Νέα Υόρκη, Άλεξ Στεφανόπουλος, protothema.gr

 

Σε λιγότερο από μια δεκαετία η παγκόσμια  ερευνητική ιατρική διαγνωστική θα είναι σε θέση να συνδέσει την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου για χρόνιες παθήσεις, όπως οι πνευμονοπάθειες (άσμα βρογχίτιδες, αλλεργίες  κτλ), με την τελική τιμή του κάθε φαρμάκου. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώνετε το φάρμακο στα ασφαλιστικά ταμεία μόνο εάν το φάρμακο έχει αποτέλεσμα στον ασθενή.
Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις που έγιναν στον ετήσιο παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο χρόνιων παθήσεων πνευμονοπάθειας.

Το δεύτερο ουσιαστικό συμπέρασμα που αλλάζει άρδην όχι μόνο την διαγνωστική αλλά και την προληπτική ιατρική, άρα και την συνταγογραφία, είναι ότι ο κάθε ασθενής που πάσχει από χρόνιες πνευμονοπάθειες,  αποτελεί μια αποκλειστική ιδιαίτερη και ξεχωριστή περίπτωση άρα δεν υπάρχει μια συνταγή και ένα φάρμακο για κάθε  ασθενή που πάσχει π.χ. από  χρόνιο άσθμα.

{youtube width=”640″ height=”510″}SgGo60__CwM[/youtube]

Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα σημαντικότερα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε το παγκόσμιο συνέδριο για τις χρόνιες πνευμονοπάθειες το οποίο συγκλήθηκε από τις 21 μέχρι και τις 24 Απριλίου στην Νέα Υόρκη.

Στο συνέδριο έλαβαν μέρος διεθνείς προσωπικότητες επιστήμονες  που έχουν διακριθεί στον τομέα της έρευνας της πρόληψης αλλά και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης χρόνιων πνευμονοπαθειών όπως  οι  Sami Bahna και  Allen Kaplan από  USA, Walter Canonica από Ιταλία και Revaz  Sepiashvili από την Russia.

Στο παγκόσμιο συνέδριο έλαβαν μέρος και περίπου 30 έλληνες ιατροί από όλο τον κόσμο που ήρθαν προκειμένου είτε να ανακοινώσουν συμπεράσματα από έρευνες τους είτε να συμμετάσχουν. Το πρώτο θέμα μίλησε με ένα διακεκριμένο πνευμονολόγο καθηγητή τον κ. Μιχάλη Ιατρού ο οποίος μας εξηγεί περισσότερα για την σημασία αυτού του συνεδρίου και όσων ακούστηκαν από τους 1000 και πλέον συμμετέχοντες ιατρούς από όλο τον κόσμο.

Περισσότερα για τις ανακοινώσεις και τα συμπεράσματα του συνεδρίου εδώ