Νέα δίκη ζήτησε ο υποψήφιός τους.

«Φάρσα» χαρακτήρισε σήμερα ο υποψήφιος των Αδελφών Μουσουλμάνων στις προεδρικές εκλογές Μοχάμεντ Μόρσι την ετυμηγορία στη δίκη του Χόσνι Μουμπάρακ και ζήτησε να διεξαχθεί νέα δίκη για τον έκπτωτο πρόεδρο της Αιγύπτου και για τους άλλους κατηγορουμένους.

 

«Ο εισαγγελέας δεν εκπλήρωσε πλήρως το καθήκον του και δε συγκέντρωσε επαρκείς αποδείξεις για να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία των διαδηλωτών», τονίζει ο Μόρσι σε γραπτή δήλωσή του την οποία διάβασε ο επίσημος εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Γιάσερ Άλι.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, πρώτη πολιτική δύναμη της Αιγύπτου, απηύθυναν έκκληση σήμερα για μαζικές διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αθώωση των έξι αξιωματούχων ασφαλείας στη δίκη για τη δολοφονία διαδηλωτών, στην οποία ο Μουμπάρακ καταδικάσθηκε σε ισόβια.

«Η απόφαση αυτή θέτει το ερώτημα: Ποιος σκότωσε τους μάρτυρες (διαδηλωτές) εφόσον οι επικεφαλής της αστυνομίας κρίθηκαν αθώοι;», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Από την πλευρά του, ο Άχμεντ Σαφίκ, πρώην πρωθυπουργός του Μουμπάρακ και αντίπαλος του Μόρσι στις προεδρικές εκλογές δήλωσε ότι «οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να είναι σεβαστές» και ότι «η σημερινή απόφαση δείχνει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Μαχητικές διαδηλώσεις, για την «ήπια» καταδικαστική απόφαση

Πολλές χιλιάδες Αιγύπτιων πολιτών συγκεντρώθηκαν, σήμερα, στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου, αλλά και σε άλλες πόλεις, αποδοκιμάζοντας έντονα τη στρατιωτική διοίκηση και διαμαρτυρόμενοι για την «ήπια» ετυμηγορία στη δίκη του Χόσνι Μουμπάρακ.

“Κάτω η στρατιωτική εξουσία», φώναζαν ρυθμικά οι χιλιάδες διαδηλωτές στο Κάιρο.

» ‘Η θα αποδοθεί η δικαιοσύνη για τους 850 μάρτυρές μας, ή θα πεθάνουμε όπως εκείνοι», πρόσθεταν.

Με ειρωνικό τρόπο, διαδηλωτής είπε στο Γαλλικό πρακτορείο ότι, στην πραγματικότητα «τα ισόβια είναι για τον αιγυπτιακό λαό, ενώ για τον Χόσνι Μουμπάρακ είναι η αθώωση», υπονοώντας ότι η υπεράσπιση του έκπτωτου προέδρου προτίθεται να εφεσιβάλει άμεσα τη σημερινή καταδικαστική απόφαση εναντίον του.

Ενδεικτικά, στην Αλεξάνδρεια, οι διαδηλωτές έφθασαν τους πέντε χιλιάδες, όμως στην Ισμαηλία πάνω στη διώρυγα του Σουέζ ξεπέρασαν τους χίλιους πεντακόσιους, την ώρα που οι διαδηλωτές στο Πορτ Σάιντ υπολογίστηκαν περίπου στους δύο χιλιάδες ζητώντας, επίμονα, την «κάθαρση» στις τάξεις του δικαστικού σώματος της Αιγύπτου.

Πηγή:ΑΜΠΕ