Μην περιμένετε εξελίξεις πριν από τον Σεπτέμβριο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, διαμηνύει η Κομισιόν, ενώ παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αναφέρει πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει συζήτηση για τρίτο πακέτο στήριξης προς τη χώρα.

Απαντώντας στο δημοσίευμα του Σπίγκελ, βάσει του οποίου το ΔΝΤ δεν είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει σε νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, η Marianne Kothe δήλωσε: “Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμία συζήτηση για τρίτο πακέτο στήριξης”. Τόνισε, μάλιστα, ότι για να γίνει η όποια συζήτηση ως προς την Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε την έκθεση πρόοδου από την τρόικα.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, παράλληλα, κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου, αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα. Αναφέρθηκε, όμως, εκτενώς στο θέμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης, καλώντας άπαντες να μην περιμένουν κάποια είδηση πριν από τον Σεπτέμβριο.

«Η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα ληφθεί από τη στιγμή όπου θα ολοκληρωθεί η έκθεση προόδου (της τρόικας)», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Τους τελευταίους λίγους μήνες, υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος λόγω τις διπλής εκλογικής αναμέτρησης την άνοιξη». 

«Η Κομισιόν είναι βέβαιη ότι η συζήτηση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα διεξαχθεί στο κοντινό μέλλον, αν και είναι απίθανο να γίνει πριν από τον Σεπτέμβριο», κατέληξε.
Σχετικά άρθρα
Κομισιόν: Οχι πριν τον Σεπτεμβριο η εκταμίευση της επόμενης δόσης