους Ταλιμπάν και να γκρεμίσει τον μισητό Σαντάμ.

Ο Θανάσης Δαβάκης, έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται. Τουλάχιστον δύο φορές στην θητεία του στον τομέα του πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας έχει συγκρουστεί με τις αυθαιρεσίες των κομμουνιστών που κάθε τρεις και λίγο κάνουν τον Ιερό Βράχο πίνακα ανακοινώσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αριστερός Νίκος Παπανδρέου πριν πραγματοποιήσει το προκλητικό ταξίδι του στα ιερά χώματα της Μάνης, ζήτησε να βεβαιωθεί ότι ο Θανάσης Δαβάκης θα απουσίαζε εκτός.

Δεν προκαλεί λοιπόν σε κανέναν από αυτούς που τον γνωρίζουν, η ιστορία που διέδιδαν με δέος οι αστυνομικοί στο περιστύλιο της βουλής. Ναι, ο Δαβάκης δεν δείλιασε ούτε μπροστα στην πανίσχυρη πολυεθνική VOLVO που νόμιζε πως θα μπορούσε να παίξει με Έλληνα βουλευτή. Που νόμιζε ότι όλοι οι Έλληνες πολιτικοί είναι οσφυοκάμπτες των πολυεθνικών…

ΟΧΙ. Ο Θανάσης Δαβάκης τόλμησε και είπε το μεγάλο ΟΧΙ στην παραλαβή του νέου βουλευτικού του αυτοκινήτου, τύπου V60, όταν διαπίστωσε πως τα πατάκια που διέθετε δεν ήταν λαστιχένια, άρα θα λέρωναν αμέσως. Όταν μάλιστα του ζητήθηκε να πληρώσει για τα λαστιχένια πατάκια, όπως ακριβώς η Τρόικα ζητά από τους ανήμπορους να αντιδράσουν Έλληνες νέες θυσίες, το λιοντάρι της Μάνης εξερράγει: Ε ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΩ…

Έτσι, το Volvo V60 η τιμή του οποίου δεν υπερβαίνει τις 30,000 Ευρώ σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του που με τα έξτρα που βάζουν ξεπερνούν ακόμα και τις 31,000 Ευρώ, έμεινε στο γκαράζ της Σουηδικής αντιπροσωπείας.

Μπορεί λοιπόν ο πειθαρχημένος Θανάσης Δαβάκης να ψήφισε το μνημόνιο, η στάση του όμως ας γίνει παράδειγμα ηρωϊκής διαπραγμάτευσης ως προς τους ξένους δυνάστες που επιβουλεύονται την πατρίδα μας.