Του Δρ. Αναστάσιου Κουτσούκου

Από το 1981 στο 2012,  οι σοσιαλιστές… ξανάρχονται!

 

Από τον Φρανσουά Μιτεράν στον Ανδρέα Παπανδρέου

Και από τον Φρανσουά Ολάντ στον Βαγγέλη Βενιζέλο

Δυο παράλληλες ιστορικές  νίκες… 

Η Νίκη του ΠΑΣΟΚ θα έρθει μετά από την νίκη Ολάντ!

Όλοι οι δημοκράτες στην ομιλία του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλου, την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 στο κλειστό του Μύλωνα στην Νέα Σμύρνη!

 

 

Οι υπερδανεισμένοι, νέο-σκλάβοι δανειολήπτες, θα κρίνουν τις εκλογές!

Υπερχρεωμένε πολίτη, το σπίτι σου είναι δικό σου! Μην αφήσεις την δεξιά και τους τραπεζίτες να στο καταχέσουν!

Οι δημοκρατικοί πολίτες δεν παραδίδονται αμαχητί στην δεξιά!

 

Οι σοβαρέςές δημοσκοπήσεις δείχνουν ελαφρύ προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, που θα σταθεροποιηθεί την επομένη εβδομάδα και μετά την νίκη του κ. Ολάντ στην Γαλλία, στις 29 Απριλίου 2012, θα γίνει «τσουνάμι» και θα πνίξει τα όνειρα της δεξιάς!

 

Η θέση του ΠΑΣΟΚ το 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν» και το δημοψήφισμα , ήταν λάθος, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Επισήμανε ακόμη ότι έπρεπε να ληφθούν άμεσα μέτρα στο πρώτο διάστημα της κυβέρνησης. Σε ερώτηση τι θα έκανε αν ελάμβανε διερευνητική εντολή ως αρχηγός πρώτου κόμματος χωρίς αυτοδυναμία, απάντησε: «Το θέμα δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός. Θέλω την εντολή, γιατί πιστεύω ότι έτσι μπορούμε να φτάσουμε σε μία πραγματική συμμαχία δυνάμεων υπευθυνότητας, προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης». Παρόλα αυτά οι σωστές δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ που θα σταθεροποιηθεί την επομένη εβδομάδα και μετά την νίκη του κ. Ολάντ στην Γαλλία, στις 29 Απριλίου 2012, θα γίνει «τσουνάμι» και θα πνίξει τα όνειρα της δεξιάς!

Στην Γαλλία θριαμβεύει ο σοσιαλιστής  κ. Ολάντ. Ο κ. Ολάντ  φαίνεται να  προηγείται με 29,5% έναντι 27,5 του Σαρκοζί στον πρώτο γύρο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου, ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών φέρεται να κερδίζει με 16 μονάδες διαφορά. Στην τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Lille, ο Ολάντ επικεντρώθηκε  στην οικονομία και στην ανάπτυξη, ζητώντας νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο υπευθυνότητας, ανάπτυξης και αλληλεγγύης.  Ακόμη υπέρ του έχουν ταχθεί μεταξύ άλλων ο Ζακ Σιράκ, η πρώην υφυπουργός Οικιστικής Πολιτικής και ο πρώην υπουργός πολιτισμού της χώρας. Την πρόθεσή του να «συμπληρώσει» το Δημοσιονομικό Σύμφωνο με μέτρα ανάπτυξης, επαναλαμβάνει σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ, για την τελική εκλογή στις 29 Απριλίου 2012.
Οι δημοκρατικοί πολίτες πιστεύουν ότι έγιναν λάθη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραδώσουν αμαχητί την εξουσία στην δεξιά! Αυτό θα ήταν θανατηφόρο λάθος! Όποιος πιστεύει ότι η δεξιά θα τον σώσει, πλανάται πλάνη οικτρά!  Λεφτά υπάρχουν και είναι παράνομα στην Ελβετία και αλλού και σε αυτό συνέβαλλε η πολιτική της δεξιάς. Το δημοψήφισμα, έπρεπε να γίνει πιο νωρίς. Όμως, τώρα κοιτάζουμε μπροστά. Προηγούνται οι «ρυθμίσεις» για «υπερχρεωμένα νοικοκυριά»  και για δάνεια που δεν εξυπηρετούνται! Οι δανειολήπτες θα κρίνουν τις εκλογές! Να γίνει η «Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» του κ. Κουτρουμάνη. Καμιά κατάσχεση σπιτιών,  καμία προσημείωση!

Το ΠΣΟΚ θα κερδίσει, σε πείσμα των ψευτο-δημοσκόπων και των ριψάσπιδων!

Καμία υποχώρηση! Δεν κλέψαμε όλοι. Δεν είναι όλοι «λαμόγια». Ψήφισε τους έντιμους. Ψηλά το κεφάλι. Βρεθήκαμε σε δύσκολες στιγμές και τα καταφέραμε! Θα διορθωθούν οι αδικίες! Χρέος του δημοκράτη πολίτη είναι να σηκώσει, τώρα στα δύσκολα, ψηλά την σημαία της δημοκρατικής παράταξης! Θα νικήσουμε! Σας το υπόσχομαι προσωπικά όπως σας το είχα υποσχεθεί το 2009 με το 11% διαφορά!  Τώρα μπορούμε από +3 έως + 7% διαφορά, αν ακολουθήσουμε φιλολαϊκή πολιτική! Η νίκη είναι δική σου Έλληνα πολίτη. Το σπίτι είναι δικό σου! Μην αφήσεις την δεξιά και τους τραπεζίτες να στο καταχέσουν!

Αντισταθείτε!