Του Α.Η. Διαματάρη

Τη Μεγάλη Τετάρτη, στις 11 το πρωί, από την επιβλητική είσοδο ενός αρχοντικού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δυο βήματα κάτω από την Ακρόπολη, προβάλλει ένας ευθυτενής, κομψός, παρά την ηλικία του, κύριος, συνοδευόμενος από φρουρά, με έντονα τα σημάδια της κατήφειας πάνω του. Μάλλον πριν λίγο θα έκλαιγε.

Ο κύριος αυτός ήταν άλλοτε ένας πανίσχυρος, στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου. Ενας πολιτικός αστέρας που διετέλεσε υπουργός σε κάθε σχεδόν υπουργείο της γενέτειρας κατά τη μακρά διακυβέρνηση της χώρας από το κόμμα του.

Ενας πολιτικός, που λίγο έλειψε να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας αν είχε κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές από τον Κώστα Σημίτη.
Ο κύριος αυτός, ο γνωστός στο πανελλήνιο Ακης Τσοχατζόπουλος, συνελήφθη χθες με την κατηγορία του παράνομου πλουτισμού.

Επιτέλους!!! Είναι η πρώτη νίκη στον πιο κρίσιμο πόλεμο που διεξάγει σήμερα η χώρα: τον πόλεμο κατά της διαφθοράς.

Είναι η πρώτη ενέργεια που ικανοποιεί, το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού.

Αλληλούια!

Τη στιγμή αυτή, είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς αν η συγκεκριμένη ενέργεια καταλήξει στο φυσικό της τέλος, αν αποτελεί μια, πρώτη, υγιή αντίδραση των λειτουργών της Δικαιοσύνης, ή αν είναι προϊόν εσωκομματικού ξεκαθαρίσματος, ενός είδους εμφυλίου στο ΠΑΣΟΚ ή ακόμα κάποιο προεκλογικό κόλπο.

Δεν είναι επίσης σαφές αν αποτελεί μια μεμονωμένη ενέργεια ή αν θα υπάρξει και συνέχεια.

Ούτως ή άλλως, η φωτογραφία της σύλληψης ενός κορυφαίου πολιτικού παράγοντα για διαφθορά αποτελεί μια εικόνα ελπίδας. Ισως, λέγω, ίσως, έστω με μια μεγάλη καθυστέρηση να αρχίσει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα το καρκίνωμα της διαφθοράς.

Η σύλληψη του Ακη μπορεί να αποτρέψει στο εξής ενέργειες, όπως την αγορά υποβρυχίων που γέρνουν ή πολεμικών αεροπλάνων που δεν είναι μάχιμα, για να εξασφαλίσει ο αρμόδιος υπουργός μεγαλύτερη «μίζα».

Ο Ακης απείλησε στο παρελθόν να …ανοίξει το στόμα του, αν τον συλλάβουν.

Θα προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στο έθνος αν πραγματοποιήσει την απειλή του.