– Κάζο κι αυτό τής Τουρκίας. Εφαγε πρώτα τη χλαπάτσα από το Ισραήλ, μετά η Ρωσία τής τάπε χύμα, για την εγκατάσταση πυραύλων τού ΝΑΤΟ, το οποίο ΝΑΤΟ, μόλις έδεσε το πικρό με την κατάρριψη τού κατασκοπευτικού αεροσκάφους της Τουρκίας από την Συρία τής είπε να το καταπιεί ολόκληρο και νάσου ξαφνικά αναπεπταμένες σημαίες του Κουρδιστάν στα σύνορα ολόγυρα.

 -Πώς είπατε, τι κάνουμε εμείς; Καλά ευχαριστώ. Μα τι με τσιγκλάτε, πρωτομηνιάτικα, εδώ η Υπουργάρα μας τών Εξωτερικών τεμενάδων, έχει αφήσει τον Μπαχτσελί να αλωνίζει από Θράκη μέχρι Θεσσαλονίκη κι εσείς επιμένετε;

-Α, όχι μην θορυβείσθε. Ο μη δεχόμενος μυίγα στο σπαθί του, τέως υποψήφιος Αρχηγός τής ΝΔ και Θεσσαλονικάρχης, δεν ίππευσε για να εφορμήσει κατά πιστών και απίστων.

 -Ούτε ο άλλος τέως Θεσσαλονικάρχης, τέως κάτοικος Ακροπόλεως και νύν Κορυδαλλού, εξέφρασε την ανησυχία τους για τα εθνικά θέματα, όπως ανέγραφε προ καιρού στο κατασχεθέν μπλοκάκι του.

 -Θα παρατηρήσατε βεβαίως μια, κάπως σα μούγκα, για το θέμα του. Σαν να πηγαίνει στη θέση της η καρδιά ορισμένων πολιτικών και δημοσιογράφων.

-Είπα ‘δημοσιογράφων’ και σκέφτηκα να ρωτήσω: ρε σύ μπαρμπα-Γιάννη μπάς και μπορείς να στείλεις στην εφημερίδα για μένα, ένα κατάλογο τών κατ’ έτος κονδυλίων που δόθηκαν από τον Δήμο στα πάσης φύσεως τοπικά ΜΜΕ, τα τελευταία δέκα έτη; Εστω και συγκεντρωτικά, αν δεν θέλεις να εκθέσεις.

-Ισως ο κατάλογος αυτός να εξηγεί σημαντικά, όπως λένε κι οι παλινδρομιστές, την αρνητική στάση ορισμένων. Οπως στην περίπτωση αποφάσεων κοινωνικού οργανισμού.

-Θα έχετ παρατηρήσει φαντάζομαι, ότι οι καθημερινές εφημερίδες και τηλεοράσεις σπανίως κάνουν πραγματικό ρεπορτάζ. Που σημαίνει κοπιαστική έρευνα από τον δημοσιογράφο, επιτόπιες επισκέψεις, υποβολή  ουσιωδών ερωτήσεων και ‘ανάκριση’ όλων τών πλευρών.

-Ακολουθούμενο από την ανάλυση και εκτίμηση τών γεγονότων και διακινδύνευση , όπου απαιτείται, προβλέψεων από τον ρεπόρτερ.

-Αντ’ αυτών κάθονται με το τηλέφωνο στο αυτί και τα χέρια στο πληκτρολόγιο ή με το μαρκούτσι προτεταμένο και στην καλύτερη περίπτωση απλώς ακούνε ή καταγράφουν. Αν δεν εξοφλούν.

-Γι αυτό και οι πολιτικοί, δημοτικοί και λοιποί,  τούς παίζουν στην πραγματικότητα μονότερμα. Ολα μια εικονική πραγματικότητα γι αυτούς και ζοφερή για τούς πολίτες.

-Αρχηγέ Αντώνη, μπάς και νομίζεις ότι όσοι ψήφισαν ΝΔ ή Κουβέλη ή Πασοκ είναι μνημονιακοί; Με εξαίρεση ευνοημένες σκανδαλωδώς δράκες, α, ναί και την Ρεπούση, όλοι οι απλοί πολίτες μπορεί να σε ψήφισαν αλλά κάθε άλλο παρά μνημονιακοί είναι. Μην το ξεχνάς.

-Γιατί δεν καταλαβαίνω τί έχωσες όλους τους ευρωτεχνίτες μέσα στο Υπ. Οικονομικών. Ποιός θα διανοηθεί ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος για την Πατρίδα. Την οποίαν εσχάτως δεν την τονίζεις και μάλιστα με κεφαλαίο Π.

-Βέβαια, για όλα φταίει ο … Τσίπρας. Που ηττηθήκαμε από την Γερμανία στούς προημιτελικούε, πού χάσαμε τον πόλεμο τού 1897 με τούς Τούρκους και που άφησε τον Μπραήμι να αλωνίζει στην Πελοπόννησο.

