protothema.gr/της Λήδας Φιλιππάκη

 

Η συριακή κυβέρνηση και οι «σύμμαχοί» της και άνθρωποι-φαντάσματα, οι Σαμπίχα βρίσκονται ανάμεσα σε 52 άλλες κυβερνήσεις και ένοπλες ομάδες του κόσμου, οι οποίες στρατολογούν, σκοτώνουν, κακοποιούν και παραμορφώνουν παιδιά, στη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων.

Η παραπάνω ανατριχιαστική είδηση είδε το φως της δημοσιότητας χάρη σε μία έκθεση του ΟΗΕ, η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει το Al Arabiya.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, στη Συρία, μικρά παιδιά κάτω των 10 ετών έγιναν θύματα ωμής βίας και βασανισμού, σεξουαλικής κακοποίησης, συλλήψεων, κράτησης, παραμορφώθηκαν από τους θύτες τους και χρησιμοποιήθηκαν σαν ανθρώπινες ασπίδες.

Θύτες τους υπήρξε η ηγεσία της χώρας τους, οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας και οι μαχητές Σαμπίχα, αναφέρει το πρακτορείο Associated Press.

O ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν έχει εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη κακοποίηση παιδιών και τον «απαράδεκτα μεγάλο και αυξανόμενο αριθμό» των ανθρώπων που επί χρόνια τα κακοποιούν.

Παρατηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπολογίζουν ότι, τους τελευταίους 15 μήνες στη Συρία έχουν χάσει τη ζωή τους 1.200 παιδιά.