— Ο Ιλχάν Σενέρ είναι ο νέος γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή. Το τουρκικό ΥΠΕΞ, λειτουργώντας πάντοτε επαγγελματικά, έστειλε στη θέση αυτή τον άνθρωπο που υπηρέτησε επί μακρόν στην Ελλάδα, γνωρίζει άριστα ελληνικά και ξέρει πρόσωπα και πράγματα όχι μόνο στη Θράκη. Τ

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι, παρά τις αλλαγές στην Τουρκία, στην Αθήνα τοποθετήθηκε πρέσβης εκπρόσωπος του κεμαλικού κατεστημένου, ενώ δική τους επιλογή είναι και ο νέος γενικός πρόξενος Κομοτηνής.

— Εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την αφυπηρέτηση των Φ. Ξύδα, Δ. Λούνδρα, Γ. Χριστοφή και Αλ. Στεφάνου… Αδειάζουν θέσεις στην κορυφή της πυραμίδας, αλλά η ρευστότητα της κατάστασης μάλλον υποχρεώνει σε μετάθεση των προαγωγών μετά τις εκλογές.
• Η Ντόρα Μπακογιάννη, που δεν βρίσκει και εύκολα υποψήφιους για το κόμμα της, έκανε… διάνα πάντως, αφού εντάσσει τον Φ. Ξύδα στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΣΥ στον νομό Λέσβου. Εξάλλου, με τον Φώτη μια χαρά τα πήγε κατά τη διάρκεια της θητείας της στο ΥΠΕΞ, αφού η πολιτική κατευνασμού εφαρμόστηκε πλήρως, με τα γνωστά αποτελέσματα. Αν κρίνουμε, πάντως, από τα δημοσκοπικά ευρήματα, μάλλον ο Φώτης θα συνεχίσει και μετά τις εκλογές απερίσπαστος να πλέει με το σκαρί του στα ωραία νερά της Λέσβου.
— Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Δόλλης φαίνεται ότι θα είναι από τους τελευταίους αυτής της κυβέρνησης που θα κλείσουν το γραφείο και θα κατεβάσουν το μολύβι. Από τις ΗΠΑ βρέθηκε στην Κύπρο, όπου εκτός των άλλων προετοίμασε το έδαφος για την επίσκεψη του Ε. Βενιζέλου στο πρώτο ταξίδι του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
— Ο κ. Δόλλης, αν και «επαναπατρίστηκε» από την Αυστραλία με πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου, ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να υπογράψουν υπέρ της υποψηφιότητας του Ε. Βενιζέλου, όταν αποσαφηνίστηκε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα ήταν εκ νέου υποψήφιος.
— Μεγάλο σούσουρο στο νεοκλασικό, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να βγάλουν στη «σέντρα» τον πολιτικό διευθυντή, πρέσβη Π. Ζωγράφο, ως υπεύθυνο για το δημοσίευμα που αποκάλυπτε μυστικούς διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, ώστε να μην παρενοχλούνται τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη όταν κάνουν έρευνες της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
— Κάποιοι σκέφτηκαν ότι ο κ. Ζωγράφος θέλησε να ηρωοποιηθεί αποκαλύπτοντας το θλιβερό αυτό κανάλι επικοινωνίας που είχε στηθεί επί προηγούμενης κυβέρνησης.
— Τον ευρωβουλευτή του ονόματι Δ. Δρούτσα πότε τον συνάντησε τελευταία φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος; Καλό θα είναι να επιδιώξει μια συνάντηση μαζί του, καθώς ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και ωραίες ιδέες έχει για το πολιτικό σύστημα και πρόσβαση θα του εξασφαλίσει στο Βερολίνο, όπου εξάλλου έχει κάθε λόγο να περνά τις ελεύθερες ώρες του.
— Αληθεύει αυτό που μας περιήλθε υπό μορφή καταγγελίας, ότι δηλαδή ο πρέσβης κ. Μακρής, από αυτούς που επωφελήθηκαν από τον νόμο Λοβέρδου, εισέπραξε 30.000 ευρώ ως αναδρομική διαφορά μεταξύ σύνταξης και μισθού για το διάστημα των σχεδόν είκοσι μηνών που διήρκεσε η εκκρεμότητα;
— Δεν θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον ΕΔΕ για να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν πειθαρχικά παραπτώματα σε όσους επέτρεψαν αυτή την κατάσταση, με το ελληνικό Δημόσιο να πληρώνει τόσα λεφτά σε έναν υπάλληλο ο οποίος δεν τα δούλεψε; Γιατί ο κ. Μακρής, όσο διήρκεσε η εκκρεμότητα, περνούσε μόνο περιμετρικά του ΥΠΕΞ, πεζόδρομο και πλατεία Κολωνακίου το πολύ. Αυτό όμως πληρώθηκε πλουσιοπάροχα από το ΥΠΕΞ.
