Προκαλεί οργή η είδηση ότι οι Ταλιμπάν έχουν φτάσει στο σημείο να δηλητηριάζουν με τοξική σκόνη μαθήτριες, προκειμένου να τις εξαναγκάσουν να εγκαταλείψουν το σχολείο!

Την Τετάρτη, 120 μαθήτριες και τρεις δασκάλες της επαρχίας Ταχάρ έμειναν αναίσθητες εξαιτίας της σκόνης που θεωρείται ότι έριξαν οι Ταλιμπάν. 

Στον αφγανικό βορρά όπου σημειώνονται και οι περισσότερες επιθέσεις αυτοκτονίας –κυρίως- εναντίον ΝΑΤΟϊκών στόχων και οι απαγωγές πολιτών που στελεχώνουν διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι Ταλιμπάν δηλητηριάζουν, εδώ και λίγο καιρό, με τοξική σκόνη, τις τάξεις σχολείων θηλέων.
Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών, σκοπός των Ταλιμπάν είναι να αποκλείσουν και πάλι τα κορίτσια από την εκπαίδευση, με το βλέμμα στραμμένο στο 2014, οπότε και προγραμματίζεται η αποχώρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. 

Από την ανατροπή των Ταλιμπάν το 2001, υπολογίζεται ότι περίπου τρία εκατομμύρια μαθήτριες έχουν επιστρέψει στα σχολεία του Αφγανιστάν. 

Η κατάσταση είναι, εν πολλοίς, στα χέρια των Ταλιμπάν, οι οποίοι έχουν ήδη καταφέρει να κλείσουν 550 σχολεία σε 11 αφγανικές επαρχίες, δήλωσαν πηγές του τοπικού υπουργείου Παιδείας.
Διαβάστε τι λέει ο διεθνής τύπος
Doctors: 120 Afghan Girls Poisoned