ΜΗΝΥΜΑ (Ελληνικής Διασποράς Γαλλίας ) : Μετά τις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου

Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, η Ελλάδα έχει επιτέλους κυβέρνηση.  

Ακριβώς μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και πριν ακόμη τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, πολλοί έστειλαν μηνύματα κριτικής λέγοντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα κρατήσει για πολύ χρονικό διάστημα και ότι θ’αποτελέσει καταστροφή για την Ελλάδα.


Εμείς, η ιστοσελίδα της Ελληνικής Διασποράς στη Γαλλία, ζητάμε από όλους τους Έλληνες και Φιλέλληνες να ενθαρρύνει αυτήν την κυβέρνηση, η οποία προέκυψε ύστερα από δημοκρατικές εκλογές κι ύστερα από μια διαδικασία δημοκρατικής διαβούλευσης, έτσι ώστε η Ελλάδα να βγει σύντομα από την παρούσα κρίση. 

Είχαμε ήδη στείλει αυτό το μήνυμα πριν τις εκλογές. Θα πρέπει να δοθεί λίγος χρόνος στους καινούριους κυβερνώντες έτσι ώστε ν’αποδείξουν τις δυνατότητές τους. Εμείς, οι Έλληνες της Διασποράς παρακολουθούμε από κοντά ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε ακρότητα θα έβλαπτε τη χώρα. Πράγματι, απέναντι στις στρατηγικές προκλήσεις που σημειώνονται στην περιοχή, και μετά από προσεκτική μελέτη των απειλών και των αξιώσεων ορισμένων ηγετών γειτονικών χωρών κατά της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι για την διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και των στρατηγικών, οικονομικών και ενεργειακών συμφερόντων της Ελλάδας και συνεπώς αυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και μετριοπαθείς και στα λόγια και στις πράξεις μας. Αν αποτύχουμε πάλι, πώς θα μπορέσουμε να επανακάμψουμε; Θα πρέπει, για μια φορά, να βάλουμε το συμφέρον της Μητέρας – Πατρίδας πριν από τις δικές μας πολιτικές απόψεις. Να σεβαστούμε την επιλογή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και ν’αφήσουμε να εργαστεί η ηγεσία της νέας Κυβέρνησης, στην οποία ευχόμαστε «καλή τύχη»!