{dailymotion}xpmmue{/dailymotion}

Νέα Υόρκη. Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο Ξεπέρασε κάθε ιστορικό ανάλογο προηγούμενο η συμμετοχή των Ελλήνων της Αμερικής στην μεγάλη εκστρατεία, για την συλλογή τροφίμων, ρούχων και  κλινοσκεπασμάτων, για τους άστεγους αλλά   και  φαρμάκων   που έχει αναλάβει από κοινού η ΜΚΟ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ με το πρακτορείο  GreekAmericanNewsAgency από την Νέα Υόρκη.

 

Σήμερα 23 Μαρτίου αργά το βράδυ  αναχωρεί από το Brooklyn  και ο λιμάνι της Νέας Υόρκης  για τον Πειραιά το πρώτο μεγάλο καραβάνι(κοντέινερ) γεμάτο με αποθέματα Αγάπης των Ελλήνων της Αμερικής  προς  τους συμπατριώτες αδέλφια τους στην Ελλάδα. Την πατρίδα και τις ελληνικές οικογένειες   που σήμερα υποφέρουν κάτω από τα δεινά της φτώχειας που δημιουργεί η υψηλή ανεργία  που μαστίζει την μέση ελληνική οικογένεια  η οποία  πλήττεται από τα αποτελέσματα της ανεργίας. Ανεργία που προκαλεί  δυστυχία πόνο στερήσεις ακόμα και σε βασικά ήδη διατροφής για το κάθε σπίτι. Προβλήματα καθημερινά  που έχουν δημιουργήσει τα ειδεχθή και  άδικα φοροεισπρακτικά  επαχθή οικονομικά μέτρα που έλαβε η Ελληνική κυβέρνηση από τον Μάϊο του 2009 με την κατάσταση να εντείνετε προς το χειρότερο για την μέση ελληνική οικογένεια.

Το πρώτο μεγάλο καραβάνι Αγάπης και Αλληλεγγύης  προς τα παιδιά και τους άστεγους της Ελλάδος  συγκέντρωσε, σχεδόν αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες  η μεγάλη εκστρατεία που έχει αναλάβει με σχετική πρωτοβουλία  από τα τέλη Οκτωβρίου 2011 το Greek American News Agency  το οποίο  συντονίζει και διευθύνει την όλη  προσπάθεια συγκέντρωσης   ανθρωπιστικής και επισιτιστικής βοήθειας.

Η πρωτοβουλία η οποία έχει σχεδιασθεί εδώ και μήνες και περιλαμβάνει αρκετές φάσεις, και με αρκετούς φορείς να συμμετέχουν αλληλοδιαδοχικά,  προκειμένου να αντέξει στο χρόνο και να έχει διάρκεια αφού οι οικονομικές  δυσκολίες στην Ελλάδα  που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια αναμένεται όχι απλώς να  ενταθούν αλλά να επιδεινωθούν. Η  συγκινητική εκστρατεία  έχει γίνει γνωστή μέσω διαδικτύου με τον  σημειολογικό και συμβολικό τίτλο «ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ – ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ για τα παιδιά της Ελλάδος».

ekstrateia_2012Το καραβάνι, γεμάτο αποθέματα αγάπης και προσφορών των Ελλήνων Ομογενών που έσπευσαν να συνδράμουν την προσπάθεια ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του GreekAmericanNewsAgency και του ραδιοφωνικού σταθμού της ΝΥ  Hellas FM κυρίως  από τις πολιτείες της Νέας Υόρκης  , New Jersey ,  Connecticut και της Πενσυλβάνιας ,   φορτώθηκε από χτες Πέμπτη 22.03.201 στο κοντέϊνερ με  περισσότερα από 280 κιβώτια μεγάλων διαστάσεων  τα οποία  καλύπτουν μια επιφάνεια μεγαλύτερη  από 12.000 κυβικά πόδια και κάλυψαν τέσσερις παλέτες.

