Του Σπύρου Γκουτζάνη

 

Ένιωσε αλληλέγγυος με τον Χρυσαυγίτη Ηλία Κασσιδιάρη ο πολύς Φαήλος Κρανιδιώτης -ο οποίος αυτοπροβαλλόταν και σαν συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά- και καταφέρθηκε επανειλλημένως τις τελευταίες ημέρες εναντίον της Ρένας Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ.  

“Αδέρφια, η Ρένα Πασσιονάρια Δούρου, μ’ ένα ποτηράκι νερό παριστάνει την επιζήσασα του Ολοκαυτώματος. Που να ΄χε διασχίσει τον Γιανγκ Τσε κολυμπώντας…”. Επίσης ατάκες όπως “Σκίστηκε το αριστερό καλσόν” και “Μαντάμ Δούρου και μπαρμπα Θωμά, η εφαρμογή του 8ου άρθρου του ψηφίσματος των Κορυσχάδων και το σπάσιμο της Συμφωνίας της Βάρκιζας ενέχουν κινδύνους. Μπορεί να χαλάσετε το ‘γαλλικό’ κι εκεί στο Γράμμο να σπάσετε κανά τακούνι” υπήρχαν στις αναρτήσεις του στο Ίντερνετ.
Η πράξη του ΚΑσσιδιάρη ήταν απεχθής όπως κάθε έκφραση βίας. Ήταν δύο φορές απεχθής γιατί ο Κασσιδιάρης στράφηκε εναντίον γυναικών και μάλιστα χαστούκισε μεσόκοπη στην ηλικία της μάνας του. Όμως η παλλικαριά όπως και ο ανδρισμός είναι κώδικας συμπεριφοράς. Στον Κορυδαλλό που μεγαλώσαμε ορισμένοι εξ ημών “δεν χτυπάμε ποτέ γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους και γενικά πιο αδύνατους από εμάς”. Γενικότερα “ασκούμε βία μόνο ανταποδοτικά όταν δεχθούμε επίθεση ή απειλούμαστε”. Ίσως ο Κασσιδιάρης απειλήθηκε από την δολοφοφονική ματιά της Ρένας Δούρου  και από τις θανατηφόρες ατάκες της Λιάνας Κανέλλη και χρησιμοποίησε τα μπράτσα του. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης πάλι προφανώς ένιωσε ψυχική συγγένεια προς τον πολύ άντρα Κασσιδιάρη και έσπευσε να συμπληρώσει την επίθεση του εναντίον της μίας εκ των δύο κυριών. 

Το ότι ο Φαήλος Κρανιδιώτης μερικές ημέρες πριν από τις εκλογές εξάπτει αντικομμουνιστικά πάθη και ξυπνά εμφυλιοπολεμικές μνήμες έρχεται να συμπληρώσει ως ακροδεξιά ιδεολογική έκφραση την ενσυνείδητη βία εναντίον των γυναικών και την περιφρόνησή τους όταν δεν περιορίζονται στην κουζίνα. Το πολιτικό υπόβαθρο αυτών των συμπεριφορών βρίσκεται στό ότι η Χρυσή Αυγή δεν αποδοκίμασε την άσκηση βίας του εκπροσώπου της ενώ ο υπεύθυνος της ΝΔ για την προεκλογική εκστρατεία στην Βόρειο Ελλάδα Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε ότι “Χρυσή Αυγή και ΝΔ είναι αδελφά κόμματα”. 

Ο φασισμός δεν είναι μόνο ιδεολογία είναι κυρίως και πρώτα απ όλα νοοτροπία. Την οποία μοιράζονται τα στελέχη “αδελφών κομμάτων”. Που να έλθουν και στην εξουσία… 
ΥΓ 1. Ο κ. Κρανιδιώτης είναι το στέλεχος που όσο ο κ. Σαμαράς ακολουθούσε αντιμνημονιαή γραμμή ξεσπάθωνε εναντίον των γερμανών:  “κι αν ο Σόιμπλε ζητήσει 40 παρθένες θα του της δώσουμε;”έλεγε. Μόλις όμως ο κ. Σαμαράς έκανε την φιλομνημονιακή στροφή ο κ. Κρανιδιώτης έσπευσε να υποστηρίξει την κωλοτούμπα προβάλλοντας την αυθεντία του αρχηγού και συμμετέχοντας έτσι στην διαλογή των παρθένων. 
ΥΓ 2. Με αυτές τις απόψεις ο κ. Κρανιδιώτης εκτέθηκε στην Β’ Πειραιά, όπου το κόμμα του έβγαλε έναν βουλευτή και ο λαός του Κορυδαλλού και της Νίκαιας του έδωσε την τρίτη θέση.