Η Μαδρίτη θα «ζητήσει μια ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική βοήθεια» για τις τράπεζές της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ντε Γκίντος.

Η Ισπανία θα «ζητήσει μια ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική βοήθεια» για τις τράπεζές της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Λουίς ντε Γκίντος.

 

“Η οικονομική αυτή στήριξη θα κατευθυνθεί προς το (ισπανικό δημόσιο ταμείο αρωγής του τομέα) Frob και το Frob θα δώσει τα χρήματα αυτά στις τράπεζες που το ζητούν», σημείωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup.

Ο ντε Γκίντος δεν έδωσε στη δημοσιότητα έναν αριθμό όσον αφορά τη βοήθεια αυτή, ωστόσο σημείωσε ότι η βοήθεια προς την Ισπανία δεν θα συνδέεται «με κανέναν όρο εκτός του χρηματοπιστωτικού τομέα».

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, που θα αναλάβει εποπτικό ρόλο, η βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες θα ξεπεράσει τα 40 δισ. ευρώ, ενώ από την Ευρωζωνη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να φτάσει έως και τα 100 δισ. ευρώ.

Είχε προηγηθεί την Παρασκευή το πράσινο φως που έδωσε το Eurogroup γιατην «τηλεδιάσκεψη ώστε να εγκριθεί η έκδοση ανακοινωθέντος που θα υπογραμμίζει την πρόθεση της Ισπανίας να ζητήσει βοήθεια και την δέσμευση των 17 να την αποδεχτούν», τόνισε μια από τις πηγές.

Πηγή: ΑΜΠΕ και BBC, kathimerini.gr