Το υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας με επίκεντρο και  τελικούς αποδέκτες κυρίως παιδιά και άστεγους περιλαμβάνει τρόφιμα, για τα καθημερινά συσσίτια που προσφέρει η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ρούχα και κλινοσκεπάσματα για τους αστέγους αλλά  και φάρμακα  που θα δοθούν σε αδύναμους οικονομικά που στερούνται οικονομικών πόρων για την ιατροφαρμακευτική τους  περίθαλψη.

 

Η μεταφορά από την Νέα Υόρκη μέχρι και την εκφόρτωση στα κεντρικά κτήρια στον κεραμικό  του οργανισμού της ΜΚΟ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ είναι προσφορά και δωρεά  του Ομογενούς από την Κύπρο κ. Γεωργίου και της εταιρίας «ΑΡΓΩ» 

ekstrateia_2012_BΓια λόγους διαφάνειας ο Hellas FM και το GreekAmericanNewsAgency καθ’ όλη την διάρκεια της πρώτης φάσης της εκστρατείας συλλογής και συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής επισιτιστικής βοήθειας κράτησε αναλυτικό  αρχείο με  τις προσφορές ανά είδος με  όλα τα στοιχεία των δωρητών  οι οποίοι τις προσεχείς ημέρες θα παραλάβουν  ευχαριστήριο κοινή επιστολή από την Κιβωτό του Κόσμου το GreekAmericanNewsAgecny και τον Hellas FM.

Το αρχείο με τα ονόματα ήδη αποστέλλεται προς την Κιβωτό του Κόσμου η οποία με την σειρά της σε συνεργασία με το Greek American News Agency  θα αναρτήσει και θα δημοσιοποιήσει όλα τα ονόματα  ανάλογα με την επιθυμία του κάθε ενός Ομογενή  και  τα στοιχεία του αν και εφόσον το επιθυμεί.

Στην προσπάθεια συμμετείχαν κυρίως απλοί άνθρωποι οι οποίοι θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους ενώ θα  πρέπει να σημειωθεί ότι στην πλειοψηφία τους αποτελούνται από Ομογενείς Έλληνες μέσης οικονομικής κατάστασης οι οποίοι προσέφεραν μάλλον από το  υστέρημα τους παρά από το περίσσευμα τους.

Ωστόσο οι προσφορές και τα αποθέματα γεμάτα αγάπη και αλληλεγγύη,  που συγκεντρώθηκαν με την  αθρόα προσέλευση των Ομογενών που ενημερώνονταν καθημερινά και συνεχίζουν να ενημερώνονται από τα ειδικά spot που προβάλλουν από κοινού ο Hellas FM  και το Greek American News Agency απέφεραν ανέλπιστα ελπιδοφόρα μηνύματα για την συνέχεια της προσπάθειας.

ekstrateia_2012_AΗ ανθρωπιστική και επισιτιστική βοήθεια αποτελείται κυρίως από  ρούχα καθαρά  ή πολλές φορές καινούργια, τρόφιμα και τροφές μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, αλεύρι, κονσέρβες, και άλλα στεγανοποιημένα ήδη) ξεπερνούν κάθε ανάλογο ιστορικό  προηγούμενο συγκέντρωσης προσφορών  προς την Ελλάδα,  όπως τονίστηκε από τον ιδιοκτήτη της μεταφορικής ΑΡΓΩ κ. Γεωργίου  αλλά και την σχετική έρευνα που διενεργεί  το Greek American NewsAgency  το οποίο αφενός παρακολουθεί δημοσιογραφικά κάθε άλλη ανάλογη προσπάθεια και την προσβάλει εξίσου αν πλήρη τα κριτήρια της διαφάνειας και αφετέρου έχει την ευθύνη για την διεύθυνση παραγωγή και  τον συνολικό  συντονισμό  της εκστρατείας στην  οποία διαδοχικά, τμηματικά και σταδιακά θα συμμετέχουν και άλλοι φορείς από την Αμερική.

Η πρώτη φάση της εκστρατείας ολοκληρώθηκε μετά από 30 ημέρες σε συνεργασία με τον Hellas FM , ο οποίος αποδέχτηκε πρόταση του Greek American News Agency  και συμμετέχει ενεργά και δραστήρια  στο πρόγραμμα  ανθρωπιστικής  και επισιτιστικής βοήθειας προς τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα της Ελλάδος και ειδικά  προς τα παιδιά. Παράλληλα προετοιμάζονται ανάλογες προσπάθειες και σε άλλες πολιτείες της Αμερικής σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς και ομογενειακούς φορείς.

