Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

 

Ο ελληνικός λαός μίλησε και έδωσε το μήνυμά του σε όσους πρέπει να το λάβουν.

Το αν έλαβε ενώπιον της κάλπης την σωστή ή μη απόφαση, αυτό θα το κρίνει το μέλλον και η ιστορία. Σημασία έχει ότι μίλησε και ψήφισε με θυμό, με αγανάκτηση αλλά και τιμωρώντας σκληρά όλους όσους τον οδήγησαν στη φτώχεια και στην υποδούλωση της πατρίδας σε ξένα κέντρα και μάλιστα όπως αποδείχθηκε εντελώς ΑΜΑΧΗΤΙ.

 

 

Τα εκβιαστικά μηνύματα που τόσο οι ίδιοι οι πολιτικοί του μνημονίου όσο και τα ξένα κέντρα αποφάσεων χορηγούσαν προεκλογικά, τελικά δεν έπεισαν ούτε εκφόβισαν τους 

 

ψηφοφόρους που αποφάσισαν να πορευθούν αντίθετα στη καταστροφολογία και στα εκβιαστικά διλήμματα.

Τα τέως μεγάλα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατακρημνίστηκαν σε ποσοστά πρωτοφανή για τη σύγχρονη πολιτική ιστορία ο δε ΛΑ.Ο.Σ που είχε ως «κουμπάρος» ή ως συγκολλητική ουσία, όπως έλεγε ο Πρόεδρός του, συμμετάσχει στη κυβέρνηση Παπαδήμου, έμεινε εκτός Βουλής διότι οι ψηφοφόροι του τιμώρησαν την πολιτική του αρχηγού του που τα τελευταία τρία χρόνια ήταν του στυλ «μπρος – πίσω» ή του «μέσα-έξω».

 

 

Τους δύο πρώην «μεγάλους», τους τιμώρησε και τους προσγείωσε στην ωμή πραγματικότητα και καλά θα έκαναν οι αρχηγοί τους να παραιτηθούν και να μονάσουν, μήπως και εξιλεωθούν από τις βάρβαρες αδικίες που επέλεξαν να εφαρμόσουν στα εισοδήματα του έλληνα.

 

 

Αντίθετα αναδείχθηκαν τα αντιμνημονιακά κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Καμμένος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, και η Χρυσή Αυγή.

Η άνετη είσοδός τους στη Βουλή και ειδικά του κόμματος του Καμμένου που δημιουργήθηκε εδώ και 4 εβδομάδες, δεν αποτέλεσε έκπληξη όπως λένε κάποια από τα παπαγαλάκια της εξουσίας. Απόδειξη ότι όσοι από τους βουλευτές της ΝΔ που προσχώρησαν στους ΑΕ και πήρε το κόμμα έδρα, επανεξελέγησαν πανηγυρικά.

Η προπαγάνδα και η τρομοκρατία δεν έπιασαν, όπως άλλωστε και η λάσπη που έπεφτε από όλες τις πλευρές.

Και αυτό ας γίνει ένα καλό μάθημα για όλους για το μέλλον διότι μπορεί ο Καμμένος να μην το έπαιζε παραδοσιακός αρχηγός Κόμματος, αλλά απέδειξε αυτό που έλεγαν οι πρόγονοί μας προκειμένου να τονίσουν την αξία του Αρχηγού:

“ΑΓΕΛΗ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΛΕΟΝΤΑ ΝΙΚΑ ΑΓΕΛΗ ΛΕΟΝΤΩΝ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΠΡΟΒΑΤΟ”, και ο νοών νοείτω.