• Α, σε αυτούς που εργάζονται ανελλιπώς να μην παραλείψουμε να προσθέσουμε και τον γγ του ΥΠΕΞ Αλ. Ζέππο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει για συνομιλίες στο (εξωτικό) Μαρόκο.
— Για την ιστορία, να καταγράψουμε ότι η επίσκεψη της κ. Φωτεινής Τομαή-Κωνσταντοπούλου στην Ουάσινγκτον τον Οκτώβριο του 2011 στοίχισε 2.980 ευρώ. Ευτυχώς, οι ύψιστοι εθνικοί λόγοι που την υποχρέωσαν να επιστρέψει και πάλι στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους στοίχισαν μερικά ευρώ λιγότερα, καθώς η δαπάνη ανήλθε στο ποσό των 2.560 ευρώ.
— Λέτε να μάθουμε ότι τελικά εκτός από αυτά τα ποσά η πρεσβεία στην Ουάσινγκτον χρεώθηκε και τις μετακινήσεις εντός της αμερικανικής πρωτεύουσας αλλά και τις δεξιώσεις και τις εκδηλώσεις;
— Ο Δ. Χριστόφιας θα αντιλαμβάνεται τώρα το μέγεθος των λαθών που διέπραξαν τόσο ο ίδιος όσο και η διαπραγματευτική ομάδα του τους τελευταίους μήνες . Η πρόταση για εκ περιτροπής προεδρία, που είναι τουρκικής προέλευσης και έγινε υποχρεωτικώς δεκτή με ανταλλάγματα στη διαπραγμάτευση του Σχεδίου Ανάν επανήλθε στην παρούσα διαπραγμάτευση από τον κ. Χριστόφια σε συνδυασμό με τη σταθμισμένη ψήφο.
— Το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα ο κ. Έρογλου, έπειτα από παλινωδίες μηνών, υποκρίνεται ότι είναι έτοιμος να δεχτεί την πρόταση Χριστόφια, εφόσον ο κύπριος πρόεδρος δεχτεί τη διεθνή διάσκεψη…
— Πολύ απλά, για να δεχτεί την τουρκικής έμπνευσης πρόταση, την οποία όμως έχει υποβάλει τώρα η ελληνοκυπριακή πλευρά, ο κ. Έρογλου ζητά ανταλλάγματα. Εύγε!
— Για όσους χάρηκαν με την παρουσία του σκοπιανού προέδρου Γ. Ιβάνοφ στο κτίριο του ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια στη δεξίωση της 25ης Μαρτίου, να τους υπενθυμίσουμε τη χαρά που έκαναν οι ομόσταυλοί τους όταν ο τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χ. Καρανταγί (το 1997) περνούσε την πόρτα της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα για να ευχηθεί για την απελευθέρωση από τον… οθωμανικό ζυγό!
— Αμέσως μετά συνεχίστηκαν αμείωτες οι αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας και χρόνια μετά αποκαλύφθηκε ότι από τότε το στρατιωτικό κατεστημένο έστηνε προβοκάτσιες εναντίον της Ελλάδας…
• Είναι τραγικό για τη χώρα να παραδέχεται δημοσίως ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πλήρης και ολοκληρωμένος φάκελος με το σημαντικό ζήτημα του γερμανικού δανείου, όπως έπραξαν στη Βουλή ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης. Μόνο όταν συγκεντρωθεί ό,τι υλικό υπάρχει και όταν υπάρξουν συγκεκριμένες γνωμοδοτήσεις ελλήνων και ξένων ειδικών θα έχει περιεχόμενο η γνωστή δήλωση των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων ότι «οι γερμανικές επανορθώσεις και το θέμα του δανείου παραμένουν ανοικτά…». Διαφορετικά θα γελούν απλώς μαζί μας οι κάθε κύριοι Σόιμπλε.