«Αυτές είναι οι πιο σφοδρές συγκρούσεις που σημειώνονται μέχρι στιγμής στην περιοχή από τότε που άρχισε η επανάσταση (το Μάρτιο του 2011)», σημείωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Τουλάχιστον πέντε άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού καταστράφηκαν. Οι αντάρτες έχουν πάρει τον έλεγχο των αστυνομικών τμημάτων στην πόλη Χάφεχ στην επαρχία της Λαττάκειας, πρόσθεσε. «Πολλά ασθενοφόρα» έχουν σπεύσει στην πόλη της Λαττάκειας, τα οποία μεταφέρουν τραυματισμένους στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων, κατέληξε ο ίδιος.

 

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο κινέζος ομόλογός του, Χου Τζιντάο, κάλεσαν σήμερα από το Πεκίνο τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει το ειρηνευτικό σχέδιο του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν για τη Συρία, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Πεκίνου.

«Για το συριακό θέμα, οι δύο επικεφαλής κρατών δήλωσαν ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει τις μεσολαβητικές προσπάθειες του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν και την αποστολή των παρατηρητών του ΟΗΕ, για να προωθηθεί μια πολιτική λύση στο πρόβλημα στη Συρία», πρόσθεσε η κρατική τηλεόραση.

Πηγή: ΑΜΠΕ, kathimerini.gr