Νέα Υόρκη. Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο 

Απρόβλεπτες διαστάσεις φαίνεται να  προσλαμβάνει πλέον η σκληρή  εσωτερική σύγκρουση, με φόντο τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου τον προσεχή Ιούλιο,  μεταξύ  μελών και ομάδων  της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης,  η οποία εδώ και μια 15ετια σύγκρουση  καλά κρατεί  και εν τω μεταξύ κάθε τόσο   αλληλοσπαράσσονται οι εσωτερικές προσωποπαγείς  ομάδες και κομματικές –κυρίως δεξιών αποχρώσεων – φατρίες που έχουν σχηματισθεί και  αναπτυχθεί με στόχο κυρίως  τον προεδρικό θώκο του οργανισμού.

 

Τις εξελίξεις παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς και αμήχανη να αντιδράσει  και Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής η οποία έχει κάθε λόγο να ανησυχεί αφού η σύγκρουση αν γενικευθεί και απλωθεί σε συλλόγους μέλη της ομοσπονδίας  απειλεί με έναν ακόμα  διχασμό  την Ελληνική κοινότητα στην Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για τον –κατ όνομα – μεγαλύτερο ομογενειακό οργανισμό εκτός Ελλάδος,    ο οποίος αφενός έχει συρρικνωθεί  θεαματικά λόγω των πολλαπλών  και ποικίλων σκανδάλων και αφετέρου  έχει απασχολήσει 10αδες φορές  και τον ελληνικό τύπο τα τελευταία χρόνια για τα    σκάνδαλα που σωρεύουν στους κόλπους και μεταξύ των μελών του. Ο συγκεκριμένος ομογενειακός οργανισμός  είναι γνωστός , συν τοις άλλοις, και για την μεγάλη διοργάνωση φυσικά  με την αποφασιστική και καθοριστική  συμμετοχή των ομογενών χωρίς αυτή ουδέν θα επιτύγχαναν  , για  την μεγαλύτερη παρέλαση εκτός Ελλάδος  στην 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης στην μνήμη της εθνικής παλιγγενεσίας για την απελευθέρωση από τους Τούρκους το 1821


kalamaras_1_-_webΣυγκεκριμένα  όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά το  GreekAmericanNewsAgency την παρέμβαση της γενικής εισαγγελίας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης προκάλεσε η έγγραφη καταγγελία του δικηγόρου και πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης κ. Δημήτρη Καλαμαρά ο οποίος με επιστολή του από τις 28 Μαρτίου(012)  προς το απερχόμενο ΔΣ του οργανισμού αλλά και προς τις αρμόδιες για τους Non profit organizations   εισαγγελικές αρχές καταγγέλλει μια σειρά διοικητικές και  αντικαταστατικές παράνομες ενέργειες μελών του Δ. Σ. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. Και τις δυο επιστολές του Δημήτρη Καλαμαρά είχαμε αναρτήσει-αποκαλύψει από τις 29 Μαρτίου(12)

Συγκεκριμένα  το αρμόδιο γραφείο της γενικής εισαγγελίας της  Πολιτείας ης ΝΥ,  όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema αφού παρέλαβε το πολυσέλιδο υπόμνημα του πρώην  προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων  κ. Δημήτρη  Καλαμαρά ανέλαβε να διερευνήσει τις  σοβαρότατες καταγγελίες .. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

 

