Απριλίου 12, 2012. Ένα από τα προβλήματά που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα, ως οικογενειάρχες και εργαζόμενοι και ως φίλοι,  είναι ότι όλοι, κάθε μέρα, σε όλες μας τις συζητήσεις, πέφτουμε ασυνείδητα «Θύματα της Υποκειμενικής Αντίληψης» που μας χαρακτηρίζει.  Ένα ζωντανό παράδειγμα είναι το εξής: Η ουσία ενός Μηνύματος που στέλνεται από έναν Άνθρωπο, ας τον ονομάσουμε «Πομπό», και εισπράττεται από ένα άλλον Άνθρωπο, ας τον ονομάσουμε  »Δέκτη», δεν εξαρτάται από τις «Λέξεις» που χρησιμοποιεί ο «Πομπός» αλλά εξαρτάται από το «Καθεστώς» που είναι Εγκατεστημένο στον «Τρόπο Σκέψης» του «Δέκτη», ο οποίος είναι…Ικανός να Ερμηνεύει τα πάντα, Θετικά ή Αρνητικά, σύμφωνα με τα Δεδομένα που είναι εγκατεστημένα στη «Σκέψη» του. Αν το νέο Εισπραττόμενο Μήνυμα, συμβαδίζει με το «Καθεστώς» που είναι Εγκατεστημένο στη «Σκέψη του», το αποδέχεται και ενισχύει τις ήδη εγκατεστημένες Πεποιθήσεις του! Αν είναι αντίθετο, απλά, το «Αποβάλλει», ούτε καν το εξετάζει γιατί του διαταράσσει την…ησυχία….

Ο Άνθρωπος, από τη Φύση του, προκειμένου να έχει απαντήσεις για όλα του τα προβλήματα, είναι ενισχυμένος με την μνήμη, να συγκρατεί ορισμένα Δεδομένα και Παραστάσεις που φυτεύτηκαν στη «Σκέψη του» από Διδάγματα, Εμπειρίες και δικά του Συμπεράσματα, για να είναι σε θέση να «Ερμηνεύει» τα πάντα σύμφωνα με τα «Δεδομένα» που επέλεξε να Συγκρατήσει στη «Σκέψη του»!  Διαθέτει δε μια τρομερά ευέλικτη «Προστατευτική Βαλβίδα Ερμηνείας» όλων των Παραστάσεων που εισπράττει  η οποία είναι «Προγραμματισμένη» από τα Δεδομένα και τις Παραστάσεις που κατέληξαν στη «Σκέψη του» είτε να «Αποδέχονται» το νέο Μήνυμα και να «Ενισχύουν» τις Πεποιθήσεις του ακόμα περισσότερο, ή να το «Αποβάλλει» για να «Προστατεύσει» το Καθεστώς,στο οποίο έχει καταλήξει και το οποίο του έχει δώσει όλες τις Απαντήσεις για όλα τα καλά και τα κακά που συμβαίνουν γύρω μας! (Κομμουνισμός/Καπιταλισμός, Χριστιανοί/Εβραίοι, Μουσουλμάνοι/Ινδουιστές, Αμερικανοί/Ρώσοι, κα.

Ο Ψυχολογικός Μηχανισμός αυτός, ή η «Προστατευτική Βαλβίδα Ερμηνείας» της «Σκέψης μας» λειτουργεί ακριβώς, όπως λειτουργεί ο Βιολογικός Μηχανισμός Προστασίας του Οργανισμού μας από ανεπιθύμητους Εισβολείς: Μικρόβια και Ιούς. Μόλις κοπεί το δέρμα μας, έστω ελάχιστα, τα Λευκά Αιμοσφαίρια, η γνωστή Άμυνα του οργανισμού μας, καλείται αυτόματα σε συναγερμό και σπεύδει κατά εκατομμύρια στο σημείο της «Εισβολής» και Επιτίθεται με σφοδρότητα κατά των ανεπιθύμητων Μικροβίων που συνήθως εξοντώνει. Ο τρόπος είναι αξιοθαύμαστος. Ανοίγει το Λευκό Αιμοσφαίριο δίαπλατα το Σώμα του και έλκει το Μικρόβιο. Μόλις αυτό αγγίξει το Λευκό ΑΙμοσφαιριο, αυτό, κλείνεται στιγμιαία, σφραγίζεται γύρω του και το εγκλωβίζει το Μικρόβιο, μέχρι να το…»Πνίξει»! Επειδή, όμως, χρησιμοποιεί όλη του την Ενέργεια να το «πνίξει»…θυσιάζεται και αυτό μαζί με τον εχθρό του και το κράμα των δύο είναι το γνωστό…Ποίο που παρατηρούμε στις πληγές μας…Δεν είναι Θαυμάσιο. Είδατε πώς ο Θεός, η Φύση τα πάντα Εποίησε!

Αν η Σκέψη μας, ήταν σε θέση να δέχεται όλη αυτή τη ποικιλία των Μηνυμάτων που παράγει η Ανθρώπινη Φαντασία και να τα εξετάζει, θα ήμασταν όλοι μας…σχιζοφρενείς…