Η Θεσσαλονίκη έρχεται όλο και πιο… κοντά στον υπόλοιπο κόσμο, χάρη στις πτήσεις της Turkish Airlines. Ειδικότερα, από τις 28 Μαρτίου, οπότε και θα αυξηθούν οι πτήσεις που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με την Τουρκία σε έξι την εβδομάδα (από τέσσερις που ίσχυε μέχρι τώρα), οι δυνατότητες μεταφοράς για τον τουριστικό, επαγγελματικό και εμπορευματικό κλάδο γίνονται ακόμα μεγαλύτερες.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσε στο Grand Hotel Palace ο διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη, κος Utku Yazan, παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα δρομολογίων, που προβλέπει μία πτήση κάθε ημέρα, εκτός Πέμπτης, στις 15:40.

Στις δηλώσεις του, σχετικά με την αύξηση των πτήσεων, ο κος Yazan τόνισε: «Θεωρούμε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τόσο η Θεσσαλονίκη, όσο και ευρύτερα οι περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Γι’ αυτό άλλωστε και η ΤΗΥ συνεχίζει με εντονότερο ρυθμό να επενδύει στην περιοχή, αυξάνοντας τις πτήσεις σε έξι εβδομαδιαίως».

Παράλληλα, ο κος Yazan κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η εταιρεία, μαζί με τους φορείς του τουρισμού της Βορείου Ελλάδας, για την προώθηση της περιοχής ως τουριστικού και όχι μόνο προορισμού.

«Οι συνεργασίες που έχουμε πετύχει με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, τον Οργανισμό Τουρισμού και Μάρκετινγκ του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλών άλλων σχετικών με το αντικείμενο του τουρισμού φορέων, κινούνται στην κατεύθυνση της ομαδικής προσπάθειας για την ανάδειξη της Βορείου Ελλάδας σε τόπο αναψυχής και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Συχνά φιλοξενούμε στη Θεσσαλονίκη ομάδες από δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά και από κάθε μέρος του πλανήτη, που φεύγουν από τη Βόρεια Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Θα συνεχίσουμε να το πράττουμε και στο μέλλον, γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες της περιοχής».

Σχετικά με την Turkish Airlines:

Ιδρύθηκε το 1933, με στόλο που αρχικά αποτελούσαν 5 αεροσκάφη. Η Turkish Airlines, μέλος της Star Alliance, είναι σήμερα μία εταιρία τεσσάρων αστέρων, με στόλο που αποτελείται από 177 αεροσκάφη, τα οποία πετάνε σε 191 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, ήτοι 40 εγχώριους και 151 διεθνείς. Η Turkish Airlines, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες, παρέλαβε αρκετά βραβεία από την Skytrax γνωστή και ως «Passengers Choice Awards». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του 2011, η Turkish Airlines αποτέλεσε τη νικήτρια εταιρία των 3 κατηγοριών «Best Airline Europe», «Best Premium Economy Seats» για τα καθίσματα της κατηγορίας Comfort, και «Best Airline Southern Europe». Επίσης, έχει λάβει βραβεία για τις υπηρεσίες του catering, ενώ κατέχει την πολυπόθητη αναγνώριση της ως αεροπορική εταιρεία τεσσάρων αστέρων και βρίσκεται μεταξύ των  κορυφαίων αερομεταφορέων με ύψιστη ποιότητα υπηρεσιών. Η Turkish Airlines έχει επίσης βραβευτεί ως «World’s Best Economy Class On-board Catering» από την Skytrax το 2010 και ως «Best On-board Food 2011» από την Skyscanner. Οι επιβάτες, μεγάλων αποστάσεων της Business Class, έχουν επίσης τη δυνατότητα να απολαύσουν τις υπηρεσίες του Ιπτάμενου Σεφ κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους.

Σχετικά με την Star Alliance:

Το δίκτυο της Star Alliance ιδρύθηκε το 1997, ως η πρώτη παγκόσμια αεροπορική συμμαχία η οποία προσφέρει παγκόσμια πρόσβαση, αναγνώριση και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση στον διεθνή ταξιδιώτη. Η αποδοχή της στην αγορά έχει αναγνωριστεί με πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων «Air Transport World Market Leadership» και «Best Airline Alliance» από το περιοδικό Business Traveller και την Skytrax. Οι αεροπορικές εταιρείες-μέλη της είναι: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Blue1, British Midland International, Brussels Airlines, Continental Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, SWISS, TAM Airlines, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI, United and US Airways. Οι Avianca-TACA, Copa Airlines και Shenzhen Airlines έχουν ανακοινωθεί ως μελλοντικά μέλη. Συνολικά, το υπάρχον δίκτυο της Star Alliance προσφέρει 20.800 καθημερινές πτήσεις προς 1.300 αεροδρόμια, σε 189 χώρες.