Του Σάκη Σερέτη, Hellenic Voice

Στα γαλάζια αναμένεται να ντυθεί και πάλι η 5η λεωφόρος του Μανχάταν την ημέρα της παρέλασης,καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Ηλία Τσεκερίδη, ομάδα εθελοντών της Ομοσπονδίας θα αναλάβει να αναρτήσει Ελληνικές και Αμερικανικές σημαίες σε όλο το μήκος της διαδρομής, που θα φιλοξενήσει την Ελληνική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Ο κ.Τσεκερίδης ανέφερε επίσης την τελετή έπαρσης της Ελληνικής σημαίας στο δημαρχείο της περιοχής του Γιόνκερς, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου υπό την αιγίδα του δημάρχου της περιοχής Μάικ Σπάνο με την συμμετοχή εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας και των υπολοίπων αρχών της πόλης.

Στον αριθμό των εννέα(9) ανέρχονται μέχρι στιγμής οι χορηγοί του τιμητικού δείπνου της 24ης Μαρτίου στο ξενοδοχείο Πλάζα, οι οποίοι έχουν καταθέσει το ποσόν των 5.000 δολαρίων έκαστος ανέφερε ο υπεύθυνος της εκδήλωσης Φίλιπ Κρίστοφερ, ενώ παράλληλα υπενθύμισε τον απαιτούμενο στόχο των 30 χορηγών, που θα καθορίσουν την επιτυχία της τιμητικής εκδήλωσης.

Τις ευχαριστίες του σχετικά με την συμμετοχή της Ομογένειας στο λεύκωμα της παρέλασης εξέφρασε προς τους παρευρισκομένους ο κ. Γεώργιος Κίτσιος, ο οποίος ανέφερε ότι έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής 44.500δολάρια, ενώ αναμένονται και νέες καταχωρήσεις ύψους 10.000 δολαρίων.

Αισιόδοξα εμφανίζονται και τα αποτελέσματα από την κίνηση του λαχείου της παρέλασης, γιατις ανάγκες του οποίου εκτυπώθηκαν 2.500 λαχνοί επιπλέον ανέφερε η κ. ΕλένηΨαρά , ενώ σύμφωνα με την οικονομική ενημέρωση του ταμείου της παρέλασης πουέδωσε ο κ. Απόστολος Σκοτίδας, προκύπτουν έσοδα της τάξης των 114.000 δολαρίων, ενώ τα έξοδα ανέρχονταιστο ποσόν των 46.261 δολαρίων.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ΣταύροςΠαπαγερμανός , ο οποίος μεταφέροντας τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου,παρέδωσε και μια επιταγή ύψους 5.000 δολαρίων για την ενίσχυση του ταμείου τηςπαρέλασης.

Αυξητική τάση παρουσιάζουν και οι συμμετοχές των συλλόγων και των υπολοίπων φορέων στην φετεινή παρέλαση, καθώς μέχρι στιγμής υπάρχουν 67 συμμετοχές πεζοπόρων και 34 συμμετοχέςτροχοφόρων τμημάτων.

Το έντονο ενδιαφέρον και την αυξημένη σε σχέση με τηνπερυσινή συμμετοχή των ομογενών της ΝέαςΥερσέης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ομώνυμης Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Τάσος Ευστρατιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι εφέτος θα παρελάσουν για πρώτη φορά και οι φοιτητικές οργανώσειςτων πανεπιστημίων Πάτερσον και Πρίνστον, καθώς επίσης και ένα τμήμα Ελληνοαμερικανών αστυνομικών από το Φορτ Λη.

Τον προβληματισμό του σχετικά με την πιθανή έκφραση αποδοκιμασίας του κοινού προς τα πρόσωπα Ελλήνων πολιτικών,οι οποίοι ενδεχομένως θα παραβρεθούν στην φετεινή παρέλαση εξέφρασε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Ντίνος Ράλλης, ο οποίος πρότεινε να εκπροσωπήσει την Ελληνική πολιτεία ο πρέσβης στηνΟυάσιγκτον και οι προξενικές αρχές τηςΝέας Υόρκης.

Την επονομαζόμενη “γιαγιά του Πόντου” κ. Σάνο Χάλο ηλικίας 103 ετών, πρότειναν να ανακηρυχθεί σε επίτιμο τελετάρχη της παρέλασης, οι Ποντιακοί σύλλογοι “Πόντος” του Κονέκτικατ και “Κομνηνοί” Νέας Υόρκης, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό από τον Ιανουάριο, επίσημος τελετάρχης της παρέλασης θα είναιο φιλέλληνας γερουσιαστής της Νέας Υερσέης Ρόμπερτ Μενέντεζ και επίτιμος τελετάρχης έχει οριστεί ο Ελληνας Ολυμπιονίκης στην άρση βαρών Πύρρος Δήμας.

Ερμηνεύοντας με ξεχωριστό τρόπο το κεντρικό θέμα της φετεινής παρέλασης που αφορά στην συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τον Ελληνικό λαό, η κ. Σταματικη Βαλιώτη από την Ομογενειακών συμφερόντων ALMA Bank, ανέφερε ότι η τράπεζα αποφάσισε αντί να παρουσιάσει άρμα στην παρέλαση, να καταθέσει το αντίτιμοτων 2.000 δολαρίων στον ειδικό λογαριασμό για την παροχή βοήθειας στον Ελληνικόλαό, ενώ παράλληλα προανήγγειλε την πραγματοποίηση μελλοντικής εκδήλωσης τηςτράπεζας για τον ίδιο λόγο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κ. Ελισάβετ Τζουμάκα, η οποία απηύθυνε έκκληση προς τουςομογενείς να πράξουν το ίδιο και αντί να διατεθούν τα χρήματα στον ιδιώτη επιχειρηματία που επιμελείται την κατασκευή των αρμάτων για την παρέλαση, να διοχετευθούνστην Ελλάδα για να ταΐσουν κάμποσα στόματα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Τέλος,εξακολουθεί να παραμένει ανοικτό το θέμα της ζωντανής τηλεοπτικής κάλυψης, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Κωσταντή Λαμπράκη,υπάρχει το ενδεχόμενο ματαίωσης της εφόσον δεν ανταποκρίνεται στις επιλογές της Ομοσπονδίας, οι οποίες πηγάζουν από τις έντονες διαμαρτυρίες των ομογενών σχετικά με τα περσινά καρναβαλίστικα παρατράγουδα.