Ενώ  για τον Μάιο  ήδη προετοιμάζεται 24ωρος Ραδιομαραθώνιος για την οικονομική υποστήριξη του προγράμματος επισιτισμού της  ΜΚΟ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ  ο οποίος επίσης  έχει σχεδιασθεί και ετοιμάζεται από το επιτελείο των συνεργατών του GreekAmericanNewsAgency και του Hellas FM.

ekstrateia_2012_CΗ εκστρατεία  σε πρώτη φάση ξεκίνησε με ενδελεχή ενημέρωση  και πληροφόρηση  της κοινής  γνώμης από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου με συνεχή ρεπορτάζ,  έρευνες,  αναλύσεις, άρθρα και παροτρύνσεις να ξεκινήσουν προγράμματα και πρωτοβουλίες υποστήριξης της Ελλάδος και κυρίως των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων.  Στην συνέχεια αρχές Φεβρουαρίου μεταδόθηκε από το GreekAmericanNewsAgency η συγκλονιστική συνέντευξη έκκληση προς τους ΕλληνοΑμερικανούς  του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, υπευθύνου και ψυχή του έργου και της προσφοράς που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στην ΜΚΟ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

{dailymotion}xo5n09{/dailymotion}  

Στην συνέχεια  στην κυριολεξία ξεκίνησε ένας βομβαρδισμός από τα ειδικά ραδιοφωνικά και διαδικτυακά ενημερωτικά  spot στο πλαίσιο της εκστρατείας που  δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο  και συνεχίζουν να  μεταδίδονται από το GreekAmericanNewsAgency και τον Hellas FM.

{dailymotion}xo725v{/dailymotion}

 

Η εκστρατεία με τον σημειολογικό και  συμβολικό τίτλο «ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ – ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ για τα παιδιά της Ελλάδος» ξεκίνησε αρχές Ιανουαρίου του 2012   μέσα από το πρακτορείο Greek American News Agency  το οποίο με συνεχή άρθρα, αναλύσεις, έρευνες,   ρεπορτάζ και συνεντεύξεις  με επίκεντρο την παιδική φτώχεια  και  το φάσμα της πείνας που βρίσκονται  σήμερα αντιμέτωποι  οι οικονομικά αδύναμα οικογένειες. Κυρίως παιδιά και γέροντες που απειλούνται από το φάσμα της πείνας και της παιδικής φτώχειας.  Όλα ξεκίνησαν όταν ο γνωστός σεμνός και λιτός στην ζωή και το φέρεσθαι   Πατήρ Αντώνιος  Παπανικολάου στα τέλη Ιανουαρίου παραχώρησε μια  συγκλονιστική συνέντευξη  –  έκκληση προς τους ΕλληνοΑμερικανούς μέσω του  GreekAmericanNewsAgency  το οποίο με την σειρά οργάνωσε, διευθύνει  και συντονίζει την συγκεκριμένη κυριολεκτικά μεγάλη   εκστρατεία υποστήριξης προς τα παιδιά της Ελλάδος. 

