Ο επικεφαλής των Πράσινων του Ευρωκοινοβουλίου κ. Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, αναδεικνύει  και ενώπιον των Ευρωπαίων κάτι που οι Ελληνες το ξέρουν καλά: Σε μία συνέντευξή του στο ΑΠΕ επισημαίνει  ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί εκβιαστικά το θέμα των λαθρομεταναστών και όσο δεν παίρνει κάτι από την ΕΕ θα συνεχίσει να στέλνει λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.

Ειδικότερα ο »κόκκινος Ντάνυ» τονίζει στη συνέντευξή του στη webTV του ΑΠΕ-ΜΠΕ : «Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι όσο δεν έχουμε μια συμφωνία με την Τουρκία, δηλαδή είτε να δοθεί προοπτική ένταξής της στην Ευρώπη είτε να είμαστε ορθολογικοί μαζί της -και αυτό ισχύει και για τους Έλληνες, άλλωστε, όσο και για το υπόλοιπο της Ευρώπης- η Τουρκία δεν έχει κανένα συμφέρον να βοηθήσει την Ευρώπη και να ασφαλίσει τα σύνορα της» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακόμα ο κ. ΚονΜπεντίτ κατηγορεί το Νικολά Σαρκοζί για υποκρισία, όταν εισηγείται επανεθνικοποίηση του χώρου Σένγκεν, θεωρώντας ότι Γαλλία και Γερμανία είναι απομονωμένες σε αυτή την πρόταση. «Είναι μια τρέλα. Κανένας δεν θα επανεθνικοποιήσει. Αυτό είναι η προεκλογική καμπάνια. Στην Ελλάδα ξέρετε τι είναι προεκλογική καμπάνια. Όλοι υπόσχονται πράγματα που ποτέ δεν τηρούν. Δεν θα επανεθνικοποιήσουμε τον χώρο Σένγκεν» λέει κατηγορηματικά ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων.

 

Σχετικά με  την ελληνική οικονομία καλεί την Ευρώπη να προσδιορίσει ένα πρόγραμμα επενδύσεων για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας είναι αυτή τη στιγμή «η μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη».

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη, που παραχώρησε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ εδώ.