protothema.gr
Καθαρή εντολή στη ΝΔ, ώστε να γυρίσει η χώρα νέα σελίδα, ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, με την οποία ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και προειδοποίησε ότι αν η ΝΔ δεν λάβει ισχυρή εντολή θα προκύψει αστάθεια. «Γι’ αυτό σας ζητώ να ψηφίσετε πολιτική σταθερότητα. Να δώσετε εντολή να αλλάξουν όλα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι χωρίς σταθερότητα, δεν κινδυνεύει μόνο η επόμενη κυβέρνηση, αλλά «κινδυνεύουν τα πάντα».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε παράλληλα σφοδρή επίθεση κατά της Αριστεράς και κυρίως κατά του Αλ. Τσίπρα, ενώ καταφέρθηκε εναντίον κομμάτων που, όπως είπε, «δεν είναι Αριστερά, αλλά λένε και κάνουν τα ίδια».

 

 

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την Αριστερά ότι «θέλει να γκρεμίσει τα πάντα», παίζοντας «επικίνδυνα παιγνίδια με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας». Υποστήριξε ακόμη ότι η Αριστερά «τρέφεται από την κρίση» και ελπίζει η φτώχεια, η ανεργία, τα λουκέτα, να μην ξεπεραστούν ποτέ για να ανεβάσει τα ποσοστά της.

«Θυμάστε κάποτε που ο κ. Τσίπρας ήθελε να μας «σώσει» φέρνοντας πετρέλαιο από τον… Ούγκο Τσάβες; Τώρα, επειδή το πετρέλαιο του Τσάβες δεν βρέθηκε τελικά, ο κ. Τσίπρας θέλει να μας «σώσει» σε συνεργασία με την κ. Παπαρήγα, που όμως, η ίδια δεν θέλει ούτε να ακούσει για συνεργασία με το Σύριζα. Τελικά, ο μόνος που θέλει να συνεργαστεί με το Σύριζα είναι …ο. Καμμένος. Καταλαβαίνετε, σε τέτοιες στιγμές, ποιοι παίζουν και πως παίζουν με το μέλλον του ελληνικού λαού», σημείωσε.