Η "επιχείριση της Αγάπης" κράτησε για 3ο περίπου ημέρες και σε αυτό το διάστημα  είδαμε απλούς ανθρώπους, να προσέρχονται αθρόα, μόνοι τους απαντώντας στο κάλεσμα και την  πρόσκληση μας. Έφεραν ρούχα καθαρά, από το καθαριστήριο ή καινούργια. Παπούτσια, Τρόφιμα. Σκεπάσματα καινούργια. Προσέφεραν από το περισεύμα  της αγάπης και από το υστέρημα της ζωής και των μόχθων τους-γιατί και εδώ στην Νέα Υόρκη υπάρχουν φτωχοί έλληνες που τα φέρουν βόλτα δύσκολα- γεμάτοι χαμόγελο και δάκρυα συνάμα. Οι περισσότεροι δεν ήθελαν ούτε απόδειξη, ούτε χαρτιά να υπογράφουν, και πάνω από όλα την προστασία της ανωνυμίας τους. Δείγμα αληθινού και πραγματικού ανθρωπισμού. Γιατί, ειδικά εδώ στους κόλπους της ομογένειας είναι πολλοί αυτοί που δίνουν και "προσφέρουν" έναντι όμως αδράς "αμοιβής" και ανταλλαγμάτων από τα κέρδη της δημοσιότητας και της άψυχης κοινωνικής καταξιώσης που αποζητούν οι διάφοροι νεόπλουτοι… Όλο αυτό το διάστημα επαναβεαιώθηκε πως όσο υπάρχουν Άνθρωποι κατά το Άνω Θρώσκω Υπάρχει Ελπίδα. Υπάρχει Θεός…Αυτό έδειξε και δείχνει αυτή η μεγάλη "εκστρατεία αγάπης – γέφυρα ζωής για τα παιδιά της Ελλάδας"

ekstrateia_2012_Eekstrateia_2012Μια εκστρατεία που απλώνεται αθόρυβα σε όλη την Αμερική και σε όλες τις πολιτείες , χωρίς τυμπανοκρουσίες. Χωρίς υπέρ προβολή , ή άλλες υπερβολές προκειμένου να προσελκύσει κόσμο,  κάθε άλλο μάλιστα, όλο αυτό το πρώτο διάστημα  που διαρκούσε η πρώτη φάση συλλογής της ανθρωπιστικής  και επισιτιστικής βοήθειας χαρακτηρίστηκε από ηπιότητα. Ηρεμία. Νηφαλιότητα. Σύνεση. Προγραμματισμό. Διαφάνεια. Υπευθυνότητα. Και πάνω από όλα σχεδιασμό.

Αυτό όμως  που προκαλεί μάλλον αλγεινή και θλιβερή   εντύπωση, και οφείλουμε να το τονίσουμε επισημαίνοντας  και καυτηριάζοντας το γεγονός,  είναι ότι  σχεδόν όλα-με  πολύ ελάχιστες εξαιρέσεις,  τα τοπικά ομογενειακά ΜΜΕ(προφανώς για λόγους ανταγωνιστικούς, αν και ακατανόητο  για  μια τέτοια  ανθρωπιστικού χαρακτήρα προσπάθεια) της Νέας Υόρκης, τα οποία δυστυχώς φθίνουν και χάνουν διαρκώς την αξιοπιστίας και την εμβέλεια τους, προφανώς  γιατί αντιμετωπίζουν την ενημέρωση ως  βασική πηγή, και μάλιστα πολλές φορές εκβιαστική, πηγή  εσόδων και όχι ως ιερό καθήκον προς τον πολίτη  όπως οφείλει να είναι το λειτούργημα του επαγγελματία δημοσιογράφου,   αποσιώπησαν, αν δεν σαμποτάρισαν, με την συνολική στάση και συμπεριφορά και κυρίως με την  εκκωφαντική σιωπή και αποχή τους   την συγκεκριμένη προσπάθεια.

Εμφανές δείγμα της  χρόνιας  πάσχουσας  εσωτερικής προβληματικής κατάστασης    των πλήρως εξαρτώμενων από ιδιωτικά και προσωπικά, μικρά η  μεγάλα, πολλές φορές σκοτεινά και καθαρά ιδιοτελή και προσωποπαγή   συμφέροντα. Συμφέροντα  που συχνά  αλληλό διαπλέκονται μεταξύ τους όταν πρόκειται να κάνουν αρπαχτές από το ελληνικό δημόσιο ή τις ομογενειακές πηγές χρηματοδότησης τους   και αλληλοσυγκρούονται μεταξύ τους,  πάλι για το χρήμα, πολλές φορές  με τρόπο ανοίκειο, προσβλητικό για το δημόσιο αίσθημα τρόπο , συχνά και δημοσίως  με ύβρεις και συκοφαντίες ο ένας  έναντι του άλλου… κρίμα…