-Αμάν ρε παιδιά κάντε κράτει λίγο τα εμφυλιοπολεμικά. Το πόπολο δεν τρώει κουτόχορτο.

– Α’ ναί, φταίει και για την προχθεσινή σύναξη ευροκορφής. Πού όχι μόνο δεν παραδόθηκαν αμαχητί Μόντι και Ραχόϊ, αλλά πήραν φαλάγγι την Μέρκελ. Λέγοντας τα σύκα σύκα.

-Και δώστου Κλάααμα οι τής συγκυβέρνησης, με το που ήρθαν τα ‘κακά’ (γι’ αυτούς) μαντάτα από τις Βρυξέλλες. Που δικαίωναν, για την στάση του, τον Τσίπρα.

-Κι από κοντά θλίψη στα μπουγαδοκάναλα. Ετσι που ο Φόρεστ Γκάπ να ανακουνιέται συνέχεια στη θέση του λες κι είχε ζοχάδες,

-Τέτοια αυτολογοκρισία να μην χρησιμοποιήσουν λέξεις ή φράσεις που να παραπέμπουν στα όσα έλεγε ο Τσίπρας δεν εχει ξαναματαγίνει. Σαν να άκουγες αποστειρωμένα ιατρικά ανακοινωθέντα.

-Κανείς φυσικά δεν παρέθετε ολόκληρο το κείμενο (που το παρουσιάζει ο ‘Ρ’ αλλού). Για να μην τους πάρουμε με τις πέτρες.

-Κοίτα να δείς με τα αίσχη και τους Νόμους τής πλάκας, τών πολιτικών. Εξωπετάχθη λόγω ‘ασυμβίβαστου’ από Υπουργός ο Βερνίκος –πετυχημένος επιχειρηματίας στα ναυτιλικά που φέρνει κόσμο και κοσμάκη απ’ έξω να κόβει βόλτες στην Ελλάδα, γιατί λέει οι διεθνείς ναυτιλιακές του επιχειρήσεις περιείχαν και μια εξωχώρια, όπως γίνεται πάγια, στην ναυτιλία.

-Και για τους υπαλλήλους τού ΔΝΤ και τών ξένων funds και γενικώτερα τών ξένων συμφερόντων δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου. ‘Η και τών τραπεζιτών που υπουργεύουν δήθεν υπέρ τών πολιτών. Α’ ρε βρεγμένη σανίδα που τους χρειάζεται.

-Ειδικα ο Βερνίκος ήταν από τους λίγους που δεν εξαργύρωσαν την αντιστασιακή τους δράση ούτε τόπαιξαν πολιτικοί για να μάς σώσουν, μαθαίνοντας στου κασίδη το κεφάλι, όπως οι περισσότεροι της μεταπολίτευσης.

Αντίθετα κράτησε την παράδοση, που θέλει πρώτα να βρέξεις τη φανέλλα στη δουλειά, στον ιδιωτικό τομέα, να πετύχεις, να την στρώσεις ώστε να περπατάει από μόνη της, να ‘σαι έτοιμος να την μεταβιβάσεις σους επιγόνους και εκεί μετά τα  45, να προσφέρεις εαυτόν στην πατρίδα για να σε χρησιμοποιήσει.

-Εφ’ όσον σε καλέσει. Παραμένοντας διαθέσιμος. Σαν ελάχιστη ανταπόδοση για όσα σού πρόσφερε από γεννησιμιού σου και εντεύθεν.

-Και είναι βέβαιο ότι έτσι οι διαχειριστές τών κοινών, βουλευτές, υπουργοί, διοικητές κλπ ΔΕΝ θα βάλουν ποτέ χέρι στην κουτάλα.

-Οχι σαν όλο αυτό το ασκέρι που απαίτησε και πέτυχε θέση εκτροφής στο Πρυτανείο. Και δώστου απο κοντά οι μίζες και οι ειδικοί νόμοι  και  οι παρεκκλίσεις και τα νομότυπα.

-Κλείνοντας επισημαίνω την ημιπαράφρονα κατάσταση που βρίσκονται πολιτικοί και πολιτικίνες που δεν εξελέγησαν. Ιδίως τού Πασοκ και ιδίως οι ‘εραστές’ τής στήλης. Περιφέρονται άδεια σακκιά με πικρόχολο μάτι, κουνωντας το, δήθεν με νόημα. Το γαρ πολύ τής θλίψεως….

-Και να φανταστείτε ότι όλοι αυτοί μας κυβερνούσαν συνέχεια από το ’80 και μετά. Τριάντα τόσα χρόνια. Οποία κατάντια μας.

======================

-Δηλώνω υπεύθυνα ότι όλα τα ανωτέρω είναι προϊόντα αχαλίνωτης φαντασίας, τα δε ονόματα και γεγονότα είναι συμπτωματικά, τυχαία, φανταστικά, ουδεμίαν σχέσιν έχοντα με την χώρα τής φαιδράς πορτοκαλέας.

Ο Κακεντρ(Ι)χής