protothema.gr

 

Σχεδόν αδύνατη χαρακτήρισε την ένταξη της Ελλάδας στην πρόσφατη συμφωνία των Βρυξελλών o Γιόργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο κ. Άσμουσεν τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές με την αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα και ταυτόχρονα βασική προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα του κ. Άσμουσεν και σε ό,τι αφορά τα περιθώρια διαπραγμάτευσης του μνημονίου που έχει η κυβέρνηση. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση των βασικών στόχων του προγράμματος». 

Τέλος ο κ. Άσμουσεν ήταν σαφής σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες που έχει από τη νέα κυβέρνηση. Τόνισε ότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος και το βασικό μέλημα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αναπλήρωση του χαμένου χρόνου από την παρατεταμένη εκλογική περίοδο. 

Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης θεωρεί ότι πρέπει να είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αλλαγές στα εργασιακά που έχουν ήδη ψηφιστεί, η πάταξη της φοροδιαφυγής και η απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτω