Νέα Υόρκη.  του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου 

Τα γραφεία του συλλόγου του Παναθηναϊκού στην Νέα Υόρκη, Panatha USA, επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Ολυμπιονίκης της Άρσης βαρών Πύρρος Δήμας μαζί με την σύζυγό του και το γιο του ο οποίος βρέθηκε στις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει ως τελετάρχης στην παρέλαση της Βοστώνης που έγινε την Κυριακή 22 Απριλίου. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, με τον πρόεδρο Αντώνη Γεωργαντώνη υποδέχτηκαν τον Πύρρο Δήμα και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του, να ανταλλάξουν απόψεις, να ακούσουν από κοντά τον μεγάλο Ολυμπιονίκη της Ελλάδας να διηγείται ιστορίες από την πορεία του και την ζωή του, πριν φτάσει να ανέβει στο βάθρο των μεταλλίων. Ο πρόεδρος του συλλόγου των «φίλων  του Παναθηναϊκού» στην Νέα Υόρκη, Αντώνης Γεωργαντώνης γνωστός και πετυχημένος  επιχειρηματίας πρώτης γενιάς ΕλληνοΑμερικανός σε δηλώσεις προς το Πρώτο Θέμα ανέφερε ότι «Ήταν μεγάλη η χαρά να έχουμε κοντά μας τον Πύρρο Δήμα. Οι πόρτες του συλλόγου είναι πάντοτε ανοιχτές για όποιον έρχεται από την Ελλάδα και είναι τιμή μας να τον υποδεχόμαστε.

 

Δεν έχει σημασία αν είναι Παναθηναϊκός ή όχι. Έχει σημασία ότι είναι Έλληνας και είναι τιμή μας να υποδεχόμαστε στον σύλλογό μας κάποιον που μας έχει κάνει όλους τους Έλληνες  σε όλο τον κόσμο,  περήφανους». Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στα προβλήματα που περνά η ομάδα, τονίζοντας ότι: «Στη δύσκολη αυτή φάση, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα και να ευελπιστούμε σε μια λύση. Αυτό είναι το ουσιαστικό. Αυτό είναι το σημαντικό. Είναι η αρχή για να προχωρήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν».  Ο μεγάλος διακεκριμένος ολυμπιονίκης  συναντήθηκε επίσης  με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ενώ επισκέφτηκε συλλόγους και σωματεία της ελληνικής κοινότητας στην Βοστώνη και την Νέα Υόρκη όπου έκανε ομιλίες για το ρόλο του αθλητισμού και την ανάγκη πρωταθλητισμού της Ελλάδος να διακριθεί και πάλι με νέες νίκες σε  κάθε άθλημα ώστε και πάλι όπως τόνισε σε πολλές από τις ομιλίες του «η Ελλάδα μας που τώρα περνά πολύ δύσκολα να ξανά βγει στην διεθνή κοινότητα με χαμόγελο και ψηλά το κεφάλι.

Η Ελλάδα –τόνισε πολλές φορές όλο αυτό το διάστημα της παραμονής του στις ΗΠΑ-έχει προσφέρει πολλά στον κόσμο και θα συνεχίσει να προσφέρει όταν όλοι μαζί οι έλληνες δίνουμε την μάχη στα δύσκολα που περνάμε. Δώσαμε πολλές μάχες και θα συνεχίσουμε να δίνουμε όσο χρειαστεί γιατί η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι απόγονοι ηρώων. Με ένδοξη ιστορία και πολιτισμό που έχει δώσει αξίες στην ανθρωπότητα όπως η Δημοκρατία οι αγώνες για ελευθερία και δικαιοσύνη και άλλες ακόμα μεγαλύτερες μάχες. Από τα χρόνια των αρχαίων ελλήνων μέχρι και σήμερα δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες και αγώνες. Και αυτή την μάχη θα την κερδίσουμε αρκεί να είμαστε ενωμένοι».   Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Πύρο Δήμα όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα, αφού με την απλότητα, την σεμνότητα και την λιτότητα  του χαρακτήρα του κέρδισε τους πάντες όχι μόνο με το χαμόγελο αλλά και την αγάπη του προς τους νέους αθλητές, ελληνικής καταγωγής  που προετοιμάζονται αθλούμενοι σε γνωστά αθλήματα,  σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, προκειμένου να λάβουν μέρος σε κάποιους αγώνες εντός ή εκτός Αμερικής.