New York. Θραύση κάνει, με ανάμεικτα συναισθήματα που δημιουργεί στον θεατή και κάνει ήδη το γύρω του κόσμου από email σε email μεταξύ των Ελληνο Αμερικανών και όχι μόνο, το νέο video που δημιούργησε η πρωτοεμφανιζόμενη, εδώ και λίγους μήνες,  ομάδα  «Hellenic American Leadership  Council»  την οποία έχουν δημιουργήσει κυρίως κύπριοι επιχειρηματίες που χρηματοτοδοτούν την όλη προσπάθεια.

Το νέο video clip μέσα σε περίπου δυο λεπτά κάνει μια μικρή ιστορική αναδρομή γενικά στον Ελληνισμό της Ελλάδος και της Κύπρου προβάλλοντας  κυρίως στα εθνικά ζητήματα  αλλά οι εικόνες  είναι από το σήμερα.

{youtube width=”640″ height=”510″}GubToT3g0sk[/youtube]

Μεταξύ των στόχων της  ομάδας αυτής,  που προς το παρών ακόμα  παραμένει άγνωστη το ευρύ κοινό της ΕλληνοΑμερικανικής Κοινότητας, όπως αναφέρεται, είναι η αφύπνιση των Ελλήνων και Κύπριων  της Αμερικής.  Έχει ελάχιστη δράση αλλά φαίνεται να προσπαθεί να συνενώσει  «κοιμώμενες»  δυνάμεις του Ελληνισμού των ΗΠΑ.

Η ομάδα, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει σαφή  και ξεκάθαρα  δείγματα  των προθέσεων της, αλλά ούτε και πλήρη στοιχεία ποιοι;  και με ποια κριτήρια; ανέδειξαν κάποιους σε «ηγεσία» του Ελληνισμού (χαρακτηριστικό γνώρισμα της κοινότητας εδώ ο καθείς να αυτοανακηρύσσει  εαυτόν ηγέτη χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες)  εν τούτοις φαίνεται να  απαρτίζεται από μια ολιγομελή  ομάδα  νέων ανθρώπων που στηρίζεται οικονομικά   κυρίως,  από τον  γνωστό για τους αγώνες του και την συμμετοχή στην ομάδα προώθησης των εθνικών ζητημάτων Ελλάδος κ Κύπρου,  Κύπριο  επιχειρηματία  Νίκου Μούγιαρη.

Αυτό όμως που  εν τούτοις φαίνεται από την μέχρι στιγμής  διακριτική παρουσία της στα δημόσια πράγματα της ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ είναι ότι επιχειρεί  να προσεγγίζει νέο αίμα, προφανώς με αξιοκρατικά κριτήρια στις τάξεις της,  προετοιμάζοντας τις επόμενες γενιές ΕλληνοΑμερικανών  με στόχο να κρατηθούν ζωντανά τα ήθη τα έθιμα οι παραδόσεις  και οι αγωνίες της νεότερης (τέταρτης ή και πέμπτης)  γενιάς ελληνοΑμερικανών σε ένα πιο οργανωμένο και σχεδιασμένο πλαίσιο δράσης στο εσωτερικό των ΗΠΑ.