GALATOULAS_PETROS_DS_OESM_NYΟι καταγγελίες που έχουν γίνει εγγράφως και επώνυμα από τον Ιούλιο του  2010 στην σημερινή διοίκηση ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ,   ωστόσο διοίκηση υπό τον πρόεδρο Ηλία Τσεκερίδη όχι μόνον  απέκρυψε συστηματικά τις βαρύτατες καταγγελίες και συγκάλυψε τους υπαίτιους αλλά σήμερα κατηγορείται ανοιχτά και  επίσημα  εκτός των άλλων και για πράξεις ρεβανσισμού επειδή ακριβώς αποκάλυψε και κατήγγειλε τις παρανομίες οι οποίες  σχεδόν στο σύνολο τους  δείχνουν ως κύριο και βασικό  υπεύθυνο,  πρωταίτιο  και υπόλογο για μια σειρά παρατυπιών και παρανομιών τον πρώην  κομματάρχη της Νέας Δημοκρατίας στις ΗΠΑ κ.  Πέτρο Γαλλάτουλα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το αρμόδιο τμήμα που εξετάζει και ερευνά παρόμοιες καταγγελίες που αφορούν στην διοίκηση και διαχείριση non profit organization μας επιβεβαίωσαν ότι «ναι  πράγματι η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων βρίσκεται υπό διακριτική παρακολούθηση και δικαστική διερεύνηση μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας που απέστειλε ο πρώην πρόεδρος Δημήτρης Καλαμάς»

Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο ,  όπως έχει αποκαλύψει το proto thema  & το  GreekAmericanNewsAgency,  με απόφαση και εντολή του Αντώνη Σαμαρά,  έχει απομακρύνει –κακήν κακώς – από την διοίκηση της νομαρχιακής επιτροπής της ΝΔ στις ΗΠΑ επίσης για μια σειρά  παρανομιών(πλαστογραφίες παραποίηση εγγράφων κτλ)  αλλά και για άλλα   μεγάλα οικονομικά και διοικητικά σκάνδαλα επί των ημερών της θητείας του τα οποία σήμερα αποτελούν αντικείμενο εσωτερικής  έρευνας  από τα αρμόδια κομματικά όργανα. Οι καταγγελίες αφορούν  σκάνδαλα και καταγγελίες τις οποίες διερευνά  και η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών μετά από μηνυτήριο αναφορά –κατά αγνώστων- στην οποία εμπλέκεται άμεσα ως βασικός  ύποπτος ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας.  Τονίζεται επίσης ότι η νέα διοίκηση της Νομαρχιακής της  Νέας Δημοκρατίας στις ΗΠΑ υπό τον νέο πρόεδρο Δρ. Σωτήριο Βαχαβιώλο έχει  ζητήσει επανειλημμένα  από τις 15 Οκτωβρίου 2011 από τον κ. Γαλάτουλα να παραδώσει οικονομικό και διοικητικό απολογισμό πεπραγμένων-τουλάχιστον για τα τέσσερα τελευταία χρόνια της θητείας του- και εκείνος αρνείται πεισματικά να παραδώσει οποιαδήποτε στοιχεία  με αποτέλεσμα στην προχθεσινή(Τρίτη 17 Απριλίου)  συνεδρίαση του ΔΣ της Νομαρχιακής ελήφθη απόφαση  για την  οριστική παραπομπή του στο πειθαρχικό και διαγραφή του!

Ο  νομικός και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας  κ.Δ.  Καλαμαράς κατηγορεί ευθέως –σύμφωνα με τα έγγραφα ντοκουμέντα που αποκαλύπτει σήμερα το GreekAmericanNewsAgency – για  παραποίηση και αλλοίωση  εγγράφων, παραποίηση και αλλοίωση  πρακτικών, παραποίηση και διαστρέβλωση προηγούμενων αποφάσεων του ΔΣ, οικονομικές και διοικητικές  ατασθαλίες αλλά  και μια σειρά άλλων έκνομων και παράνομων ενεργειών, που διεπράχθησαν από το 2008 μέχρι και τα τέλη του 2012, τον κ. Πέτρο Γαλάτουλα απερχόμενο γενικό γραμματέα του οργανισμού. 