ekstrateia_2012Παρά ταύτα, η «ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» όχι απλώς  δείχνει να έχει πετύχει τον βασικό της στόχο που είναι  σε πρώτη φάση η ευαισθητοποίηση  και η ορθή έγκυρη και χωρίς υπερβολές πληροφόρηση και  ενημέρωση της κοινής γνώμης των Ελλήνων  στις ΗΠΑ, για το πρόβλημα της παιδικής φτώχειας και το φάσμα της πείνας που απειλεί την σύγχρονη ελληνική οικογένεια και κυρίως παιδιά ηλικίας από 0 μέχρι 17 ετών,αλλά προχωρώντας ένα βήμα, πιο πέρα δείχνει εμπράκτως από το αποτέλεσμα  να συμπάσχει. Να συμπάσχει στο ανρθώπινο δράμα και την καθημερινή σταδική γενοκτονία που απειλεί την νέα γενιά της Ελλάδος και κυρίως -απαναλαμβάνουμε τα παιδιά… Συμπάσχει και συμμετέχει με όποιο τρόπο μπορεί και του δίδεται ευκαιρία ο απλός Έλληνας ομογενής πατριώτης.  Με πράξεις ουσίας  και  βαθιά, ειλικρινή   και συνειδητή  συμμετοχή   των σκεπτόμενων ελλήνων πολιτών της Αμερικής (ή με ελληνική καταγωγή), που σπεύδουν, να συμμετάσχουν, σε κάθε υγιή τίμια και ειλικρινή, και προ πάντων προσπάθεια αρωγής και υποστήριξης των Ελλήνων που διέπεται κυρίως από διαφάνεια (διότι ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους κάποια  περίεργα κρούσματα…) που   στόχο έχει την ανακούφιση και ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.  

Με αφορμή αυτή την μεγάλη πρωτοφανούς σε έκταση «εκστρατεία αγάπης γέφυρα ζωής για τα παιδιά της Ελλάδος» για την στήριξη στην   μεγάλη    προσπάθεια  που καταβάλει η κάθε ελληνική οικογένεια προκειμένου να ανταπεξέλθει στις καθημερινές  δυσκολίες προκειμένου να επιβιώσει από τα ειδεχθή και επαχθή οικονομικά δυσβάσταχτα  μέτρα που σηκώνει αναλαμβάνοντας να ξεπληρώσει τις αμαρτίες του αρρωστημένου πολιτικού συστήματος, ας σκεφθεί ο κάθε ενας μας με ποιο τρόπο μπορεί να συνδράμει; Με ποιο τρόπο μπορεί να συνεισφέρει όχι αποκλειστικά και μόνον σε αυτή την πρωτοβουλία, αλλά σε κάθε πρβτοβουλία που πληρή τα κριτήρια της διαφάνειας της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας και που προ πάντων δεν είναι προκάλυμα και προπαίτεσμα καπνού για να εξυπηρετηθούν άλλες αλότριες σκοπιμότητες και ξένες προς την ουσία του προβλήματος. Διαδώστε αυτή την προτωβουλία ή και άλλες παρόμοιες. Η Ελλάδα έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να φανεί φως στην άκρη του τούνελ… Δρόμο δύσκολο, δύσβατο, γεμάτο αναποδιές και κακοτοπιές… Έρχονται ημέρες δύσκολες…Πολύ δύσκολες. Το λέμε, το επαναλαμβάνουμε και το φωνάζουμε από τον Απρίλιο του 2010…Δυστυχώς η πραγματικότητα μας έχει επιβεβαιώσει…Μακάρι να μην μας επαναβεβαιώσει…Μακάρι…

Η  «εκστρατεία Αγάπης  – Γέφυρα Ζωής για τα παιδιά της Ελλάδος» συνεχίζεται χάρη στην Δική Σας Αγάπη, Χάρη στην Δική Σας συμμετοχή! Συνεχίζεται και θα συνεχισθεί το ίδιο αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες,  με την συμμετοχή και άλλων φορέων ανά πολιτεία σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.  Από το Greek American News Agency και τον Hellas FM  το μοναδικό σχόλιο που προωθήθηκε στην δημοσιότητα είναι δυο λέξεις: 

 «ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ»…