Της Φανούλας Αργυρού, δημοσιογράφου-ερευνήτριας

Στην Κύπρο ξεσπαθώσαμε εναντίον του τουριστικού γραφείου ΑΕΟΛΟΣ γιατί διοργανώνει εκδρομές στα κατεχόμενα. Στο Λονδίνο ξεσπαθώσαμε εναντίον του Βρετανού βουλευτή Σάιμον Χιους γιατί έγινε ο πρώτος τέτοιος που πήγε στα κατεχόμενα μέσω Τουρκίας και του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου. Αλλά ποίοι άνοιξαν τις πόρτες στον Αττίλα και στα κατεχόμενα να πλουτίζουν και να εξαγοράζουν συνειδήσεις εις βάρος της εθνικής μας υπόθεσης και όχι μόνον; Να πηγαινοέρχονται εκατοντάδες δικοί μας από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στην ίδια την Τουρκία;

Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων για να χωνέψουμε την κατοχή και να την αποδεχθούμε και για να βοηθηθούν οικονομικώς τα κατεχόμενα, ήταν πρόνοια των βρετανικών συνομόσπονδων Ιδεών Γκάλι του 1992. Τις οποίες απορρίψαμε, αλλά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων το δέχθηκε η κυπριακή κυβέρνηση το 2003. Επικαλούμενη η δική μας πλευρά ότι ξεγελάστηκε από τον Ρ. Ντενκτάς.

Και έκτοτε κερδοσκοπούν οι Τουρκοκύπριοι με χίλιους δύο τρόπους εις βάρος των θυμάτων Ελληνοκυπρίων. Οι οποίοι κατάντησαν οι αιμοδότες τους και οι καλύτεροί τους πελάτες από πολλές απόψεις με τις καθημερινές συναλλαγές και πήγαινε-έλα, όπως τα έγραψε ξεκάθαρα ο αγαπητός Σάββας Ιακωβίδης στο άρθρο του « Η Κ. Δημοκρατία αιμοδοτεί τον τουρισμό των κατεχομένων», Σημερινή 2.6.2012. Ενώ οι Ελληνοκύπριοι κατάντησαν δευτέρας τάξεως πολίτες στην ημικατεχόμενη πατρίδα τους με τους Τουρκοκύπριους έκτοτε να απολαμβάνουν χίλια δύο δωρεάν ωφελήματα και δικαιώματα δίχως να πληρώνουν γρόσι σε υποχρεώσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία!

Εδώ και δεκαετίες τερματίστηκε η κυβερνητική πολιτική διαφώτισης των ξένων. Τα σταμάτησαν όλα κατ΄ εντολή των ξένων που θέλουν να κλείσουν το Κυπριακό. Και για να το κλείσουν, πρέπει οι Ελληνοκύπριοι να αναγνωρίσουν τα δύο κράτη και για να γίνει αυτό πρέπει να ξεχάσουν την εισβολή και κατοχή, να διαγράψουν τα τουρκικά εγκλήματα που συνεχίζονται και για να τα διαγράψουν πρέπει να αθωώσουν την Τουρκία. Να την βοηθήσουν κιόλας παραπάνω απ΄ όλους τους άλλους στην ΕΕ να γίνει μέλος της!

«Απορούμε: Γιατί το Υπουργείο Εξωτερικών, το ΓΤΠ και όλοι οι τουριστικοί φορείς δεν συνεργάζονται και να εκδώσουν ένα σύντομο φυλλάδιο, που να διανέμεται στους τουρίστες, που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα; Με αυτό να ενημερώνονται ότι θα κάνουν διακοπές σε κατεχόμενο τόπο, σε κλεμμένα ξενοδοχεία, θα δουν τα στρατόπεδα και τα όπλα του Αττίλα, τις κατεστραμμένες εκκλησιές και τις αρχαιότητές μας, τους εποίκους και την τουρκοποίηση ενός ελληνικού από χιλιετηρίδων τόπου. Γιατί αυτό δεν έγινε; Τι και ποιος το εμποδίζει; Απάντηση: Ο ραγιαδισμός και η γνωστή νοοτροπία της ηττοπάθειας, της παραίτησης και της κατάποσης της τουρκικής κατοχής», έγραψε και απάντησε ο Σ. Ιακωβίδης.

Πώς θα γίνει κάτι τέτοιο εφόσον διέγραψαν τη διαφώτιση εδώ και δεκαετίες, εφόσον κάτι τέτοιο μόνο οι Γυναίκες του Οδοφράγματος έκαναν, ως οι μόνες που έσωζαν την αξιοπρέπειά μας στο οδόφραγμα του Λήδρας Πάλας και ενημέρωναν από μόνες τους, μια χούφτα γυναίκες μαυροφορεμένες που άφησαν ιστορία πλέον. Φαγώθηκαν, όμως, κάποιοι να τις ξεκάνουν από εκεί για να ανοίξουν τα γέρημα τα οδοφράγματα όπως ήθελαν οι Αγγλο-Αμερικανοί και οι Τούρκοι. Οι οποίες αφιλοκερδώς στοίχιζαν στον Ρ. Ντενκτάς εκατομμύρια λίρες με τις επιτυχίες τους να εμποδίζουν τουρίστες να μεταβαίνουν στα κατεχόμενα… Για να εισπράξουν περισσότερη περιφρόνηση και ταπείνωση από δικούς μας… Πόσοι θυμούνται αλήθεια της ηρωίδες εκείνες με επικεφαλής την Κερυνειώτισσα Έλλη Σταύρου;

Τελικά δεν πρέπει να τα βάλουμε ούτε με τον ΑΕΟΛΟ ούτε με κανέναν ξένο βουλευτή ή άλλο αλλά με τους ίδιους τους εαυτούς μας και τις κυβερνήσεις μας που μας κατάντησαν αιμοδότες του Αττίλα υπακούοντας σε ξένες υποδείξεις. Μέχρι σήμερα. Με τη νέα τους προφανώς «εντολή» όπως μη υποστηριχτεί υποψήφιος πρόεδρος που δεν είναι… διζωνικός!