Η αρμόδια υπηρεσία της εισαγγελίας της πολιτείας της ΝΥ, την  οποία αποκαλύπτει αποκλειστικά το protothema   έστειλε επιστολή – απάντηση  -ενημέρωσης προς τον καταγγέλλοντα δικηγόρο και πρώην πρόεδρο Δ. Καλαμαρά στις 16 Απριλίου 2012 με την οποία τον ενημερώνει  ότι  θα λάβει υπόψη   όλα τα  στοιχεία και τις καταγγελίες που έχουν γίνει  και με βάση το νόμο θα ενεργήσει.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στην επιστολή που στέλνει ζητά  περισσότερα στοιχεία προκειμένου να προχωρήσει η έρευνα. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω ομογενειακός οργανισμός είναι στο στόχαστρο των εισαγγελικών ερευνών από τον Απρίλιο του 2011 όταν με ανάλογη επιστολή του ενημέρωνε τον συνάδελφο δημοσιογράφο συνεργάτη του protothema και υπεύθυνο του GreekAmericanNewsAgency  ότι μετά από καταγγελίες και αποκαλύψεις του έχει ξεκινήσει ανάλογη έρευνα των αρχών για όλες τις καταγγελίες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας όπως  δήλωσε αποκλειστικά στο greekamericannewsagency  ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων ΝΥ κ.  Δημήτρης Καλαμαράς  «ήδη ετοιμάζεται  νέο πολυσέλιδο υπόμνημα   το οποίο εντός των ημερών  θα σταλεί και θα παραδοθεί στην γενική εισαγγελία της Νέας Υόρκης-στην ίδια υπηρεσία που  ήδη διερευνά  τις ενυπόγραφες καταγγελίες  – με σειρά στοιχείων εις βάρος συγκεκριμένων εμπλεκομένων που σήμερα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρίσκονται στην διοίκηση και θεωρούνται  βασικοί ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων με βάση τους νόμους της πολιτείας και μερικοί από αυτούς   εμπλεκόμενοι είτε  σε παράνομες επιτροπές που συστήθηκαν με στόχο την  εξώθηση σε παραίτηση, διαβολή και διασυρμό μελών της ομοσπονδίας προκειμένου να τους αναγκάσουν να απομακρυνθούν  από τον οργανισμό ώστε να συγκαλυφθούν και αποσιωπηθούν  διοικητικά και οικονομικά  σκάνδαλα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω οργανισμός εδώ και μια 15ετια αλληλοσπαράσσεται στα δικαστήρια, οι μεν τους δε και οι προηγούμενοι με  τους επόμενους με επίκεντρο σχεδόν πάντα σε κάθε διαμάχη  το πρόσωπο του κ. Πέτρου Γαλάτουλα  ο οποίος φαίνεται να εμπλέκεται σε μια σειρά παρανομίες και έκνομες πράξεις   οι οποίες μετά από χρόνια  αποκαλύπτονται ύστερα  από δημοσιογραφικές έρευνες και ρεπορτάζ που έφεραν στο φως της δημοσιότητας μετά από χρόνια σειρά  έκνομων ενεργειών και μεθοδεύσεων εις βάρος αντιπάλων του.

Παράνομες ενέργειες οι οποίες  πλέον έχουν μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών  όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Νέα Υόρκη μετά την τροπή που έλαβε η υπόθεση μετά τις επώνυμες και ενυπόγραφες καταγγελίες εις βάρος του και από τον δικηγόρο Δημήτρη Καλαμαρά.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελική έρευνα  που διενεργείται με διακριτικότητα  από τις εισαγγελικές αρχές της πολιτείας της ΝΥ έχει ξεκινήσει μετά τις γραπτές  κατεγγελίες, τις έρευνες και τα ρεπορτάζ για τα συνεχή σκάνδαλα που ταλανίζουν τον οργανισμό επί 15ετια και πλέον που έκανε το greekamericannewsagency με σειρά αποκαλύψεων από το 2005 και εντεύθεν. Σκάνδαλα και ατασθαλίες κακοδιοίκηση που εντάθηκαν και επιδεινώθηκαν όταν και όποτε στο ΔΣ βρίσκοταν ο Πέτρος Γαλάτουλας πρόσφατα αποπεμφθείς από την ηγεσία της νομαρχικής της ΝΔ στις ΗΠΑ με εντολή της ηγεσίας της ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις για πλαστογραφίες, ατασθαλίες και παρατυπίες  για το μεγάλο διοικητικό και οικονομικό σκάνδαλο στην Νομαρχιακή  που έκανε το greekamericannewsagency τον Φεβρουάριο του 2010. 

 ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=117560

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=118929