-Ο Πούτιν βλέποντας ότι οι υπόλοιποι ήδη έχουν συγκεντρώσει δυνάμεις, θέλει να πάρει την πρωτοβουλία κινήσεων και να δηλώσει ΠΑΡΟΥΣΙΑ! Για αυτό σήμερα ανακοίνωσε κάτι που είχε αποφασιστεί από καιρό. Την κάθοδο μιας ακόμα, ναυτικής μοίρας στη Μεσόγειο. Στην επίσημη ανακοίνωση του Ρωσικού Ναυτικού δεν σχετίζουν αυτή την κίνηση με το συριακό πρόβλημα… Μάλιστα διευκρινίζουν ότι προς τις συριακές ακτές για ανανέωση των αποθεμάτων καυσίμων, νερού και τροφίμων θα προσεγγίσουν και το ανθυποβρυχιακό πλοίο «Ναύαρχος Τσαμπανένκο», τρία μεγάλα αποβατικά πλοία, στα οποία επιβαίνουν τμήματα πεζοναυτών, το συνοδευτικό πλοίο φρούρησης του Στόλου της Βαλτικής θάλασσας «Γιαροσλάφ Μούντρι» και αρκετά σκάφη του βοηθητικού στόλου.

-Μία άλλη πολύ σοβαρή είδηση είναι ότι συριακοί όλμοι έπληξαν στόχους μέσα στο Λίβανο συγκεκριμένα στο χωριό Βαντί-Χαλίντ τα ξημερώματα. Κάποιες ομάδες Σύριων ανταρτών, έχουν περάσει στη μεριά του Λιβάνου και η προσπάθεια του Συριακού Στρατού ήταν να πλήξει τις θέσεις τους. Να δούμε πως θα αντιδράσει ο Λίβανος σε αυτό, μιας και ουσιαστικά “δέχτηκε επίθεση”… ήδη ντόπιοι πληθυσμοί του Λιβάνου, αφήνουν τα σπίτια τους, μιας και ο αριθμός των Σύριων που περνούν τα σύνορα, ολοένα και μεγαλώνει.

Ο Ανάν δήλωσε ότι το Ιράν μπορεί να βοηθήσει στην ειρηνική επίλυση του Συριακού προβλήματος! (τι τον πότισε ο Αχμαντινετζάν και έκανε τέτοιες δηλώσεις σήμερα από την Τεχεράνη:)

Κουίζ! Ποια χώρα έχει κερδίσει περισσότερο μετά το εμπάργκο της Ε.Ε προς το Ιράν;